ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HOCA41
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Nisan 2013 21:05
Son Ziyaret:
15 Mayıs 2019 16:01
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERTAN YAPAR
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Kocaeli
Meslek:
ANTRENÖR
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ertan YAPAR LEPİSTES UZMANI

SON 10 MESAJI

Moba 1.5 yaşında yavru verdi
Arkadaşlar balık yumurtaları ağızda 6 gün tuttu. Sonra kavga etmiş sanırım zedelenmeler vardı yumurtaları atmış. Ama artık daha damızlık havası var, umarım 2. kez yumurtalardan sağlıklı yavrular alırız. Saygılar..
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
İlgiyle takip ediyorum, Allah utandırmasın...
Cam türü ve kalınlığı hakkında
         Arkadaşlar akvaryumun ev içinde patlama olayını yaşamayan kişilerin yorum yapması burada çok sakıncalıdır. Size şöyle anlatıyım; 160/60/65 ölçülerinde 10 mm tamperlenerek elde edilen camları amatörce yapıştıran camcı, sadece ön ve arka camlara kayıt atmış. Akvaryuma suyu doldurmaya başladık, ilk önce kayıt çatladı biz olayı anlayamadık sonra akvaryumun genişliğinin 64 cm olduğunu gördük. Ama çok geçti akvaryumun suyunu boşaltmaya çalışırken arka camdan tuz buz oldu. Sonraki rezilliği anlatmak istemiyorum. Kabaran laminantlar , alt komşuya sızan sular evdeki mobilyalar yer döşemeleri bir sürü sıkıntı. 
         Akvaryum şakaya gelmez cam ölçüsünün boya oranı 19mm'se onu kullanın. Yada boyutu değiştirin. Kayıtsız kuşaksız akvaryum olmaz tabiki, onlara dikkat edin. Ama akvaryumu da bırakın akvaryumcular yapsın. Bugün silikonda bırakılan hava kabarcığı bile herşeyi değiştirebilir. Akvaryumun açılmasına sebep olabilir. 
          Maddi durumun zorluğunu riske attığınız değerlerle karşılaştırın bence. Saygılar...
Tarçının Afrodizyak Etkisi
          Arkadaşlar tarçın olayını çok sevdiğiniz aşikar :) Bu bizdeki viagra misali balıkların üremesini tetiklediği gözle görülür şekilde belli. Ama unuttuğumuz noktalardan birisi verdiğiniz toz tarçınların içinde katkı maddesi olabilir, dikkat etmek lazım, balıklarınızı kurban etmeyin sonra.
          Bunun güzel yöntemlerinden bir tanesi de ve uzun yıllardır uygulanan yöntem kabuk tarçını kaynatıp soğutulan tarçınlı suyu akvaryuma ekleyin. hem saf bir solüsyon elde edersiniz. 
          Bu yöntemin uygulanacağı balıklar, üreme erişkinliğine ulaşmış şartlar koşullrı sağlanmış akvaryumlarda tetiklendirmeyi hızlandırmak içindir. Eğer erişkinliğe ulaşmamış balıklarda üreme gerçekleşmez. Erken üremenin tetiklenmesi büyümeyi durdurur. Düzenli yavru veren balıklarınıza uygulamayın. Yumurta dizisini bozar yavru verimini düşürür. Doğal yollarla edinilen yavrunun kalitesi de devamlılığı da bakidir.
       Sağlıklı balıklar....
Moba 1.5 yaşında yavru verdi
Belli sanırım kendini kral sanan bi lacivert balık dolanıyor ortada :)) el yumruğunu yetmeyen kendi yumruğunu balyoz sanır hesabı. Bu kaçıncı kuşak yavru ben böyle çabuk olgunluk gösteren koloni görmedim hayırlısı bakalım...
Bembalar birde siz bakın nasıllar.
Maşallah çok keyifli balıklar, sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

Moba 1.5 yaşında yavru verdi
                   Arkadaşım hava kabarcığı olma ihtimali aklıma geldi. Ama bugün sanırım 5. gün yem yememeye devam ediyor. Bugün yumurtaları çevirirken ağzına bakma durumum oldu yumurtaları gördüm. Ne zamana kadar tutar, ne zaman atar bilemem ama bu ilk yumurtaları, balığın stres yapmasını ilerde sağlıklı yavru vermesini engellemek istemiyorum. Kendi salmaya başladığında başka akvaryuma almayı düşünüyorum. Şuan almaya çalışırsam yutacağını düşünüyorum.
F0 Frontosa Moba
Allah nazardan saklasın. Müthiş balıklar, en kısa zamanda yavrulara sahip olursunuz inşallah.
Moba 1.5 yaşında yavru verdi
Balığın boyu henüz 13-14 cm yaşından eminim. Güngör Baştunalı'nın kolonisi yavrularıdır. Yaklaşık 13 aydır bendeler. Karma akvaryum derken malawi türleri yunus, sarı prenses, calico, kadanga, imparator, avratus, yaşayan kaya gibi türlerle beraber aynı tanktadır. 
       Akvaryumda küp benzeri uygun ortamlar bulunmamaktadır. Kullanılan hiçbir katkı maddesi yoktur. Isı 23.5 derecedir. Balık yumurtaları 3 gündür tutuyor umarım bu süre daha uzun olur.

  
     
      
Moba 1.5 yaşında yavru verdi


                Arkadaşlar ilginçtir paylaşmak istedim. Daha 1.5 yaşında olan moba kolonim karma çiklet akvaryumunda ağzına yavru almıştır. 
             Gelişmeleri gün gün aktarıcam, değerli yorumlarınızı bekliyorum.
 Saygılar.
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-04-27 20:01:51

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.