ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
carson
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2013 14:31
Son Ziyaret:
05 Ağustos 2013 22:00
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ercan kahraman
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
işçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ne diye böbürlenip büyükleniyorsun.Doğumun bir damla su,Ölümün bir avuç toprak değil mi?               H.Z Mevlana            

SON 10 MESAJI

Japon balığı ithalatında ki tehlike
Geçtiğimiz günlerde gittiğim akvaryumcularda tür olarak panda japon balığı aramaktaydım.Ama malesef bulamadım.Bırakın panda japonu,diğer türlerden bulmak bile şans işi gerçekten.Nedenini sordum,aradığın panda japon balığı eylül ekim aylarında uzak doğu dan ülkemize giriş yaptığını bu mevsimde hiç bir yerde bulamayacağımı rastlamamın imkansız olduğunu söylediler.(bu hobide yeniyiz bunu da öğrenmiş olduk.)Ya diğer türler dedim?onlarda yoklar,suriye deki iç savaş yüzünden ithalat nerdeyse durma noktasına geldiğini bunun için japon balığı getirtmekte zorlandıklarını dile getirdiler.işte dostlar savaşın asıl kazananı politikacılar olan yine dünya üzerindeki halklara olacaktır.Savaş herşeye etki etmekte.üzülerek  yazıyorum ki biz insanlık evrensel barışı keşfedene kadar bu döngü böyle devam edecek.
Akvaryumcuların duyarsızlığı
[QUOTE=kralexxx] [QUOTE=heroglu]
 
O zaman Allah' tan İstanbul' da yaşamıyorum ben çok tokatlanırdım
[/QUOTE]
 
En fazla 1-2 kere tokatlarlardı sonra sende çözerdin işi, gerçi öyle olsa beraber giderdik hiç birşey olmazdı.
böyle dükkana girip o varmı bu varmı dediğin an yakalarlar hemen, bunları takmadan giriceksin bakıp inceliceksin alıyosanda sunu su paradan ver diyip alıcan.
[/QUOTE]Benim en büyük zaafımda bu.bir şey alırken hevesli davranmıyacaksın aslında,dediğin gibi takmıyacaksın alma hevesi göstermiyeceksin.esnaf milleti uyanıktır sanki  aldığın ürün başka yerde yokmuş gibi davranır.bu fiyattan bulamazsın ayakları falan, aslında gezsen mutlaka daha ucuzunu bulursun.evet bugünden sonra kendimce artık bu yolu uygulucam bu fiyattan verirsen ver arkadaş işine gelirse.
Cüce vatozlarımın yem yeme problemi
[QUOTE=heroglu] Akşam denedim salatalığı kesip ucuna bir vida  geçirdim attım akvaryuma. Salatalık dipe çöktü, önce çöpcülerle, japonlar saldırdı ama bu saldırı kısa sürdü. Daha sonra vatozlar geldi güzel güzel yediler salatalığı. :) Vatozlar çok fazla aramıyor yemi bir canlı bitki mango kökü falan koyarsanız akvaryumun içine onun üstünde geziyorlar sanırım orada oluşan yosunları yiyorlar.[/QUOTE]Tavsiyeniz için sağolun en kısa zamanda mango kökünden edineceğim kendime.
Akvaryumcuların duyarsızlığı
[QUOTE=mclyucel] Bu zaten uzun zamandır söylenen,bilinen bir akvaryumcu gerçeği.Ölü balıkları almayanlar,tüm tankı beyaz benek yapanlar,o tanktan daha balık satmaya çalışanlar neler neler.Elektrik faturası gelmesin diye kışın klima yada ısıtıcı çalıştırmayıp tropikalleri bile 10 derecede suya salan akvaryumcular malesef mevcut.Bunun üstüne kalitesiz kırmızı yemleri,ithal diye eski bir Sera kovasından çıkarıp en iyi yemler bunlar balıkların gelişiyor ise bunun sayesinde diyenler ve hatta balık aldığınızda,balığın olduğu tankın suyunu 50 kuruşa satanlar.

Tek duyarsız kaldıkları konu sizinki değil malesef.
[/QUOTE]Desenize daha bu buz dağının görünen kısmı diye.
Akvaryumcuların duyarsızlığı
Ne zaman akvaryumcuların yolunu tutsam bugünlerde çok sık rastlamaya başladım.Akvaryumlarda ölü balıklar görüyorum ve malesef ben söylediğim zaman o akvaryumdaki ölü balığı alıyorlar.işin garibi akvaryumda yaşayan diğer balıklarda bir sorunun olup olmadığı hemen akıllara geliyor,duyarlı olanlarımız bu akvaryumdan mutlaka balık almıyordur.Ama  üzerinde durmayanlar kalan sağlar bizimdir mantığı ile hareket edenler. ileride hobiden soğutacak balık kayıpları ile karşılaşıyorlar ve hevesle başladıkları bu hobiyi bırakıyorlar.Sözüm o ki malesef bu mesleğe ticari açıdan bakan akvaryumcuların olması oldukça  üzücü bir durum.
şuçlu bulundu.
[QUOTE=ademors27]Japon balıkların midesi olmadığından ne kadar versen yerler. Vatozlara yem kalmadığı için saldırabilir. Cüce vatozlar için  dip yemi kullanmalısın.[/QUOTE]Sorun orda zaten japonlarda vatozlara yem kalmıyordu.bende salatalık vermeye başladım.ama iş işten geçti tabiki de aralarında anlaşmazlık başlamıştı bir kere japon bile vatoza hafif darbeler vuruyordu.vatozu göndermekte buldum.
şuçlu bulundu.

Dün açtığım konuda japon balığımın tekinin alt yüzgeçlerinde kopukluklar olduğunu fark etmiştim.bir hastalık belirtisine rastlayamamıştım balık gayet normaldi,hareket ve yem yemesinde hiç bir problem yoktu.tam şüphelendiğim gibi cüce vatozlardan birisi yapıyordu bunu üst üste kaç kere yakaladım gözlerimin önünde bir kaç balığa yapışmaya çalıştı.bir kaçında balıkların bazılarına temaslarda bulundu bile.bende satın aldığım yere götürüp verdim.7 tl ye almıştım.üzerine 5.50 kuruş verip elektrik kesintisine karşın pilli hava motoru aldım.akvaryumlardaki japon balıklarım artık rahat ve stressizler artık yeniden neşe içinde yüzmelerine devam ediyorlar.
alt yüzgeçlerdeki sorun ne?
[QUOTE=Serkan BUZCU]Hasar fazla değilse yenilenir ama balıkların yüzgeçlerinin hastalanmaması (mantarlaşma gibi) lazım tabi ki su değerleri falan şuan ki gibi iyi durumda olsun zamanı tam bilemem ama insanın da mesela tırnakları uzar yenilenir böyle düşünün.[/QUOTE]Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.balığımı bugünlerde takip edicem hal ve hareketler ne durumda olucak.akvaryumda en sevdiğim balığım o, diğerlerinide seviyorum ama o balığın yeri ayrı benim için.
alt yüzgeçlerdeki sorun ne?
[QUOTE=Serkan BUZCU] [QUOTE=carson] [QUOTE=Serkan BUZCU]Akvaryumda düzensiz bir şey yok gibi ama litre küçük ve dediğiniz gibi hastalıktan değilse vatozlar ısırmış olabilir,vatozları aç bırakmayın :)[/QUOTE] Vatozlarmı,hastalıkmı öğrenicez bakalım zamanla.birde en sevdiğim balığım kopan yüzgeçler eski haline döner mi?[/QUOTE]

Zamanla yenileyecektir yüzgeçleri, ucundan hasar görmüş zaten.
[/QUOTE]yani temelli kalmıyacak balığın yüzgeçleri öylemi?balıkların bu özelliklerini bilmiyordum doğruyu söylemek gerekirse.bu ne kadar zamanda oluyor balıkların yüzgeçlerini yenilemesi?
alt yüzgeçlerdeki sorun ne?
[QUOTE=Serkan BUZCU]Akvaryumda düzensiz bir şey yok gibi ama litre küçük ve dediğiniz gibi hastalıktan değilse vatozlar ısırmış olabilir,vatozları aç bırakmayın :)[/QUOTE] Vatozlarmı,hastalıkmı öğrenicez bakalım zamanla.birde en sevdiğim balığım kopan yüzgeçler eski haline döner mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.