ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alyagiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
64
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2013 21:11
Son Ziyaret:
15 Mart 2023 23:37
Toplam Mesaj:
177 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Lütfullah Kuyumcu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/155865.jpg[/img] Orta Amerikanın gerçek kralı Dovii 80 lt nano resif

SON 10 MESAJI

Sıradışı Bir Tasarım Olsun..
[QUOTE=TURAN03]Sanırım yüz kat vernik diye bir ürün var Bi araştırın derim. Ama o kabuğun akvaryuma çok hava katacağını sanmıyorum. [/QUOTE]

Evet siz yazdıktan sonra biraz geçmiş konuları kurcaladım, 100 kat verdik, poliüretan vernik ve epoksi isimleri geçiyor. Kabuğun vereceği hava konusunda şöyle düşünüyorum, açıkçası ben de çok emin değilim ,ancak kabuğu nasıl bir tasarımda kullanacağım o havayı belirleyecek, belki bir temanın parçası olarak sıradışı bir tasarımın parçası olabilir, belki de bir şeye benzemez, bunu da deneyip göreceğiz. Poliüretan vernik veya epoksi kullanan arkadaşlar varsa da görüşlerini almak isterim, salınım konusunda.
Sıradışı Bir Tasarım Olsun..
Merhaba Arda Bey, öncelikle yorumunuz İçin teşekkürler, sizdeki kabuk formu da çok güzel. Karakteristik renkler üzerinde duruyor. Bendeki ilginç şekilde üst katmanını kaybetmiş görünüyor. Kabuktaki kalsiyum salınım yapar mı buna tam olarak cevap veremiyorum elbette ama çürüme olmaması benim için oldukça önemli. Bu arada vernikleyemeyeceğimden dolayı böyle düşünüyorum, salınım yapmayacağı başka bir madde olabilir mi diye düşünüyorum şu an kabuğu kaplayabileceğim.
Sıradışı Bir Tasarım Olsun..


Herkese merhabalar, uzun süreden sonra fırsat bulup geri döndüğüm hobime walstad sistemini araştırarak tekrar giriş yaptım. Şu an evde deneme amaçlı iki kavanozum oturma sürecinde. Bu günlerde sık sık bitkili akvaryum tasarım videoları izleyip acaba nasıl bir şey yapsam, sıradışı bir tasarım olsa diye düşünürken, akşam orman gezimde resimdeki kabuğa rast geldim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155865/070520212006091.jpg[/IMG]

Daha önceki konularda örneği var mı bilmiyorum ama fikir olarak çok değişik geldi. Bu kaplumbağa kabuğunu nasıl hijyenik ve suya zarar vermeden bir bitkili akvaryum- mümkünse walstad- tasarımında kullanabilirim, siz sevgili arkadaşlarımın görüşlerini almak istiyorum. Öncelikle ileride kullanacağım akvaryumda herhangi bir çürüme veya salınıma yol açmayacak şekilde nasıl dezenfekte edebilirim, sizce fırınlanabilir mi vb. kafamda bir çok soru var. Fikri olan arkadaşlarımdan görüşlerini duymak isterim.
Hepimiz Kabuğumuza Çekilince Olanlar
Gidişat gayet güzel görünüyor, ben de uzun bir aradan sonra ufak bir denemeye başlayacağım sanırım. Gördüklerim ilham verdi, şu an kullanılmayan büyük bir kavanozum var, bitki toprağım ve hagen kumum hazır. Başarılı bir deneme olursa paylaşacağım, hadi hayırlısı. Ara arapaylaşmaya devam edin siz de, teşekkürler paylaşım için[:iyi:]
Hepimiz Kabuğumuza Çekilince Olanlar
Tebrik ediyorum arkadaşım, hem kurulumlarım hem de ayrıntılı anlatımın keyifle takip ettiriyor bu konuyu. Ben Walstad kavanozlarının akıbetini ve son durumunu merak ediyorum. Görselle paylaşırsan sevinirim, selamlar.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155865/IMAG4450.jpg[/IMG]

Bu da akvaryumun kralı, parachromis dovii
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155865/IMAG7977-01.jpeg[/IMG]

Bu arkadaş Afrikalı olsa da Amerikan karakterli,hem agresif hem de keyifli..
Green Teror Ve Malawi
İlk olarak green terror ve malawi cichlidleri farklı yaşam alanlarına sahip olduğu için, su değerleri açısından da farklı ihtiyaçlara sahiptir. Yani yaşasalar bile birinden biri çok mutlu olmayacaktır. İkinci olarak agresiflik konusunda çok kalabalık ortamlarda baskınlığını daha az gösterse de green terror ve malawiler barış içinde yaşamayabilirler. Hele ki eş ise yavrular için tüm malawi cichlidlerinizi sindirebilirler. O yüzden önermemekteyim.
Hobiye Geri Dönüş... Tavsiye Gerekiyor...
Kurulmunuz hayırlı olsun. Büyük boyutlara ulaşabilecek Amerikan cichlidlerini tercih edebilirsiniz. Eş tutmuş olarak alabileceğiniz greenterror, jaguar, midas, jack dempsey türleri istediğiniz üç özellik açısından da sizi tatmin edecektir. Eş tutmuş çift almak yerine beslemeye karar verdiğiniz türden 5-6 adet yavru büyütüp, eş tutanları bırakıp diğerlerini ayırabilirsiniz. Daha uzun ve keyifli bir süreç olacaktır.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/155865/IMAG4265.jpg[/IMG]

Kum midyesini midesine afiyetle indiren yengecim..[:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.