ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erden1976
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
160
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2014 20:21
Son Ziyaret:
26 Mart 2024 05:21
Toplam Mesaj:
152 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
erden doğan
Doğum Tarihi:
27 Kasım 1976
Yaş:
47
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

erden doğan

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
Bu imkanı olan birininde yapabileceği birşey değil, olay şu apisto herkes üretir ama hakkını vermek için yüzlerce akvaryuma ihtiyaç var. Bugün kurdun bir tesis herkesin tanıdığı 8/10 tür, 2şer 3er akvaryum kurdun. Bundan düzenli yavru aldın her batını ayrı ayrı büyüttün d/e ayırdın. 3/4 ay baktın sonra bir bakmışsın çoğunluk erkek yada tersi. Hangi sertlikte hangi sıcaklıkta ürettin bunları kaydettin. Doğruyu bulana kadar değişiklik yaptın sonucu görmek için bi 4 ay daha bekledin. Hiç bilgisi ve sadece para kazanma arzusu olan biri için düzenli üretim yıllarını alır. Sadece kakadu üret doğruyu bulmak kolay. Ülkemizde su elektrik pahalı. Harcadığınız emek cabası. Profesyonelce yapan olsada ülkemizde elden almadıkça balık bize daha ucuz ulaşmaz. Sadece elden vermekte kimseyi kurtarmaz o kadar talep yok. Biz bizeyiz balığı tanıyan yok.
Cüce Amerikan Dünyası
Apisto üretimi ülkemizde neden başarılı olamıyorlar neden türler kayboluyor. Kısaca bu iş görüldüğünden daha zor. Yavrular geç büyüyor ve su değerlerinden dolayı 4/5 ay sonra ürettiğiniz balıkların %90 e yada d çıkma ihtimali büyük. Şu değerlerde bu türü ürettim yavruların % bilmem kaçı e diğerleri d çıktı demek için tek çift için kaç adet akvaryuma ihtiyaç duyulacağını siz düşünün. Pazar zaten yok. Kimseye 5/10 tane al bunlar sürü balığı diyecek kadar çiğde olamayız. Bana 1 çift balık lazım fotoğrafı videosu varmı otobüsle yollarmısın e bide indirim isteyelim. Gel al bedava vereyim daha karlıyım:) Yazılacak o kadar çok şey varki kimseye tavsiye etmiyorum. 50 kuruştan toptancıya verilecek türler üretip daha çok kazanırsınız.
Agassizi Fire Red Yumurtaları Bir Türlü Çıkmıyor.
Apistolar güney amerikan türleri olduğu için genelde üretim tanklarında osmos suyu kullanıyorum, düşük ph ve iletkenlikleri daha iyi sonuçlar veriyor. Su değerleri uygun kişiler çeşme suyundada yavru alıyor. Türe göre değişiyor kakadular daha kolay ürüyor. Sizin probleminiz dediğiniz gibi kısırlıkda olabilir o parti fire red'ler iriydi, bunlar üretilememiş veya iyice yaşlanıp verimden düşmüş balıklar olabilir. Çek'ten bazen bu şekilde ihracat yapıldığını duymuştum. Ölçüm yapamıyorsanız damacana suyuyla ufak bir akvaryumda tekrar deneyin. Yumurtaların beyaz olması ve yenmesi döllenmemiş olduğuna işaret olabilir.[EDIT]erden1976,2017-05-08 22:48:43[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
Yüzmeye başladıklarında çıkarır, yumurta döktükten yaklaşık 1 hafta sonra. Annesi ilk günler attığın yemi ufalayıp yedirir ama bulabilirsen mikro kurt yada artemia ile takviye yap. Yalnız kuru yemle gelişim yavaş olur. Sera microna falan gerek yok ama yemi ıslatıp şırıngaya hortum ekleyip nokta atışı yapmak lazım yoksa yem su üstünde dağılır.
Cüce Amerikan Dünyası
Kuyruk sallamaya başladıklarında yere düşer yavrular, bundan sonra yerini değiştirir yada orda korumaya devam eder.
Cüce Amerikan Dünyası
Tek seferdemi bu kadar yavru Metehan
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=ryzend] Metehan böyle 120 lt'lerle başlarsın ama hiç bir zaman yetmez. Farklı batın yavruları türlerine göre, cinsiyetine göre, boy boy ayır derken bakmışsın sonu yok. Ama F0 gelmiyor ithalat seyrek oluyor istediğimiz türler gelmiyor, eldekilerin kıymetini bilelim. [EDIT]erden1976,2017-03-16 00:31:02[/EDIT]
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=devito]
Hobihaneme cüceler için yaptığım setler, hayalimi sonuna gerçekleştirdim. Tür olarak cacatuoides orange ve double red, agassizi, inka, borelli yellow, bitaeinata, trifasciata, pandurini, pelvicachromis nigeria red ve subocellatus var. Pandurini tek erkek onun dışındakilerden hepsi yavruladı ancak bazılarında yavruları kaybettim. Artemia veriyorum ama çok ağır büyüyorlar. Osmoz su ve sıcaklık 25 derecede.[/QUOTE] Yarın kısmetse yanına geliyorum ufuk Panduruni dişi getireyim gelirken. Maşallah görmeyeli baya güzel olmuş. Arkadaşlar cüceler artık pek gelmiyor ülkemize, kendi imkanlarımızla ufukla ben bunların üzerine düşüyoruz, eldekilerle bu kadar oluyor, yalnız yardımcı olursanız yeni türler ekleyeceğiz bu çeşitliliğe. Bursada imkanlar kısıtlı varsa bildiğiniz farklı türler ücreti mukabilinde petshoplardan alıp gönderim yapabilecek kimselerin yardımlarına açığız.
Akvaryum Sehpa Düşüncesi
Mobilya ağaç işleri konusunda bilgi sahibi arkadaşlar. Yurt dışında bir çok hobicinin kullandığı keresteden sehpa yapımı hakkında düşünceleriniz nelerdir, bu şekilde mlz kullanan arkadaşların fikirleride önemli. Hangi tür ağaç kullanılmalıdır, kullanılan kerestenin ölçüleri ne olmalıdır 5e10 vb, rutubetten böceklerden korumak için boya yada başka kimyasal ne kullanılmalıdır. Kısacası uzun ömürlü kullanmak için fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=DOLPİN][/QUOTE] Hepsi dişi gibi gözüküyor. [EDIT]erdemoguz,2017-01-06 09:39:50[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.