ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mustafapinar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mayıs 2014 16:08
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2015 23:57
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Simsek
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Simsek

SON 10 MESAJI

deniz akvaryumu fikri
Merhaba,

250 litrelik standart bir tatlı su akvaryumum var. Akvaryumum da fluval fx6 dış filtre kullanıyorum.Akvaryumun yanına ( kapalı bir bölmem ) 100 litrelik şaşırtmasız standart bir akvaryum koysam sonra onun içine de ps ısıtıcı koysam. akvaryumdan owerflow ile suyu taşırıp aşağı indirsem ve dış filtrem in içine de sadece bioball koysam yani akvaryumdan su owerflow ile sump a inse sump ta ısıtıcı ile ısınıp ps ile temizlense sonrada bioball dolu dış filtre ile akvaryuma basılsa böyle bir DENİZ akvaryumu kurabilir miyim ?Henüz araştırıyorum deniz akvaryum işini ama camı delmeden elimdeki ekipmanı da kullanarak aklıma gelen bu sizce olur mu ?
deniz akvaryumu kurulum...
Arkadaşlar merhaba,

Deniz akvaryumu için son 4 ekipmanım kaldı bunlardan biri de aydınlatma...

http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/siva-ustu-40w-panel-led-armatur-15x120-123544466

Bu ürün deniz akvaryumu için yeterli mi ? amacım xenia dediğiniz ve palyançoların host edindiği mercanlar ile bir 2 tang olan bir akvaryum...

Aydınlatma yeterli mi ?
İÇ PARAZİT Mİ? Japonumdaki
 belirttiğiniz balık zaten tankımı mahvetti... ilk aldığımdan beri kuyruğundaki beyazlık ne ilerliyor ne azalıyor ucunda erime mevcut ama düzelmedi... Hoş düzelsin diye de birşey yapmak gerekiyorsa yapmadım. İlk o balık beyaz dışkılıyordu önemsemedim şimdi hepsi beyaz dışkılıyor.

Dış filtre zaten 3500 L/H fluval fx6 ve 2 haftalık daha. 2 hafta önce eski filtremdeki biobalları ve seramik yüzükleri buna aktararak kurdum 2 haftada bu denli büyük bir filtrenin dolması mümkün değildir heralde 250 LT lik bir tankta. ( aktarım işini de yine mesutok sağolsun sordum anlattı )

Bir de HAVA MOTORU diyorsunuz ben onu sürekli çalıştırıyorum hiç çekmeden oyle cok hava üflüyor ki akvaryumun suyun üstü kabarcık dolu oluyor bu gün akvaryumcuya gittim vana verdi bana havayı azaltmak iyimidir yoksa aynen fazla fazla devam mı etsin?

Yani  gözlemleyeyim bekleyeyim hastalık ilerlerse kullanayım diyorsunuz sera bakto tabs akvaryum dengesini bozmaz dimi ? Yani yararlı bakterileri falan öldürüyorsa karantina tankına mı alayım balıkları orda mı besliyim 7 gün ?


Merhaba,

Sonunda aynı balık kuyruğunda erime başlangıcı gibi olan beyaz dışkılamayı bütün balıklarama bulaştıran bu balık dengesiz yüzmeye başladı. Baş aşağı gibi oluyor hızla düzeltiyor kendisi sonra ters döner gibi oluyor hoop yine düzeltiyor kendisini...

Şimdi ne yapmalıyım hala gözlemleyeyim mi ?
İÇ PARAZİT Mİ? Japonumdaki

Fotoğraf:





Canlıdaki Belirtiler:Beyaz Dışkı hepsinde.

Akvaryum Kapasitesi (litre):250 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 7 altınbaş 5 siyah oranda 2 çingene japon 1 normal turuncu 1 mavi japon 2 cüce vatoz 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Ölçümleyemiyorum

Filitrasyon: Fluval Fx6

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hiçbir ilaç kullanmıyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 

Her pazar günü 1 hafta ağzı açık kapta beklettiğim içinde hava taşı kullandığım bidonlardan % 40 su değişimi yaparım aksatmadan.Yem konusunda sera nın jbl nin ahm marinin japon için olan yemlerinden kullanıyorum karışık karışık. Sarımsak emdirme konusunda haftada bir gün yaparım bezelyeyi haftada bir gün veririm. Hepsini akvaryum.com bilgi ağacından öğrendim.Birde Mesutok nickli arkadaştan çok destek aldım burdan ona da teşekkür ederim.

Karınlarında şişlik veya çökük yok. Pullarda kabarma yok.Hareketlerde yavaşlık yok. Yem yememe iştahsızlık yok. Tek sorun ip gibi beyaz uzun dışkılama..

Acaba flagy isimli ilaç mı kullansam ?

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=_YHpPvsWOAA&feature=youtu.be[/VID]
Mustafapinar2014-07-10 00:44:52
250 litrede fluval fx6
Filtre geldi zaten üzerinde vanaları ile geldi.. Vanalarını orta ayara getirdim öyle çok akıntı yaratmadı. Eskiden kullandığım Quick ( 2 aylık ) yanında sadece oyuncak kaldı. Fluval FX6 tavsiyemdir mükemmel bir filtre. Özellikle 250 lt lik tankımda sanırım 6 ay açmam içini :)
bakteri kültürü...
Arkadaşlar merhaba,

Foruumda aradım aradım herkes her konuda farklı yorumlamış. 5 aylık bir akvaryumum var ( 2 ay balıksız beklettim ) herşeyim normal 7 aydır düzenli suyunu da değiştiriyorum balıklarım da Allah a şükür sağlıklı. Ben japon besliyorum düzenli su değişimim 250 litre akvaryumumda 80 litre haftalık değişim şeklinde.

Akvaryumda herhangi bir ilaç katkı tuz hiçbirşey kullanmıyorum gerek te duymadım. 

Şimdi sorum şu : Bakteri kültürü denen şey balıklı oturmuş bir akvaryuma su değişimlerinde veya filtre temizliklerinde gerekli mi ? Gerekiyorsa ne kullanıyorsunuz kullanmak şart mı ?

Bu arada ağzı açık kapta çeşme suyunu 6 gün dinlendirip 7. gün su değişimi yapıp yeniden çeşmeden kapa su koyup bekletiyorum....

Hepsini herşeyi bu forumdan öğreniyorum ama forumda bir türlü bakteri kültürü eklenir mi eklenmez mi sorusuna net cevap vermemiş kimse...

Yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler.

Nutrafin Aqua Cycle ve Plus
Bende çok araştırdım ama cevap bulamadım yok mu muadilini bilen yada başka önerisi olan ?
Japon Balığımın Gözü Düştü!
65 litrede 7 vatoz 30 japon mu ? Günah o balıklara... Bence 2 japon yeterli olur o litreye.
250 litrede fluval fx6
5 oranda japon
5 altınbaş japon
2 çingene japon
1 portlekgöz japon
2 albino çöpçü

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.