ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mkronos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Eylül 2014 16:53
Son Ziyaret:
04 Nisan 2015 17:42
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Öktem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


bitkili canlı doğuran - cüce vatoz

SON 10 MESAJI

Yem
Bende sera shrimps natural isimli karides yemi var. Dış görünüş olarak onun aynısı ancak içeriğini bilemem tabiiki.
Karides hakkında birkaç soru
Merhaba. Geçen hafta salı günü karbon rili karideslerim elime ulaştı. Akvaryumda tabana hagen kum kullandım üzerini kaplamaya yetecek kadar moss koydum (bir kaç aya kaplamasını umuyorum). Herhangi bir mineral takviyesi vs kullanmıyorum.
Yem olarak şimdilik sadece "Sera Shrimps Natural" yem kullanıyorum. Sebze veren kişi sayısı çok, sizler hangi sebzeyi, nasıl (haşlayıp mı?) veriyorsunuz?
Sıcaklığı yabancı forumlardan aldığım bilgiye göre 23 derece olarak ayarladım doğru mudur?
Aldığım mossun içinde adi salyangoz yavruları varmış bunlar için katil salyangoz alsam karidesler için sorun olur mu?
Son ve en önemli soruma gelecek olursam dip çekimi yapmalı mıyım? Forumda pek çok arkadaş yapılmaması hatta dipte tortu oluşması gerektiğini söylemiş ancak haftalık %50 su değişimini tavsiye edenlerde var. Su değişimini ne sıklıkta yapmalıyım ve karidesleri çekmemek için siz hangi yöntemi uyguluyorsunuz?

17 litre karides üretim tankı olur mu?
17 litrelik boş tankı iyice mosslandırıp karides üretim tankı yapmayı düşünüyorum.10 adet karbon rili alarak başlayacağım. Populasyon çoğaldıkça diğer tanklara ekleyeceğim karidesleri. Amacım bu tankta üretimi devamlı kılmak.
Size sorum tankın küçüklüğü üremede bir sıkıntı yapar mı?
Eğer yapmazsa bu boyutlarda ideal sayı nedir?
Camdaki deforme sorun yaratır mı ?
Öncelikle geçmiş olsun. Akvaryumu iade edebilirsen et ancak edemezsen güzel bir kaplumbağa akvaryumu yapabilirsin. Çatlağın hizasına gelmiycek şekilde alt tarafa su koyarsın, üste de bir kara alanı yaparsın. Eğer akvaryumu iade edemezsen bu fikri bir düşün derim. İyi hobiler.
60 LİTRELİK LEPİSTES ÜRETİM TANKI
Olmaz diye bir şey yok her bitki olur. Onları önermemdeki amaç daha sık oldukları için daha iyi saklanma alanı oluşturacak olmalarıydı ki. Onlarda aynı işlevi görür. Dediğim gibi kökleri birbirine yakın dik bir bağ olarak toplu dursunlar. Elindeki sayıya göre örneğin bir kenara amazon bağı diğer kenara tilki kuyruğu bağı şeklinde yapabilirsin. Hem görsel olarak hem yavruların saklanması için en iyisi budur.
Lepistes üretmek denince
Yapay bitki yerine rafya kullanabilirsin. Hatta sana tavsiyem ana tankı bitkilendirmen yönünde. Hem göze hoş gelen doğal bir yapısı olur hemde balıklar için daha rahat olur diye düşünüyorum. Yavruları doğdukları tankta yavruluksuz büyütmeni şiddetle tavsiye ederim.
Kendimden örnek vereyim. 2-3 hafta önce doğan yavrulardan 3 tanesini yakalayıp yavruluğa ayırdım. Onlara özenle artemia ve kaliteli pul yemlerden verdim. Diğerleri yetişkin lepisteslerden ne kalırsa onları yiyebildi. An itibari ile yavruluktakiler ufak bir oranda daha küçük ve renksiz, tanktaki 15 yavrudan 7si renklenmeye başladı bile.
Lepistes çok beslenen bir tür, forumda araştırma yaparak istediğin bilgilere ulaşabilirsin.
Mkronos2014-10-28 09:12:18
60 LİTRELİK LEPİSTES ÜRETİM TANKI
Cabomba, limon, eledoa, moss gibi bitkiler tavsiye ederim. Bunların köklerini bir araya bir bağ gibi dikersen en büyük verimi alırsın yavru kurtarmada.
Balıkları yeni aldıysan bir alışma süreci olucaktır illaki. Acele etme, lepisteste yavru alma sorunu yaşamazsın. 2e 5d uygun bir oran olur.
Metilen mavisi gibi ilaçları herhangi bir hastalık durumu olmadığı sürece kesinlikle kullanma. Hastalık durumunda da karantina tankında kullan.
Alacağın yavru sayısı lepisteslerin boyutuna kalitesine göre değişebilir 1-2 ay sabret sonra sen karar ver.
Karidesler cüce vatoz yumurtasına zarar verir mi?
[QUOTE=ozdemir35]Ben beklemedeyim şu anda. Kiraz karideslerimin bulunduğu tankta erkek cüce vatozum küpün başında nöbet bekliyor. Kimseyi yanaştırmıyor. Sonuç ne olacak merakla bekliyorum. [/QUOTE]
Bu yorum iyi oldu. Konu ile ilgili kafası karışık olanları aydınlatmak amacıyla gelişmeleri bekliyoruz sizden.
Red Tail Catfish - Kırmızı Kuyruklu Kedi Balığı
Konunun başından beri takipteyim. Güncellemeniz iyi olmuş birde fotoğraf bekliyoruz
Bitki yetiştirmek için kavanoz
Hızlı yorumlarınız için teşekkür ederim. O halde emers olarak deneyelim. Bitkiyi birden değilde her gün bir miktar azaltıp adapte ederek susuz ortama koysam daha iyi olur heralde?
Bu arada madem takipte olan arkadaşlarda var o halde bana konuyu fotoğraflarla zenginleştirmek düşer. En kısa zamanda fotoğraf ekleyeceğim hemde ileride denemek isteyenler için bir fikir olmasını umuyorum şimdiden.
Edit: Hagen kum yeterli olacak mı?
Mkronos2014-10-26 21:57:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.