ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ciari
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Temmuz 2015 11:21
Son Ziyaret:
20 Nisan 2016 16:44
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem arı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cem arı

SON 6 MESAJI

ATAKAN PETSHOP
Atakan petshop firmasını internetten bulup, telefonla kendilerinden bilgi alarak, yönlendirmeleri doğrultusunda akvaryum, bitki, bi takım destek ilaçları..vs aldım. Telefonda dediğiniz gibi net cevaplar veriyorlar ki bunu esnaftır, meşguldure yorumlamıştım bende. Fakat kesinlikle doğru ve uygun şekilde yönlendiriyorlar. Istanbuldan ankaraya gelecek olan akvaryumu, strafora koyup, üç kat kalın havalı poşetle sararak özenle kargolayıp, ürünlerin yanına bir de hediye gönderme nezaketini de göstermişlerdir.

Daha sonra bir firmadan daha iki farklı bitki aldım, atakanda mevcut olmayan türler olduğu için. akvaryumuma koyduğuma bin pişman oldum. Zaten dörtte üçü öldü bitkilerin. Fakat atakan petshopdan aldığım bitkiler halen gayet sağlıklı ve formdalar(üstelik tecrübesiz olmama, tamamen kendilerinin yönlendirmesine göre kurulum yapmış olmama rağmen)

Sadece GG değil, HB gibi sitelerde de mağaza açtıklarını gördüm. Allah daha çok kazandırsın. Son derece düzgün insanlar.
Burası aracılığıyla tekrar teşekkür ederim kendilerine, hobiye başlangıç noktasında bu işten soğumadıysam katkıları çoktur.
Bitki Tanımlama Ve Bakım Konusunda Öneriler
Merhabalar,
Akvaryumumda 4 tür bitki bulunuyor. Tilki kuyruğunu tanıyorum fakat diğer üç türü ayırt edemiyorum. aralarından birisi çam sanırım. Diğerlerinden emin değilim. Sizlere danışmak istedim.

1. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/RVO06a][img]http://i.hizliresim.com/RVO06a.jpg[/img][/url]

2. Bitki :
[url=http://hizliresim.com/B0yrED][img]http://i.hizliresim.com/B0yrED.jpg[/img][/url]

3. Bitki:
[url=http://hizliresim.com/5kGg4A][img]http://i.hizliresim.com/5kGg4A.jpg[/img][/url]

Bu bitkileri akvaryuma koyalı yaklaşık 3 gün oluyor. Akvaryumum 30 litre.
Led, 0.5W, 8,500Kx8 (teknik verileri) ışık sistemi, tepe şelale filtrasyon sistemi (kısmi biyolojik, çoğunlukla mekanik, fakat ben sünger takviyesi yaparak biyolojik filtrasyonu destekledim)
Canlı olarak; 8 neon tetra(ortalama 1.5 cm boylarındalar, 2 aydır bu akvaryumdalar) 3 lepistes ve 2 cüce tül kuyruk vatoz (1.5-2 cm boylarında, 1 aydır bu akvaryumdalar) sorunsuz gayet mutlu yaşamaktalar. Hatta bitkileri yerleştirince, balık nüfusu bitkili bölgeye (akvaryumun sağ tarafı kapıya yakın olduğu için bu tarafadaha çok ekmiştim, ordaki hareketlilikten etkilenmesinler diye ama.. ) daha çok yoğunlaşmaya başladılar, bitkilerin arasında gezmeye başladılar.

Gel gelelim, bitkilerin yapraklarında özellikle, sararma ve kararma gözlemliyorum. Sizce sebebi nedir?
Sıvı gübrem mevcut fakat kullanmadım(sera flora).Açıkcası Yosun oluşmasından korkuyorum, ilk tecrübemde kurtulmam oldukça zor olmuştu. Co2 sistemimde var, kullanabilirim. Sizlerin yönlendirmesine ihtiyacım var bu noktada.

Unutmadan; ışıklandırmayı, gündüz, 3 saat açık, 3 saat kapalı (ortalama değerler) şeklinde toplam 6 saat akvaryum ışığı alacak şekilde yapıyorum şimdilik. Zamanlayıcım var, henuz kurmadım. Ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim,


Ek not (düzeltme): Kum salınım yapmayan, hagen kumuna benzer, 1-2mm kalınlıgında parlak siyah dekoratif kum. Salınım yapmadığını özellikle belirtmişlerdi.[EDIT]ciari,2015-08-21 23:20:06[/EDIT]
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Bu sistemi bende yaptım bugün. Fakat sitrik asit çok hızlı tükendi. yaklaşık 1-2 saat içinde 100ml ancak kaldı. bi kaç saate o da biter sanırım. yani toplamda 6 saat ancak dayandı sistem. Ama ilk yarım saat içinde gaz çıkışı almaya başladım. Birinci saatte difüzör tam randımanlı olarak çalışıyordu (difüzör yeni, bu yüzden sanırım kapak kısmında bi kaç saniyede bir bi kaç büyük kabarcık kaçırıyor). Sitrik asitin bu kadar hızlı tükenmesini sebebi ne olabilir ? Sistem damlamalı anladığım kadarıyla, fakat hızlı bi şekilde aktı ve basınç en üst seviyeye çıkıp karbonat şişenin boğumuna kadar köpürünce damlama moduna geçti ancak.
Neon Tetra, Sürekli Su Yüzeyine Çıkma
En kısa sürede bahsettiğiniz plastik kaplardan edineceğim.
İnternet resmen bilgi çöplüğü olmuş. Herkes kendi tecrübelerine dayanarak "kesin" bilgiler yazmış. Fakat haklısınız. Bu hacim bu sayıda tetra için bence de fazla oldu.

Bir de sanırım Akvaryumda dengeyi kuramadım. Sudaki bulanıklık gitmedi bir türlü. Ve bugun hava hortumunun üzerinde beyaz kaygan bir oluşum gözlemledim(hortumun sadece su içinde kalan kısmında vardı).

Akvaryumda ortalama 8-10cm boylarında 5 adet CABOMBA, aynı boylarda 2 adet Elodea ve yaklaşık 5cmx5cm lik bir alanı kaplaması için dekor üzerine tutturduğum Java moss var.
Akvaryumu ilk kurduğumda bitkiler için Sera Florena (üzerinde belirtilen miktarda) ve aqua-fix (yine kullanım talimatına göre) eklemiştim. Su değişiminde yine değiştirdiğim orana göre aqua-fix ekledim.
Maalesef bitkileri biraz gölge bir alana dikmişim (acemilik..) bu yüzden aydınlatma pek faydalı olmadı sanırım ama gün ışığını (doğrudan güneş ışığı değil, akvaryum asla güneş ışığını doğrudan almıyor) bolca alan bir konumdalar.
Yanlış yaptığımı düşündüğünüz, yada önerileriniz varsa lütfen paylaşın.
Nihayetinde can sorumluluğu, insan gerçekten üzülüyor.
Neon Tetra, Sürekli Su Yüzeyine Çıkma
Maalesef bahsi geçen balığı kaybettim.
1 saat önce gayet hareketli yüzerken, bir saat sonra filtre mazgalına yapışmış halde cansız şekilde gördüm.
Sanırım balık satın aldığımda hastaydı. Umarım sürünün kalanında herhangi bir hastalık çıkmaz.

Teşekkürler
Neon Tetra, Sürekli Su Yüzeyine Çıkma
Merhabalar,
Yaklaşık 10 gün önce kurmuş olduğum 30lt bitkili akvaryumuma üç gün önce 12 adet Neon Tetra koydum. Balıklar ilk 48 saat alışma sürecini yaşadılar beklediğim gibi, şimdi farklı gruplar oluşturup bazıları da bireysel yüzmeye dahi başladı.

Fakat içlerinden birisi (diğerlerinden daha iri) sürekli su yüzeyine çıkıp nefes almaya çalışır gibi hareketler yapmakta.
Oksijen sıkıntısı olduğunu düşünüp ( normalde hava motorunu kontrollü olarak çalıştırıyorum bitkilerden dolayı) hava motorunu çalıştırdım. Biraz rahatlamış gözükse de bu davranışı kesilmedi.
Bir süre daha gözlemledikten sonra Bir miktar su değişimi yapmaya karar verdim. Takriben 5lt civarında su değişimi yapıp gerekli ilaçları ekledim suya, ve hava motorunu çalıştırmaya devam ettim. Fakat bu spesifik tetram, halen su yüzeyine çıkıp, kendisini dibe doğru bırakıp, bazen akıntıya bırakıp, tuhaf davranışlar sergiliyor.
Diğer balıklara göre daha aktif olması hasta olmayacağını düşündürüyor(gayet çevik hareketleri var yüzerken, fakat dalar gibi su yüzeyinden dibe doğru kendini bırakır hareketler yapıyor) bana fakat yine de sizlere bir danışmak istedim.

Görüşleriniz için Şimdiden teşekkürler.

Not: Pul yem ile besliyorum. 12 tetra için ölçüt sizce ne kadar olmalı ? sanırım biraz fazla yem veriyor da olabilirim.[EDIT]ciari,2015-07-18 22:51:54[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.