ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gkhn1903
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2008 21:47
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2023 20:48
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gokhan Umit
Doğum Tarihi:
03 Nisan 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Gökhan Ümit
Bahçelievler/İstanbul

SON 10 MESAJI

Tuzluluk Artıyor
Merhaba mert öncelikle hayırlı olsun tuzlu su tankın deniz akvaryumlarinda bularlasma mutlaka olur bu ps ve dalgaldan dolayidir dolayısıyla tuzluluk artışını önlemek için yapman gereken tatlı su ekleme sistemi buharlasan suyu tatlı su ile tamamlayarak tuzluluk artışının önüne geçebilirsin.
Yavru Ilangi Den Damızlığa
Abi bu erkekler güzel iş yaptı benim akvaryumda. Hiç boşları olmadı bügüne kadar. Umarım devamıda senin tankta olur abi. Hayırlı olsun.
tropheuslar için yem listesi tavsiyesi?

Yazdığınız yemlerden sadece nls thera +A yı daha önce tropheuslara verdim arada sırada verdiğinizde sıkıntı olmayacaktır ama sürekli vermek sorun teşkil edebilir. Benim sık sık verdiğim yemler emre beyinde yazmış olduğu yemlerdir.  Tetra pro vegetable, jbl %40 spirullina, nls h2o ve tropical süper forte bu yemleri tavsiye ederim. Benim tropheuslarımın severek tükettiği yemlerdir.

Güç Kaynağı (UPS) Önerisi Ciddi Mesele
Bence APC markasını araştırın. Kolay kolay sıkıntı yaşamazsınız. Ürünleri ciddi derecede kaliteli, ikinci elleri bile sorunsuz şekilde uzun yıllar çalışıyor. ama fiyatları diğer ups lere göre biraz daha pahalı oluyor.
400lt Dış Filtre Önerisi
Benim evdeki akvaryumlardan birisi 300lt eheim 2217 kullanıyorum akvaryum pırıl pırıl oluyor. 400lt sumplı akvaryumumda mevcut. Daha önce resunun 2000lt su çeviren kafa motorunu kullanıyordum yetersiz geliyordu. Şimdi eheim compact 3000 aldım onu kullanıyorum sonuç gayet başarılı. Uzun zamandan beri eheim ürünleride kullandım farklı ürünlerde kullandım ama eheim ile iyi sonuçlar aldım. Birde abimin ilk aldığı eheim var 2213 yaklaşık 16-17 yıllık hala sapsağlam çalışır durumda.  Yani diyeceğim o ki bence filtreyi eheim alın.
Tropheuslarda,Yemleme,Beslenme,Diyet ve Yem seçimi?

Sabah ve akşam olmak üzere, günde 2 defa tetra pro vegetable, tropical super forte pul ve nls h2o waffers ile karışık şekilde besliyorum. Elimde daha farklı yemlerde mevcut ama balıklar bu yemleri severek yiyorlar, bende iştahları kesilmesin diye bu şekilde besliyorum. Birde yazdığım yemlere ek olarak balıklarıma jbl %40 spirulina vermeyi düşünüyorum.

Balıklarım Farklı yemi yemiyorlar.

Seachem garlic guard(sarımsak katkısı) ile yemi ıslatın azar azar verip balıkları yeme alıştırmayı deneyin. Bu arada bende bu yemden almak istiyorum en uygun nereden temin edebiliriz? 1000lt lik olanından almayı düşünüyorum.

Troplarda aydınlatma stressi
Bende ilangi ve red rainbowlarımın ışığını hava kararmadan yakmaya başlıyorum. Hem gün boyu balıkların rengi güzel oluyor hemde akvaryuma biraz yaklaşınca hemen yem istiyorlar. Birde aman dikkat diyorum tropheusun yem yememesi ciddi sıkıntılara neden olabiliyor.
Ilangi yem hakkinda gorusleriniz..
Açıkçası bende jbl spirulina flakes yemi en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum. Genel olarak olumlu yorumlar okudum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.