ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ali ilker
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2008 23:02
Son Ziyaret:
13 Temmuz 2019 16:19
Toplam Mesaj:
217 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali İlker İLHAN
Doğum Tarihi:
04 Mayıs 1977
Yaş:
46
İl:
Tekirdag
Meslek:
Gıda Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



100*40*50h Bitkili/Karma Akvaryum - TEKİRDAĞ

SON 10 MESAJI

Boş Durmamak İçin Low Tech.
Bence güzel bir akvaryumunuz var. Low tech'te ben biraz daha düşük ışıklı ve desteksiz (gübresiz) gidişatı beğeniyorum. Akvaryum zamanla kendini bulup oturuyor bence. Bitkiler de ortama alışıyorlar ve formlarını low tech'e adapte ediyorlar zamanla. Değişken ortam şartları bu mantığa uymuyor kanaatindeyim.
Bitkili - Lepistes
Ünal Bey, hatırladığım kadarı ile pps-pro metodunda akvaryuma günlük 1 ppm nitrat, 0,1 ppm fosfat ve yaklaşık 1,3 ppm potasyum gübrelemesi yapılıyor. Ama bu gübre hergün akvaryuma veriliyor. Sizin verdiğiniz miktarlar nerdeyse haftalık doz. O yüzden 1 hafta kadar NPK vermeden akvaryumunuzu izleyin. Sonrasında ise su değişimi sonrası, gübrelerinizi aşağı yukarı bu oranlara gelecek şekilde istediğiniz periyotta (günlük, 3 günde bir yada haftalık) verebilirsiniz. Fazla da vermeyin bence, çünkü akvaryumunuz düşük destekli. Haftalık düzenli yaptığınız su değişimlerinizi de aksatmayın bence.   
Aquastar floresanın bitkili tanklarda başarısız olacağı kanaatindeyim.
Az önce akvaryumunu gördüm gönderdiğin fotoğraftan Hakan. Bravo, süper olmuş gerçekten. Gerçekten bitkili akvaryum konusunda kendini çok iyi yetiştirmişsin. Akvaryumu tekrar kuracağım zaman tavsiyelerine kesinlikle uyacağım.

Seninle aynı ölçülerdeki tankımda, zamanında tek 39 wattlık 865 kodlu osram t5 ile, tabanı glosso ile sarmışlığım vardı hatırlarsan. Bence de daylight yabana atılmayacak bir ışık.  
Bitkili - Lepistes
Exel hiç kullanmadım, o yüzden yorum yapmam yanlış olur Ünal Bey.
Bitkili - Lepistes
Ünal Bey aslında NPK gübrelemesine  başlanacaksa, en mantıklısı PPS-Pro gibi bir yöntem ile başlamak. Bu yeni başlayanlar için pekçok açıdan daha risksiz. Biraz araştırırsanız detaylı bilgi bulabilisiniz. Konunun özü, akvaryuma hergün belli oranlarda NPK gübresinin verilerek bitkilerin besin eksikliği çekmelerini önlemek. Tabi katılan NPK aranları da gayet mantıklı oranlar bu metodta. 
Camdaki yeşil yosun sorunu
NPK gübrelemesinde, pps pro gibi yöntemlerle ilerlemek lazım bence. Hem daha stabil, hemde hiçbir bileşenin sıfırlanmasına izin vermiyor. Tabiki bu benim fikrim. NPK'nın tek tek eklenmesi biraz daha detaylı test ve takip gerektiriyor gibi. Bunu da çoğu hobicinin yapması zor oluyor. PPS-Pro NPK gübresi kullandığımız akvaryumlarda hiçbir zaman aşırı yosunlanma yada gelişimde farkedilebilir yavaşlama görmedik. Benim yeni arkadaşlara tavsiyem bu metodu araştırıp öğrenmeleri.
Saygılar... 
Aquastar floresanın bitkili tanklarda başarısız olacağı kanaatindeyim.
Bence de doğru tespit. Bir dönem bitkili low tech akvaryumumu sadece T5 aquastar ile idame ettirdim denemek için. 865 T5 daylight ile idame ettirdiğim dönemki kadar verim alamamıştım aquastardan.  
Bitkili - Lepistes
Bu arada sadece potasyum gübrelemesi konusunda, bildiğim kadarı ile birkaç kelam etmek isterim. 

Potasyum, nitrat ve fosfat gibi bitkiler tarafından hızlıca harcanan bir gübre değildir. Tabiki belli oranlarda harcanıyor ancak, "asıl olarak potasyum, tankınızda belli miktarda bulunması gereken bir gübredir!" Bununda oranı bellidir. Eğer tankınızda yeterli potasyum varsa, haftalık ilaveler, sadece su değişimlerinden sonra, eksileni telafi etmek amacı ile verilir! 

Zamanında sadece potasyum ve mikroelement gübresi ile idame ettirdiğim tankımın durumu ile ilgili bir konu açmıştım. Vakti müsait olan arkadaşlar bir göz gezdirebilirler. Linki şu http://www.akvaryum.com/Forum/sadece_potasyum_ve_mikroelement_gubrelemesi_k347983.asp 

Saygılar...  
Bitkili - Lepistes
Tankınızdaki nitratı ölçme şansınız varmı? Kattığınız diğer gübreler bence tanktaki nitratı sıfırlamış olmalı. Bitkilerinizin büyümemeside buna işaret. Bence nitrat gübresi de ekleyin akvaryumunuza. Camlarda yeşil nokta yosun da oluşmaya başladı ise fosfat ta lazım olacak ileri doğru :) 
Bu arada akvaryumlarınız güzel omuş. Elinize sağlık.
OLMUŞ MU SİZCE?
Caner Bey tebrik ederim. Tekirdağımızda böyle güzel bitkili akvaryumlar kuran arkadaşların olması sevindirici. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.