ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sungur 13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2008 16:42
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2013 23:32
Toplam Mesaj:
212 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
can sunguroglu
Doğum Tarihi:
23 Eylül 1985
Yaş:
38
İl:
Balikesir
Meslek:
stajyer avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

can sungur

SON 10 MESAJI

Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
Taşların duruşunu çok beğendim. Genelde çevremde standart delikli taşlar satılıyor. Hiç bu şekilde taşlara denk gelmemiştim. Ben akvaryumu bu haliyle çok beğendim. canlı doğuranların isteyeceği ve mutlu şekilde yaşayabileceği bir ortam olmuş.
Akvaryum kurulumu
O hacme dış filtre edinmenizi tavsiye ederim. Ben 72 litrede iç filtre kullanıyordum,kurulum zorluğundan dolayı dış filtreye pek yanaşmıyordum. Araştırmalarım sonucu kurulumu oldukça kolay bir dış filtre sipariş ettim ve şu anda akvaryum gayet berrak. İç filtremi de akıntı ve hava taşı vazifesini görsün diye akvaryumda tutmaya devam ediyorum.
Can'ın Canlı Doğuran Akvaryumu
İç filtreyi hava taşı gibi kullanıyorum, hem canlı doğuranlar için akıntı yaratıyor hemde dış filtrenin çekemediği dışkı ve yem artıkları gibi artıkları çekiyor. Bitkilendirme işini bende düşünüyorum ama bu dostlara mangrow kökü koyamam, ya kaya alıp sabitleyeceğim ya da köke.
YILLAR SONRA.... YENİDEN :)
Dış filtreyi bir şekilde saklayabilirseniz çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkar kanaatindeyim.
Saygılar.
Can'ın Canlı Doğuran Akvaryumu
Fotoğraf: 


Boyut (cm):65*30*40(h)
Kapasite (litre):72
Canlılar: 8 lepistes,5 mickey mouse platy,2 kırmızı platy,2 günışığı platy

Malzemeler:Beyaz silis kum, Eheim pickup 2010 iç filtre,eheim 2211 classic dış filtre,sea star ısıtıcı(100watt), Atman otomatik yemleme makinası

Akvaryum Bakımı: 2 haftada bir %25 su değişimi ve dip çekimi,günde 2 kez yemleme

Kullanılan Yemler: Akvaryumcunun verdiği markasız yemler, kankurdu,sera vipan, sera goldy(bir ara japon balığı beslemiştim oradan kalan yemler)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera aquatan ve nitrivec ayrıca fish vitax balık vitamini

Daha önce tetra akvaryumumu sizlere tanıtmış,geri dönüşleriniz neticesinde çok güzel ve uzun süreli bir tetra tankına sahip olmuştum. Sonra japon ve melek akvaryumu yaptım. Ancak iş nedeniyle evden ayrılmak zorunda kaldım, otomatik yemleme makinamın arıza vermesi dolayısıyla eve döndüğümde balıklarımın hepsini kaybettiğimi anladım. hatalarımın nedenlerini araştırdım ve dış filtre eksikliği ve akvaryumda kullandığım bazı taşların salınım yaptığı sonucuna vardım. Ve hemen bir eheim 2211 ve silis kum sipariş ettim. Bütün taşları çıkarttım,sadece dibi kaplayacak kadar beyaz kum koydum ve arka fonu buna uygun olarak yeniledim. Bunun sonucunda oldukça sade bir akvaryuma sahip oldum. Sık aralıklarla yolculuk yapmak durumunda kaldığımdan bitki işine pek girmek istemiyorum. Zira en son 3 gün diye çıktığım şehir dışından tam 20 günde döndüm. Ve pazar günü yine yolculuk var. Akvaryum hobisini seviyorum ama bu şekilde balıkları başıboş bırakmak zorunda kalmam beni açıkçası zorluyor. Hobiyi de bırakmak istemiyorum.

Akvaryumu başıboş bıraktığımda ne gibi önlemler almalıyım,balık nüfusu şu an yeterli gibi geliyor bana. İleride birkaç platy daha eklemeyi düşünüyorum.Tasarım ve durumum hakkında yorum ve önerileriniz bekliyorum. 
sungur 132013-05-17 17:54:45
Bitkili Ultra Karma Canlıdoğuran Tankı [ SON : 23]
[QUOTE=Umut Başar] Hava motorları beni uyutmuyor :( Tek sorunum bu :( Bildiğiniz en ucuz ve sessiz marka nedir? Neyi tavsiye edersiniz? Yavru akvaryumu kullanmayışımın söylediğim gibi tek nedeni uyuyamamam...  Aydınlatma filan kullanmıyorum zaten..[/QUOTE]

Eheim pickup 2010 kullanıyorum,oldukça sessiz. 
Tatile çıkacağım ancak...
Bır yakınınza anahtar bırakmanız cok önemlı. Ben 5 gunluk dıye gıttıgım bır yerden hesapta olmayan işlerim çıkması nedenşyle 20 gün kaldım. Eve geldiğimde balıklarımın hepsinin açlıktan öldüğünü gördüm. Yemleme makinamın yem haznesindeki yem bitmiş ve balıklar bşrbirlerine saldırmışlar ve sonuçta hepsi ölmüş. İç filtrem balık öüsü ile tıkanmış suya da oksijen dağlayamayınca ölüm kaçınılmaz olmuş...
Eheim 2211
[QUOTE=TrophZeus] [QUOTE=sungur 13]@TrophZeus 
Bende 72 litre akvaryumumda eheim 2211 kullanmayı düşünüyorum. İç filtrem eheim 2010. İç filtreyle birlikte bu filtre yeterli gelir mi?
[/QUOTE]

Ben 120 lt de şuan problemsiz kullanıyorum iç motor çalışmadan şelale olarak verdim,10 gündür su pırıl pırıl.
[/QUOTE]

O zaman hayli hayli yeter. Bir de bu filtre boş geliyormuş. İçerisinde sünger varmış sadece. Filtre sıralamasını nasıl yapmalıyım? Yukarıdan aşağı doğru, sünger,yüzük diye tabir edilen halkalar ve biyolojik filtre malzemesi(Hopar Su Berraklaştırıcı Filtre Malzemesi),elyaf koymayı planlıyorum.


Filtre için sünger
Bulaşık süngerlerini dış filtrede sorunsuzca kullanabilir miyiz? Yoksa ayrıca sünger siparişi mi vermeliyiz...
Eheim 2211
@TrophZeus 
Bende 72 litre akvaryumumda eheim 2211 kullanmayı düşünüyorum. İç filtrem eheim 2010. İç filtreyle birlikte bu filtre yeterli gelir mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.