ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2008 21:02
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2020 06:09
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
enes öztürk
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kimde varsa bende yoktur, bende varsa kimsede yoktur. Ahmet Öztürk

SON 10 MESAJI

TAVSİYENİZE İHTİYACIM VAR
Selam arkadaşlar benim bitkili bir akvaryumum var ölçüleri 107 u*20g*45y* içten samplı 12kg hagen kum var tabanda 2*30wt aguastar lamba var günde 10 saat yanıyor 14 tane neon-3platy-3aymoly-2albino vatoz-var bitki 5 kök cabombo-2 kök limon saz ve subulata var ayrıca 40 cm uzunluğunda bir kütüğüm var.Şimdi bu akvaryumdaki bitki gelişimi zayıf güçlendirmek için lütfen tavsiye bekliyorum teşekkürler.
 
NOT: Karbon kullanamıyorum çünki akvaryumu bir metrelik kalorifer peteği üzerine dolap yaptırarak monte ettim sıcaktan dolayı mayalı sistemde kullanamıyorum veya  petek yanında da kullanabilirmiyim bilgi ve tecrübenize ihtiyacım var.
Tüplü veya mayalı Co2 olmadan bunlara alternatif
[QUOTE=osiosborn]Seachem exel kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum. [/QUOTE]

[QUOTE=osiosborn]Seachem exel kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum. [/QUOTE] 
Ben daha yeni sayılırım biraz anlatırmısınız nerden bulurum nasıl kullanırım? Teşekkürler.

[QUOTE=adis][QUOTE=osiosborn]Seachem exel kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum. [/QUOTE]

[QUOTE=osiosborn]Seachem exel kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum. [/QUOTE]
ben daha yeni sayılırım biraz anlatırmısınız nerden bulurum nasıl kullanırım teşekkürler[/QUOTE]
 Arkaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Maranon2010-08-25 10:21:54
Tüplü veya mayalı Co2 olmadan bunlara alternatif
 Arkadaşlar tüplü veya mayalı sistem olmadan Co2 nasıl kullanabiliriz? Bu ikisine başka alternatifler varmıdır benim 107*20*45 ölçülerinde bitkili akvaryumum var ama tüplü ve mayalı dışında carbon kullanmam lazım bana yardımcı olurmusunuz.
NOT: TANKIN UZUNLUK 128 CM BUNUN 20 CM i sumpa ayrılmıştır,yani tank içten sumplıdır... Maranon2010-08-25 10:20:55
sump ta tortu oluşumu önlenemezmi
 Slm arkadaşlar ben sump sistemine yeniyim yeni bir akvaryum yaptırdım ölçüleri 128 u*20d*40y* akvaryumun 128 cm uzunluğundan 20 cmini şaşıtmalı olacak şekilde iki bölmeli sump yaptıdım kafa motorunun olduğu yerde motor kablosuna ve motor gövdesinde totulaşma oluyor yosun gibi bunlar koparak motor sirkilasyonuyla akvaryuma karışıyor acaba bana yardım edebilecek bir arkadaş varmı aranızda.Birde bu akvaryuma 900 debili kafa motoru kullanıyorum biraz akıntı fazla gibi sizce 600 lük bir kafa motoru olsa dahamı iyi olu teşekkürler. 
70*60*50h malawi tavsiyesi ?
 Arkadaşlar elimde yeni yaptırdığım (181lt) 70*60*50h  ölçülerinde akvaryum var elimde ,demosoni,mpanga ve sarı p. var hepsinin boyları 3-4cm arasında toplamda 15 adet kadarlar,silis kum kullanıyorum 10 adet kadar kaya var,100wt atman ısıtıcı ve tetra tec ex 700 dış motor kullanıyorum . Malawi beslemek istiyorum bununla ilgili  Önerilerinizi  bekliyorum.
 
NOT:Bitkili akvaryum istemiyorum nedeni bundan önceki 200 lt relik akvaryumum bitkiliydi onu bıraktım artık,ben göz zevkim olarak balıkların dar akvaryumda bir sola bir sağa gitmelerini istemiyorum dairesel hareketler ve derinlemesinede yüzüşlerini seyretmek bana daha zevkli geliyor onun için malawilerden akvaryum ölçülerine uygun tür tavsiyelerinizi merakla bekliyorum teşekkürler...
Balıklarım neden dipte duruyor
[QUOTE=biyolog42]Fotoğraf eklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. [/QUOTE]
BUNA ŞİMDİLİK İMKANIM YOK,BALIKLAR KUMLARIN 3*4 SANTM ÜZERİNDE PEK FAZLA HAREKET ETMEDEN NERDEYSE HEPSİ AYNI YÖNE BAKARAK DURUYORLAR,YANLARINA YAKLAŞIRKEN BENİ HİSSEDİP KAÇICAK SAKLANICAK YER ARIYORLAR NORMALDE BİR SORUN YOK İSTESELER HAREKET EDİYORLAR DURDUKLARI YER İÇ FİLTRENİN BİRZ YANI PROBLEM NERDE ANLAYAMADIM ONLARI YENİ ALIP AKVARYUMA KOYDUĞUMDA ÇOK GÜZEL HAREKETLİYDİLER ŞİMDİ BÖYLE.BU ARADA İKİTANEDE İSMİNİ BİLMEDİĞİM BALIK VAR ONLARDA SORUN YOK ONLAR AKVARYUMUN HER YERİNDELER YUNUS VE PRENSESLERLE BİRBİRLEİNE ZIT BALIKLAR DEĞİLLER ONU SÖYLİYEYİM ...
Balıklarım neden dipte duruyor
5 sarı prenses ve 2tane yunuslarım var,balıklarım akvaryumun dibinde pek fazla hareket etmeden duruyorlar özellikle bir köşe belirlemişler hep ordalar suyun seviyesi az olsa onlara yeticek sanki aslında böyle değil bu balıklar sayılarımı az acaba,arkadaşlar neden böyledir bu durum acaba. Sıcaklık 26,dip temizliği,yemleme düzenli yapılıyor,akvaryum 60*30*40 ölçülerinde.Yardım ederseniz sevinirim akvaryum sanki boş...
arka fon yapıştırması
[QUOTE=heihache]Ben de reklamcıdan lacivert renkte fon aldım. fonu tam akvaryum ölçüsünde kestim. ve fonun yapışkan kısmına cam sil sıktım. Elimle yapışkan kısmın hertarafına kuru kısım kalmayacak şekilde yaydım. ve akvaryumun arkasına yapıştırdım. yanlış yapıştırsanda sorun olmuyor cam sil kuruyana kadar fonda oluşan kabarcıkları elinizle rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Ama cam sil kuruyana kadar bu işlemi yapmalısınız. Yoksa kabarcık azda olsa oluşuyor. (cam sil yerine sabunlu suda olur, Reklamcı kendiside bu şekilde yapıyormuş)  Ben akvaryumuma yapıştırdım çok güzel durdu. Kabarcık felan yok. Tavsiye ederim.[/QUOTE]
teşekkürler bu çok güzel bunu denicem
arka fon yapıştırması
[QUOTE=E_C_N]Hangi yöntemi denediniz acaba?[/QUOTE]
ben sadece hafif nemli bezle ıslatark yapıştırdım tabii görüntü berbat düz mavi fon aralarda yüzlerce kabarcık hiç hoş değil bende bu forumdan alternetif arıyorum verilen fikirler güzel ama denicem bazılarını.
 
arka fon yapıştırması
[QUOTE=gasso]

Pritt yapıştırıcıyı arka cama sürün.hafif ıslak süngerle yayın.manzarayı yapıştırıp arada kalan havayı almak için düz ve çok sert olmayan bir cisimle (plastik cetvel,tarak,tabelacıların film çekmek için kullandığı ince plastik olabilir)üstünden sıyırtma yapın.

[/QUOTE]
resmi çıkarmak istediğimizde bu yapıştırıcının izi kalırmı pritt,i biliyorum ama cama uygulamada leke birakırmı siz kullandınızmı? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.