ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
utkukekliq
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2009 13:01
Son Ziyaret:
19 Şubat 2016 13:34
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
utku keklik
Doğum Tarihi:
28 Ocak 1992
Yaş:
32
İl:
Izmir
Meslek:
Ögrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

utku keklik

SON 10 MESAJI

( Acemi )Mini Bitkili
Haklısınız; Ancak aldığım akvaryumcu'nun tankı daha küçüktü ayrıca açtılar da :) 
( Acemi )Mini Bitkili
Isıtıcının Bitkilere yakın olmasının ani ısı değişimi ile zarar verebileceğini düşündüm. Zemin bitkisini de temin etmeye çalışıyorum. İzmirde nedense çok fazla yaygın değil, Önerileriniz için Teşekkür ederim.

( Acemi )Mini Bitkili
Fotoğraf:
Boyut (cm):55*25*35
Kapasite (litre):45
Canlılar: 5 Ad Kırmızı Göz Tetra, 2 Ad. Melek, 3 Ad. Elma Salyangoz 

Malzemeler: Jebo 839 Dış Filtre, 100 W Isıtıcı, Hava Motoru, Mayalı Sistem CO2, Led Aydınlatma

Akvaryum Bakımı:Haftada 1 % 50 Su değişimi ve Günde 2 Kez Yemleme

Kullanılan Yemler: Sera Discus, Sera Flora ve Çeşitli Tetra Yemleri

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Yok

Açıklama: İlk Bitkili denemem diyebilirim ama uzun süredir bitkili akvaryumları araştırıp takip etmekteyim yeteri kadar bilgi topladığımı düşünerek ufak bir akvaryumla başladım. Eklemek istediğim ve ekleyeceğim birçok bitki var. Ancak İzmir gibi bir yerde çeşit bulamıyorum tabanın da bir kısmını çimlendirmeyi düşünüyorum. Abilerimin ve kardeşlerimin düşünce, önerilerinizi bekliyorum. Saygılar

DIY Sump & Dış Filtre Karışımı
Öncelikle Merhabalar diyerek konuya başlamak istiyorum. Uzun zamandır  Akvaryum, balık hobisiyle ilgileniyorum. Bu işin en önemli kısmının da filtre olduğunu biliyoruz. Forumdan gördüklerim kendi malzeme imkanlarım ve fikirlerimle derleme yaparak bir Sump yapmaya karar verdim. Sump yada dış filtre diyebiliriz. Sump'ın benim için özelliği az masraflı ve çok işlevsel bir şey olması gerekmektedir. Malum Öğrenci olduğumuzdan :)) her neyse elimde bolcana cam ve 2 adet arkadaşlarımdan kalan kırık ve yapılması mümkün olmayan dış filtrem vardı. Önce bu filtrelerin motor kısımlarını aldım.Biri Minjiang 2600 diğeri ise Dolphin C1300'dü, minjiang Çok elektrik yaksa gerçekten çok güçlü motora sahiptir. Parçalarını bulmak mümkün olmasa da temiz kullana bilen arkadaşlara tavsiye ederim. Konuya dönecek olursak camlarda yüksekliği 50*30*30 akvaryum tarzı kasa yaptım. Motorları resimlerde de görebileceğiniz gibi tabana yerleştirip hortum yardımı ile köşeden yine kırık olan dış filtreden söktüğüm vananın altından taktım. İç malzemeleri ise eski filtrelerin malzemeleri annemin elyafları ile dolu dolu tamamladım:) Sıra bölmelere geldi bölme malzemesini ise semtimizde bulunan tenis kortunun hafif hasarlı kullanılmayan taban malzemesini kullanarak yaptım. Sump'ın en üst kısmına ise bir yarısına suya dayanıklı laminant parke kesip delme işlemleri yapacağım için cam kullanamadım. Diğer yarısına ise cam yaptım. Dıştan olmak şartıyla da menteşe ile birleştirdim kapak görevi görüyor. Çirkin görüntüyü önlemek için sump'ın dışına tahta desenli kaplama yaptım. ve 200 Lt'lik akvaryumum da kullanmaya karar verdim. Bu projeyi yaparken akvaryumdan suyu fizik kuralları ile almayı düşünüyordum yani yukarıdan aşağı hortumu pompalama vs. gibi ancak bu motorları doyuracak :) suyu yetiştiremediğinden Sump deliği açmaya çalıştım. Malum açamadım ve camın köşesini çatlattım. Şansıma çatlayan yer ufaktı ve tadilatı mümkündü delik kısmını sert bir plastik malzemeye yaptım. ve silikonla yapıştırdım. Neticede dıştan görünen kötü bir görüntü olmadı ve içime sindi. Gerisi hepinizin bildiği Sump mantığı. İlk denememden sonra gözlemlediğim şuydu. Bu sump'a minjiang fazlaydı. Devirdayım çok fazla olduğu için şu anlık fişini takmıyorum. 1300 lük dolphin yetiyor ileride 1,50 m' lik akvaryuma geçersem orada kullanacağım. Neticede ömürlük oldu :D Performansı işlevi ve görünüşü bu işe başlarken tahmin ettiğimden çok daha iyi oldu. Maalesef yaparken fotoğraf çekmeyi düşünemedim ancak bitmiş halinden herkes anlayacaktır. Umarım fikir edinmenize yardımcı olmuşumdur ve yine umarım beğenmiş sinizdir gerçekten bir daha filtre ihtiyacım olmayacak gibi duruyor. 

Yazımın çok uzun olduğunu farkına vardım :) Umarım sıkılmadan okursunuz. maliyete gelecek olursak. 5 TL Silikon, 2 TL tahta desenli kap ve 2 adet su borusu dirseği 0,60 krş, hortumlar vs. genelde elimde olan malzemelerdi.

Saygılarımla

7 Dişi 2 Erkek Çok mu? Sizce
Kaya yok denilecek kadar az birkaç dekor amaçlı ufak taş alan kavgası yapmıyorlar. Dişi kavgası sürekli biri çiftleşirken diğeri dalıyor direk.
7 Dişi 2 Erkek Çok mu? Sizce
Erkeğin tekini çıkarmak en mantıklısı. Yardımlarınız için teşekkürler.

7 Dişi 2 Erkek Çok mu? Sizce
Akvaryumda vatoz yok.
Dişilerin hepsinden yavru aldığım için çıkartmak istemiyorum. Ancak erkekler çok kavga ediyor. Hatta 2 erkek bazen tek dişi etrafında dönüyor. Baya da kavga ediyorlar. 1 Erkeği Çıkartsam dişilere yete bilir mi diye düşünüyorum.
7 Dişi 2 Erkek Çok mu? Sizce
Konuyu umarım doğru yere açmışım dır. Akvaryumum 100*50*40 Cm 7 Dişi 2 Erkek ortalama 11-15 cm boylarında yunuslar var. Bütün dişiler düzenli yavru veriyorlar ama 2 erkek çok fazla kavga ediyor. akvaryum mu küçük dişi sayısı mı az ? şu an için akvaryumu büyütme şansım yok erkeğin tekini çıkartmam mı daha uygun olur dişi eklemem mi ? Şimdiden Yardımınız için teşekkür ediyorum
Fanla Akvaryum Soğutma Sistemi
Denemek isteyen arkadaşlar için söylüyorum o görülen mıknatıslar Harddisk Mıknatısları dır. çok kuvvetli oldukları için o hızda dönmesini sağlıyor deneyeceksiniz o güçte mıknatıs bulmanız lazım. Onu da bozuk bir harddiskiniz yoksa kolay kolay bulamazsınız.
Dış Filtre Tavsiyesi
Abi şimdi tabi malzeme yedek parça çok önemli ancak bide aldığın ürünün performansı var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.