ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilker_1978
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ocak 2009 16:24
Son Ziyaret:
01 Eylül 2017 17:22
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İLKER BÜKER
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

Akvaryum tavsiyesi
[QUOTE=DeVLeT]Büyük akvaryum demek tabiki küçük akvaryumlar kadar bakımı kolay olmuyor. Büyük akvaryumlarda bu balıkları görme ve izleme oranınız daha az seviyey düşüyor. Yemleme konusunda her hangi bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Balık açıktıktan sonra yemi nerde olsa bulup güzelce midesine indiriyor. 100-50-50 lik bir akvaryum sizin işinizi rahat görecektir. Ancak boylandırma tankı ile ana tankınızda su değerlerinin bire bir aynı olması şart. Bu olmazsa olmazdır. Yoksa sizinde inanmayacağınız şekilde kayıplarınız çok olacaktır. L144 longfin yavruları o kadar hassas ki anlatmakla inanın olmaz yaşayarak görmeniz lazım. Abartı bir örnek verecek olursam odanın kapısını hızlı kapatıyosun balık korkup ölüyo. bu derece hassas gerisini siz düşünün. Bir tankan diğer tanka en az kendini kurtarmış balık olmalıki su değişiminden etkilenmesin. Ancak bunlar benim tavsiyelerim. Birde beslemeden anlaşılmıyo bu balık. Ama kesinlikle beslemenizi tavsiye ederim . Gelin gibi tüllerini sallayınca herşey bitiyo o an sizin için..[/QUOTE]

Yusuf Hocam, bana da sanki küçük daha zahmetli gibi gelmiştir hep.  130'luk tanktan önce daha ufak akvaryumlarım vardı. En ufak şeyden su kirlenip, bulanırdı hemen. Bilmiyorum belki de büyük akvaryuma geçerken sumpla beraber geçiş yaptığım için daha rahat etmişimdir. Düzenli dip temizliği ve su ekleme yapardım. Su değişiminin yavrular üzerinde etkisinin ölümcül olduğunu bildiğim için sumplardan 50'lik pimaş boruyla birleştirip (Bileşik kaplar kanundan faydalanarak) su değerlerinin aynı olmasını sağlarım diye düşünüyorum.
Akvaryum tavsiyesi
Merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıl ara verdiğim hobime tekrar dönüyorum. Tür olarak da L144 ile başlayıp, L46'ya kadar (Yapabilirsem tabii) çıkmak istiyorum. Elimde 130x55x70h boyutlarında 100 lt sumpı olan bir akvaryumum var. Aklımdan geçen yanına 100x50x60h sumplı tane daha alıp, küçük olana 6-8 adet yetişkin L144 koyup, büyük olanı da yavruları boylandırmak için kullanmak geliyor. Vatozların akıntılı suyu sevdiklerini bir çok yerde okumuştum ve önceden bir adet Aquabee 5000 almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam bir tanede OR2500 vardı. Sistemi kurarken de sumpları kullanarak 2 akvaryumu birleştirip hem su hacmini genişletmek (Yaklaşık 1000 lt.) hem de yavruları ayırma sırasında, hassas oldukları su değişimi riskini ortadan kaldırmayı düşünüyorum. Bir yandan da yavruların büyük tankta yemlenirken sıkıntı yaşayabilecekleri aklıma geliyor. Bu balıkları üreten arkadaşların akvaryum boyutlarına baktığımda nispeten daha küçük (Taban genişliği min 40-50cm) tanklarlar kullandıklarını gördüm. Tecrübeli arkadaşlar konu ile ilgili önerileni paylaşırlarsa sevinirim. Ay sonuna sistemi kurmak istiyorum.

Teşekkürler.
Akvaryum Ölçülerinde Silikon Payı Gerekli Mi?
[QUOTE=serkan_cetinkol]1 mm pay bırakılır.Tam sıfır oturtulsa bile taşan kısım 0,5 mm gibi bir ölçüye sahip olacak.Onu gözle farketmek bile inanın zor olur.Hiç pay bırakılmadığı durumda ise iyi işçilik uygulanamazsa camın tüm yüzeyi yapışmaz.Fiyat hakkında bir fikrim yok.[/QUOTE]

Bu 1 mm pay genişlik ölçüsünün toplamından mı yoksa her iki yandan 1'er mm mi bırakılır?
Akvaryum Ölçülerinde Silikon Payı Gerekli Mi?
Arkadaşlar,

100x50x50 ölçülerinde 250 lt'lik bir akvaryum yapmak istiyorum. Forumları okurken bazı yerlerde 1 mm'lik silikon payından bahsediyorlar. Bu gereklimi dir? Yoksa ölçüleri 0'a 0 mı sipariş etmek gerekiyor. Ayrıca 8mm cam için m2 fiyatı 40 ytl uygunmudur?

Teşekkürler
Ne olduğunu anlayamadım bir türlü
Biraz sıcak suyun içinde tableti iyice erittekten sonra suya karıştırdım. Günlük aksatmadan %50 su değişimi ve kuvvetli bir havalandırma ile şu anda parazitle ilgili sorunum yok ama balıklar ölmeye devam ediyor. Fikri olan yokmu acaba?
Ne olduğunu anlayamadım bir türlü
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 60 Lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: L144 Sadece (5-6 cm.)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):24-26 Derece, Amonyak ve Nitrat yok

Filitrasyon: Eheim Pick Up 2012

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagyl

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Günlük %30-40 Su değişimi, Camacam Akvaryum

Merhaba

Akvaryumda 17 tane L144 vardı. 4 Haftadır bendeler. Aldıktan bir süre sonra dışkılarının beyazlaşıp çok inceldiğini fark ettim. Bunun üzerine 6 gün boyunca Flagly (500mg) tedavisi uyguladım. Bu süre zarfında hemen hemen günde bir balık kaybettim. Tedavi sonrasında 2-3 gün kadar ölüm olmadı. Arıdından 2-3 günde bir ölümler devam etti. Görünüşleri sağlıklı, yem yiyorlar. Ancak bugün 2 tane daha kaybederek, balık sayısı malesef 8'e düştü. Bir türlü anlayamadım. Ama şunu fark ettim. Balıklarım kuyruklarında sanki birbirleriyle kavga etmişler gibi hafif beyazlıklar oluşuyor ve bazen balıklar nerdeyse bembeyaz oluyor. Ne olduğunu anlayamadım. 3 gündür Sera Costa Med F. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.