ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hugurlu22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2009 23:02
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2021 21:36
Toplam Mesaj:
206 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan UĞURLU
Doğum Tarihi:
24 Aralık 1973
Yaş:
50
İl:
Edirne
Meslek:
Sağlık Tekn.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan UĞURLU
VAKTİNİZ VARKEN SERİLİN ÇİMENLERİN ÜZERİNE,ER YADA GEÇ ÇİMENLER SERİLECEK ÜZERİNİZE.

SON 10 MESAJI

Loricaria Common (rineloricaria Parva Sp)
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/72907/indir.jpg[/IMG]

Bir akvaryumcudan bu vatozdan beş tane buldum ve satın aldım.Tür hakkında bilgisi olan varmı.Beslenme -bakım-su sıcaklığı-üreme vb.
EDİRNE HOBİEVİ
[QUOTE=statistician06]Hasan bey amacınız ticari kazanç olsaydı inanın bu çileyi çekmezdiniz kıt kaanat birleşip zorluklara rağmen mutlu sona ulaşmışsınız valla helal olsun.  Albino kitumbularda genç damızlıklar var mı ankara da bulamıyorum ya [/QUOTE]

Düz kitumba lardan düzenli yavru alıyoruz ama henüz albinolardan yavru almadık.Yavru aldığımız taktirde sizede ulaştırırız.Leptosoma besleyen sayısı çok olmayınca yavru bulmakda zor oluyor.Leptosoma bizim için vazgeçilmez tür.

 
hugurlu222015-01-05 22:38:24
EDİRNE HOBİEVİ
Üç kişi kahve içerken ortaya atılmış bir fikirle iki oda bir giriş kiraladık.Bir odaya evlerden ve bodrumlardan ne bulduysak toplayıp kırık dökük her şeyi değerlendirip büyüklü küçüklü 30 akvaryum kurduk.Diğer odaya çay kahve içebileceğimiz bir ortam hazırladık.Havalandırmayı tek bir motorla sağlamayı düşündük ikinci el bir motor aldık bodrumda atıl duran kalorifer hortumunu odanın tavanında döndürdük havyayla delikler delip akvaryumlara üretim filtreleri bağladık.Su kaçıran dış filtreleri toplayıp büyük hacimli özellikle trop akvaryumlarının içine koyup bu şekilde kullandık.üçümüzün evinde kurulu 150 cm lik 6 akvaryum vardı hepside full balık doluydu bunlardan fazlalıkları buraya getirerek kimini takasta kullanarak kimini satıp yeni türler alarak ciddi bir balık sayısına ulaştık.
 Tam işin eylence kısmı başlıyorduki şiddetli yağmurlar yağmaya başladı bizim mekan bayır sonunda ve dere boyunda olduğundan her yağmurda tuvaletten su bastı ve biz habire b.k temizlemeye başladık.Öğrendikki buranın klasik sorunuymuş.Yeni yer aramaya başladık.
 Bir binanın altında 130 m bir bodrum bulduk.Akvaryumların yarısını taşıdık su doldur dinlendir balıkları taşı sonra tekrar kalan yarısını taşı derken yaz geldi.Burası yazın dışarısı 40 derecenin üzerindeyken ortam 23 derecenin akvaryumlar 21 derecenin üzerine çıkmadı biz yazı serin geçirdik ama akvaryumlarda ısıtıcı kullandık ve kış gelmeden taşınmaya karar verdik.
Yan blokda bahçeye açılan kapısı olan en azından açılır doğrudüzgün camı olan ve ısınan bir yer bulduk ve yine aynı şekilde akvaryumların yarısını taşıdık sonra diğer yarısını.Bu arada ne üretiyorsak taşınmalarda hep kaybettik yavrular telef oldu.Bu süreç 7-8 ay sürdü.Başımıza yeni işler gelmezse artık akvaryumlarımızın karşısında kahvemizi içebiliyoruz.
TİCARİ HİÇBİR KAYGIMIZ YOK TAMAMEN ZEVK ALMAK İÇİN HOBİMİZİ YAPIYORUZ.Evlerimizde kurulu 2 şer tane 150 lik akvaryumlarımız devam ediyor çeşitli boylarda 30 akvaryumda hobi odamızda var.
 DERYA KAYPAK-SEMİH SERTUNA

KAHVEM VE BEN HASAN UĞURLU

ELİMİZDE Kİ TÜRLERDEN BİR KAÇ RESİM
ALBİNO VE DÜZ KİTUMBA

VATOZ TÜRLERİMİZ:L144 DÜZ -L144 LONGFİN-L201-ALBİNO GOLD-SİYAH LONGFİN-SİYAH CÜCE-



HELİYANTUSLAR

TROPHEUS TÜRLERİMİZ:İKİ KOLONİ DUBOİSİ MASWA-RED MOLİRO-BLACK KRİZA-BULUMBORA-BEMBA-


GEOPHAGUS ÇİFTİMİZ VE YAVRULARI




MALAWİLERİMİZ:DEMOSONİ-SARI PRENSES-YUNUS
TANGANYİKA:REGANİ-LELEUPİ-HELİYANTUS-CALVUS-
KOİ VE JAPON AKVARYUMU
ELMA VE KATİL SALYANGOZ
PİGON CHEAKBOARD DİSCUS YAVRULAR
ÇÖPÇÜLERİMİZ:BRONZ-PANDA- STERBAİ




hugurlu222015-01-05 10:44:40
Ali Usta 40 gündür akvaryumumu göndermedi
[QUOTE=trockya22]Arkadaşlar ben Ali Ustadan bir tane 150 lik akvaryum aldım daha önce yaklaşık 30 günde geldi. Ama akvaryum geldiğinde ağzım açık kaldı açıkçası halende hayranım akvaryumuma. Hatta şu an 200 cm lik bir akvaryum veya bir ikili set yapmanın peşindeyim. Ali abinin ustalığı tartışılmaz. Ha nakliye olayına gelince nakliyenin kamyon nakliyesi ile gelmesi sorun olabilir. Ancak bu yönden bakacak olursanız hiç kimse o büyüklükteki bir akvaryumu kamyon kargosundan başka 100 TL ye getirmez (Edirne Kırklareli arası 60 km ama adamlar 100 tl ye kesinlikle birşey getirmezler) veya hiçbir şekilde almak istemez. Yapmanız gereken tek şey sabır göstermek ve akvaryum gelmeden herhangi bir balık planı yapmamak... 10 tane akvaryum alsamda yine de Ali Kuştepesinden alacağım...  [/QUOTE]

Benim yaşadıklarımı en çok sen biliyorsun Semih.Alibeyden yaptırdığım akvaryumun aynısından birtane daha istedim kendisine parayla beraber ilk yaptığı akvaryumun resimlerini gönderdim.herkesin yaşadığı bariz şeyleri iki aydan fazla dinledim.Sonuçta iki ay sonra gelen aceleyle yapılmış boyası yeni yapılmış hatta boya kurumadığı için taşırken parmak izi olmuş istediğim akvaryumla alakası olmayan bir akvaryum geldi.
Salonumda diğer akvaryumumla takım olmasını hayal ettiğim akvaryumu diğerine benzemediği için koymaya yer bulamıyorum ve bu akvaryumu salonuma benimle sen taşıdın.SEN GENEDE ALİ KUŞTEPESİNDEN AL setini ama bence insanları yanlış yönlendirme kardeşim.

DÜZELTMEK İSTERİM SANIRIM SEMİH BU YAZIYI BENİM OLAYIM YAŞANMADAN ÖNCE YAZMIŞ.SANIRIM BENİM YAŞADIKLARIMDAN SONRA FİKRİ DEĞİŞMİŞTİR.
hugurlu222014-11-30 23:10:47
Kayserideki Hobicilerin Hobihanesi
[QUOTE=Koray Balcı]Keşke her ilde olsa dedirten cinsten, tam bir yardımlaşma, tam bir hobicilik örneği oluşum ve kurulum.
Yaşadığım yerde böyle bir mekan olsaydı inanın ben de şu anda kendi çapında evde üretim yapan ve akvaryum koymaya yer bulamayan birisi olarak aranızda olmak isterdim. 

Hobihanenizin size ve diğer tüm hobici arkadaşlara hayırlı ve herkese de örnek olmasını dilerim.
Saygılar.
[/QUOTE]


Koray bey Edirnede benzer bir oluşumu bizde yürütmeye çalışıyoruz daha öncede telefon görüşmemiz olmuştu her zaman sizi misafir edebiliriz.
Bencede her ilde hobicilerin toplandığı bir yer olmadı bizde bu amaçla yola çıktık Edirnedeki tüm hobicileri katkıda bulunmaya bekliyoruz.
Bunlar Japon değil Samurai yeni bol resimli sayfa2
Semih bey bu aralar bende japona merak saldım.Hatta bir havuz çalışmam oldu.Edirne de böyle güzel türler bulmak mümkün değil üretim amaçlarsanız yavrusundan edinmek isterim.Musaitseniz fikir almak amacıyla bu güzel akvaryum karşısında bi kahve içmek isterim.Eminim misafirperverliğinizde balıklarınız gibidir. hugurlu222014-10-02 23:26:00
Hobi - Hobihanecik Ve Üretimhane
Biz üç arkadaş kahve içerken bir yer tutup evde yapamadıklarımızı oraya taşımak ,istediğimiz türleri orada bakmak fikri doğdu. Bir yer kiraladık büyüklü küçüklü 30 dan fazla akvaryum birde havuz kurduk.Kurulumun üzerinden 6 ay geçti.
1-Amacınız para kazanmaksa kesinlikle bu işe girmeyin.Biz kirayı bile hala cebimizden ödüyoruz.Bu bizi bozmuyor çünki bizim amacımız kahve içip sohbet edip suyla oynicağımız bir yer.
2-Eger farklı işler yapıp bu işe kalkışıyorsanız mutlaka yeriniz evinize çok yakın olmalı.Ne kadar yakın olursa olsun zamanınızın bol olması gerekiyor.Ciddi zamanınızı alıyor.
3-Sadece üretmek yetmiyor.ürettiklerinizi satmak ve insanları memnun etmek üretmekten daha zor.Canlı nakliyesi gerçekten sıkıntılı otobüs firmaları canı isterse alıyor elinizde balıkla otogardan geri dönebiliyorsunuz.Akvaryumcular balık almıyor alsa para vermiyor.
ANLATMAYA ÇALIŞTIĞIM ŞU AMACINIZ HOBİHANEYSE SORUN YOK VERİN KİRANIZI KURUN.MASRAFIN ÇIKTIĞI AY KARDASINIZ.AMACINIZ PARA KAZANMAKSA ÇOK CİDDİ PARALAR YATIRIP BU İŞİ İŞ OLARAK YAPMALISINIZ.

hugurlu222014-08-19 01:11:54
AK AKVARYUM ALİ KUŞTEPESİ
Arkadaşlar konu açılalı 3 ayı geçmiş Ali beyin şikayetlerden haberi var madem bu kadar dürüst bir esnaf neden bir cevap yazmıyor veya neden bir bir kere bile bile beni aramadı.Geç teslimattan vazgeçtim gelen akvaryumla istediğim akvaryumun en ufak benzerliği yok nasıl olsa Ankara Edirne arası akvaryum geri gelmez önüne ne koyarsam yemek zorunda mantığımı dürüst esnaflık.
FOAİ'min krateri.


Bu da bugün yumurtlayan dişim. Başlıkla uyumlu değil ama paylaşmak istedim.
Bülent ÖNER2014-06-01 01:04:09
FOAİ'min krateri.
Yavruluğun ölçüleri   30*16*18cm dev yavruluk olarak geçiyor.Reklama girermi bilemiyorum aldığım yerin linkini ÖM dan sana atsam daha iyi olacak.Gerçekten çok kullanışlı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.