ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sinetra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2009 17:19
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2019 22:45
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Kırsolak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

350 litre Diskus, Calvus, Frontosa...
55 litre Yavruluk.
30 litre Garantina.

SON 10 MESAJI

Yeni Kurduğum Akvaryuma Tür Tavsiyeniz.
Arkadaşlar uzun zamandır uğraştığım akvaryumu en sonunda tamamladım. Akvaryum taban olarak oturmuş durumda. Mevcut durumuna ek bitki öneriniz nelerdir?

[VID]https://youtu.be/0YOpiY0kPZM[/VID]
Calvus dişi erkek oranı nedir?
Erkek sayısı en az 2, dişi sayısınıda istediğin kadar alabilirsin. Sebebine gelince her erkek malesef iş yapmıyor. Yavru alacaksan bu boylardaki yavrularda cinsiyet ayrımını yapmak imkansız gibi ama genede aynı koloniden alacaksan daha iri olanların erkek olma ihtimali daha yüksek olacaktır. Bu belki sana bir fikir verebilir.
calvus üreme hakkında

İki yöntem uygulayabilirsin. Birincisi anne ve kabuğu içindeki suyu ana tanktan doldurulmuş ve aynı ısıya sahip başka bir tanka alman ve yavruların çıkmasını beklemen faydalı olacaktır. Yavrular yaklaşık 3 haftalık ken tam olarak gelişmini tamamlamış ve serbest yüzer şekle gelecek ve kabuktan ayrılacaklardı. Bu aşamadan sonra anneyide artık yavrulardan ayırman gerekir. İkinci yöntem ise 15. Gün itibari ile kabuğu alıp bir kaba silkeleyerek yavruların kabuktan çıkmasını sağlayabilirsin. Yavrular keseli çıkabilir ama çok sorun olmaz. Keselerini atana kadar yemleme yapmazsın. Buda yaklaşık 4 gün sürebilir. Artık yavruları aldığına göre allah sana sabır versin. Yavruları büyütmek gerçekten özen gerektiriyor. Yemleme, su değişimi ve bakımı titizlikle yaparak büyük bir kısmını büyütebilirsin. Süreç yavruların formunu kazanmasına kadar en az 3 ay sürecektir. Şimdiden hayırlı olsun.

Calvus yavru bakımı
Belirtilerin kabukta yumurta olduğunu gösteriyor. Eğer ilgilenmeyecekseniz 10. günden sonra istersen anne ve kabuğu başka bir akvaryuma alabilirsin (bu akvaryumu ana tanktan aldığın su ile doldur ve ısı aynı olsun) ve yavruların kendi kendine çıkmasını bekleyebilirsin. Diğer yönetm ise 2 haftalık olduğunda kabuğu alıp silkeleyerek yavruların çıkmasını sağlayabilirsin. (bazen 10 günlükken bile silkeleyerek yavruları kabuktan çıkardığım olmuştur) Çıkan yavruların keseli olma ihtimali var ama çok önemi yok fakat keselerini atana kadar yaklaşık 4 gün sürebilir yemleme yapmazsın. Yavruları her halukarda diğer balıkardan, erkekden ve çıktıktan sonra anasından bile ayırmalısın. İşte asıl sabır bundan sonra başlıyor. Yavrular çok yavaş büyüyor ve çok itina gösterilmesi gerekiyor. su değişimi, yemleme ve bakım özen gösterilerek yapılmalı.  Şimdiden hayırlı olsun.
Black Camerun Hareketsiz

Eş tutma ve alışma süreleri diğer balıklara göre çok daha uzun sürebilir. Sabırlı olmanız gerekiyor. bu süre aylar bile olabilir.

Calvusum yavru mu verecek.. Ne yapmalıyım..

Arkadaşların verdiği bilgilere bir eklentide ben yapayım. Calvus erkeği yuvayı belirler ve dişi hazır olunca erkek onu kabuğa sokar. Dikkatli gözlemlerseniz dişinin yumurtaları döktüğünü karnındaki eziklikten anlayabilirsiniz. Erkek kabuk etrafıda nöbet bekleye başlar. Dişi çok nadiren kabuktan çıkıp kendini gösterir. Genelde kabuğun içinde kuyruğunu farkedersiniz. Onuda sık sık yelpaze gibi sallar. Yumurtaların taze su ile sirkülasyonunu sağlamak için. Kabuğu ve dişiyi 10. Gün yavruluğa alabilrsiniz (suyunu aynı tanktan alınmış ve ısı değerlerinin aynı olması şart). Tabiki bu süre zarfında dişi kabuğu terketmediyse. Eğer bir iki gün içerisinde terk ederse o yumurtalar işe yaramayacak demektir. 10. gün yavruluğa aldığınız dişi ve kabuğu isterseniz suyun içinde ters şekilde çok sert olmayan hamlelerle silkeleyebiirsiniz. Yumurtadan çıkmış olan yavruların bir kısmı dökülecektir. Bu silkeleme dişinin kabukta olması durumunda hepsinin düşmesini engelleyecektir. Aralıklı olarak bunu tekrarlayabilir ve dişinin çıkmasınıda sağlaya bilirsiniz. Dişi çıktıktan sonra kabukta yavru kaldıysa hafif silkelemelerle kabuğu tamamen boşaltabilirsiniz. İsterseniz doğal yolla olsun derseniz yavruların çıkması ve dişinin kabuğu terketmesini bekleyebilirsiniz. Bu arada eş tutmuş ve yavru almaya başladığınız balıklarınızı fazla rahatsız etmeyin. Dekarasyon ve popilasyonla oynamayın. Kabukta yumurta varken dip çekimine ara verin. Her türlü rahatsızlık başarısızlıklarla sonuçlanır. (daha önce benim başıma geldiği gibiMutsuz ) kolay gelsin.  

Calvus Kabuğu Bıraktı
Cevabın için çok teşekkürler. Erkeğim akvaryumda tek değil ama baskın erkeğim o. Dediğim gibi 2 batım yavru aldıktan sonra bu olay meydana geldi. Sorunu aslında bende erkekte gibi görüyorum ama eminde olamıyorum. Aslında hiç rahatsız etmiyorum hayvanları. Kabuğu dişi terkettikten sonra kurcaladım. çıkan yumurtalar beyaza çok yakındı. hemen bi kuluçka kurdum şansımı denedim ama nafile 5 gün sonra mantarlaştılar.
Calvus Yumurtaları

Döllenmiş calvus yumurtaları ne renk olur?

Calvus Yavru Akvaryumu (resim eklendi)
Arkadaşlar benimde bi sorum olacak. Dişi Calvus kabuğa yumurtluyor ama 3 gün sonra kabuktan uzaklaşıyor. Erkek oralı bile olmuyor. daha öncede 1 kez başıma geldi. kabuğu salladığımda 12 civarı beyaz renkte yumurta döküldü. Aynı çiftten daha önce 2 batım yavru aldım. Şimdi alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Calvus Kabuğu Bıraktı
Arkadaşlar 2. Kez başıma gelen bi olayı anlatmak ve sizlerden yardım almak istiyorum. Calvus dişim kabuğa yakınlaşıtığının 3. Günü yumuta döküyor. Bunu ertesi gün karnındaki çökmeden anlıyorum. Dişi calvusum ilk günler kabuğa devamlı girip çıkıyor ve havalandırma koruma vesair yapıyor. Ama bu aralarda erkeği etrafında çok fazla göremiyorum. 3. Gün dişi calvus kabuktan uzaklaşmaya başlıyor ve ilgilenmiyor. Hatta kabuğa girdiğini bile pek görmüyorum. Eskiden kabuk önünden ayrılmayan, yaklaşan biri bile olsa kabuğa hemen dalan bi hayvandı. 4. Günde artık kabukla hiç ilgisi kalmıyor. İlk seferinde ters giden bişeyler olduğunu düşünerek kabuğu aldım ve çırptım. İçinden beyaz renkte 10 12 civarı yumurta döküldü. Bu olay şimdi ikinci kez tekrarlanıyor. Daha önce aynı dişi ve erkekten 2 batım yavru aldım. Yavruları hala büyütüyorum. Sorularıma gelince;

1- kabuğu terketme sebebi nedir?
2- yumurtaların rengi ip ucları verirmi?
3- erkekli ilgili bir sıkıntımı var?
4- durumu kurtarmak için neler yapabilirim?
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.