ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
halilcnk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ağustos 2009 12:23
Son Ziyaret:
02 Nisan 2024 11:17
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil Çankaroğlu
Doğum Tarihi:
17 Ekim 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Sistem Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/78931.jpg[/img]halilcnk

SON 10 MESAJI

Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=eisenfus]

gözlemlerinize göre maksimum kaç litrelik tanklara yeterli gelebileceğini düşünüyorsunuz?[/QUOTE]

Benim tankım 200 lt bana şu anda yetiyor. Bitki sayım orta halli diyebilirim ağzına kadar doluda değil seyrekte değil.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=eisenfus]Kullanan arkadaşlardan ph testi yapmış olan varsa ve deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Aynı sistemi kurma düşüncesindeyim fakat mayalı sistemi kullanımında oluşan ph dalgalanması bu sistem de de geçerli mi merak ediyorum?[/QUOTE]

iyi bir ayar vanası kullanırsanız dalgalanma olmaz. Ben test yapıyorum benim ph 7 de sabit her gün ölçüyorum. Barometremde 1 barda sabit. Zaten en başta kendiniz basıncı ayarlayabilirsiniz. Karışımı şişeden şişeye aktararak başlangıçta ayarladığınız basınç neredeyse solüsyonun sonuna kadar gidiyor. Ama ayar vanası iyi olmalı pnömatik vanası var bende ince ayar yapabiliyorum. Çinden almıştım.

Aklında soru olan arkadaşlar için bilgi vermek gerekirse;

Isıdan ışıktan etkilenmiyor. Bir önceki sayfada deneyimlerimden bahsetmiştim. Tam kapasite 1 ay rahat gider kayıp yoksa tabi.

Birkaç mesaj önce yazdığım gibi Yiğit Beyin mesajındaki ürünler ile uzunca bir süre sorunsuz kullanılabilir. Koku vs. pislik yok, gaz çıkışında dalgalanmalar olmuyor basınç sabit sürekli, bir anda karışırsa fena bir basınç oluşur iyice kapattıktan sonra karıştırmak en iyisi, kola şişeleri gayet yeterli hiç bir sorun yaşamadım korkmayın patlamaz. Hatta benim biri kola biri limonata şişesi :)

Herkese iyi bayramlar.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
[QUOTE=crunch]Sistemi denemek isteyen arkadaşlar için linkteki ürün 11.65$

[URL]http://www.aliexpress.com/item/Aquarium-DIY-CO2-Generator-System-Kit-with-Pressure-Guage-Air-Flow-Adjustment-Vavle-Water-Plant-Fish/32615169385.html[/URL]

Cam difüzör (çekvalf plastik geliyor)

[URL]http://tr.aliexpress.com/item/Aquarium-CO2-Diffuser-Check-Valve-U-Shape-Glass-Tube-Suction-Cup-for-Tube/32515447582.html?detailNewVersion=2[/URL]

baloncuk sayıcı

[URL]http://tr.aliexpress.com/item/New-Arrival-High-Quality-CO2-Glass-Aquarium-Tank-Bubble-Counter-or-Air-Check-Recorder-Valve-Set/32468387921.html?detailNewVersion=2[/URL]

[/QUOTE]

Sistemi kuracak arkadaşlar kapak delerek, olmadık vanalarla uğraşarak, silikon vs. boşa zaman harcamayın. Yukardaki gibi bir sistem gerçekten çok büyük fark getiriyor. Sistemi ucuzlatmak için baloncuk sayıcıya gerekyok difüzörün içinden çıkarken boluncuk olarak çıkıyor ordaki sayıya göre ayarlıyorum ben.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Herkese merhaba,

Limon tuzu ve karbonat ile CO2 üretimini bir süredir deniyorum. Deneyimerimden çıkan sonuçlar;

- Ben 1 LT pet şişede yaptım ondan dolayı tariftekinin yarısını kullandım ilk denemede. DIY bir sistem kullandığım için kaybım çok oldu limon tuzu solüsyonu çok hızlı şekilde karbonat solüsyonuna karıştı. Ama sonuç hiçte fena değildi.
- İkinci denememde çinden aldığım jenaratör sistemi gelmişti yine 1 LT pet şişede yine tarifin yarısı oranında solüsyonlar ile yaptım. Sonuç çok başarılı oldu. 2 haftadan biraz daha fazla (16-17 gin kadar) CO2 yi çok stabil şekilde verebildi sistem. Kayıplarım sıfırdı.

Bitkilerimde gözle görülür bir gelişme oldu. Mayalı sisteme göre bence daha fazla CO2 üretiyor basınç çok daha fazla. Limon tuzu ve karbonatı aktardan aldım.

Mayalı sistem kullanmış biri olarak kesinlikle bu yöntem daha temiz ve stabil.
Bitki Bulabileceğim Akvaryumcu
[QUOTE=onenineone]Merhaba

Bilgi sahibisinizdir ama ben yine de şunu belirtmek isterim. Hobici arkadaşlardan temin ederseniz çok daha uyguna gelir. Ama petshoptan yani bir işyerinden almak isterseniz; Üsküdar da Akgün abi nin işyerine uğrayabilirsiniz. Kendisinden sürekli balık alırım ve bitki satışı da yapıyor. İlanı da şu
http://www.akvaryum.com/Forum/45_cesit_bitki_ve_gubreler_ve_t5_flo-balastve_moss_i6159.asp

Tavsiyem, gitmeden önce bir görüşme yapın. Belki elinde kalmayan ama ilanda yazan bitki olabilir.

[/QUOTE]

bende buradan balık almıştım bitkileri dikkatimi çekmişti alım yaparsam uğramayı düşündüğüm bir yer. esnaf olarak kaliteli insanlar. tavsiye ederim bende.
112 Litre Bitkili Kurulum
Hayırlı olsun.
Umarım istediğiniz gibi olur. İlk bitkili ile uğraşmaya başladığımda olmadık şekilde sürekli birşeyler çıkmıştı. Hevesiniz kırılmasın zamanla oturacaktır.
Yosun Mu?
Yosun yiyici canlı edinmeni tavsiye ederim. benim önerim Otocinclus affinis bende var tankta yosun bırakmıyorlar.
Camdaki Beyaz Lekeler?
Yosun sorununa en iyi çözüm Otocinclus affinis (Oto cat). Benim btkili tankımda da ara ara yosun baş gösteriyordu. 3 tane aldım 3. gün yosun kalmadı 1 haftada bitkilerin rengi parlak yemyeşil oldu. Sae ler bildiğim kadarı ile oto cat lere göre daha fazla büyüyor ve zamanla tembelleşiyormuş. benimkiler deli gibi gece gündüz yosun arıyor :)
34 Litre Nano Akvaryum
Merhaba,
Hayırlı olsun.
Hevesini kırmak istemem ama salyangozların, karideslerin ve neonların haricini çıkartmalısın bence.
Karbonat-Sitrik asit CO2 sistem yapımı 9 tl. maliy
Merhaba,

Denemelerime göre mayalıdan çok daha iyi bence. Yalnız limon tuzunun olduğu kısma tariftekinden biraz daha fazla su koymak daha doğru gibi. Benim vanam dandik ayarı çok zor yaptım. Sistemi kurmadan güzel bir vana edinmenizi tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.