ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fikret3193
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ağustos 2009 17:24
Son Ziyaret:
06 Şubat 2021 01:05
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fikret çelik
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fikret çelik

SON 10 MESAJI

bitkilerde sararma nedeni nedir (resimli)ma
Arkadaşlar bitkiler güzel gelişti daha sonra biranda saramaya başladı ve gelişmesi durdu su değişimlerini düzenli yaptıgım halde bu hale geldiler yardımcı olursanız sevinirim
240.60.60 Amerikan tankım son resimler 76-78-79-80
Tek kelimeyle mükemmel bir akvaryum olmuş tebrikler İskender Bey en yakın zamanda sizizle tanışmak ve akvaryumunuzu görmek istiyorum tabiki mümkünse.daha önce msj atmıştım size hatırlarsanız manisa selendi den ben
240.60.60 Amerikan tankım son resimler 76-78-79-80
Merhaba İskender bey konbuyu bastan sona okudum gerçekten tebrik ederim bu kadar büyük ve 9, kata çıkarma çabanızdan dolayı.en yakın zamanda içinin dolu halini görmek isreiz .ayrıca ben selendi ilçesindeyim uşak'a yakın akvaryum dolunca bi ara ziyaret etmek isterim.hayırlı günler
ORGANİK LEONARDİT SÜPER HUMUS
[QUOTE=yasmut]Bu maddenin kişilere satılması yasaklandı, sadece firmalara satılıyor. Tabi bulmak imkansız değil. LEonardit çok düşük oranlarda dikkatli kullanılması gereken bir malzeme direk kullanımı uygun değil çünkü su için zehirli bir yapıya sahiptir. Daha çok kil ile karıştırılıp kullanılabilir. Bunun yerine daha güvenli olan torf kullanımı daha mantıklı.[/QUOTE] tarım ürünleri satan yerlerde var.90 litrelik bi tankta deneme yapıyorum şuan için bi yan etkisi yok gibi duruyor bitkiler ve balıklar gayet iyi
ORGANİK LEONARDİT SÜPER HUMUS
Galiba hiçkimsenin bu madde hakkında bilgisi yok ve deneme amaçlı bi tank kurdum bakalım sonuç ne olacak
2 pin ampül bağlantı şeması nasıldır?
Fazla bilgim olmadıgını belirterek artı ve eksi dediğimi söylemiştim.ama sonuçta bağlantı şeklini yeterince açıkca ifade ettiğimi sanıyorum
2 pin ampül bağlantı şeması nasıldır?
Merhaba bende aynı şekilde bi ampulü bi ara küçük akvaryumumda kullanmıştım elektronik balastla kullanılmaz o lamba.sadece 2 kablo bağlantısı olan bir balastla çalıştırmıştık elektrik tesisatından gelen kablonun(fazla bilgim olmadıgı için artı ve eksi dersek ) bir ucunu balasta diğer ucunu lambanın 1 pinine diğer boşta kalan uçları yani balasttaki baglantı yeriylede lambadaki kalan ucu bagladınmı ampul yanacaktır ama balast ile ampul aynı vatta olması lazım
bitkili akvaryumum
Fotoğraf:

Boyut (cm):80*35*40
Kapasite (litre):100
Canlılar:2 melek 2 çöpçü 2 cüce vatoz 5 lepistes

Malzemeler:philip aquarelle 3*18 wat aydınlatma tabanda dere kumu ve torf

Akvaryum Bakımı:%25 su degişimi haftalık 

Kullanılan Yemler:pul yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:yok








serkan_cetinkol2011-04-14 20:53:46
ORGANİK LEONARDİT SÜPER HUMUS
Arkadaşlar bilgisi olan yokmu bu konu hakkında .kullanılırmı sizce akvaryumda az bi miktar
ORGANİK LEONARDİT SÜPER HUMUS
Slm arkadaşlar başlıktaki ürün akvaryum tabanında kullanılması uygunmudur sizce ve perlit?? ÖZELLİKLERİ :

TOPLAM ORGANİK MADDE %40
TOPLAM HÜMİK + FULVİK ASİT %65
PH 6-8

DOĞANIN BİZLERE ARMAĞANI
%100 DOĞAL LEONARDİT'İN OLUŞMASI
YÜZBİNLERCE YIL ALDI
TOPRAĞINIZI TEKRAR VERİMLİ KILMASI İSE
SADECE BİRKAÇ HAFTASINI ALACAK


LEONARDİT SÜPER HUMUS

Zengarden'dan organik ürünlerden vazgeçmeyenlere, kimyasal maddelerden de etkili bir ürün.Yukarıdaki 3 satırdaki, fulvik asitlerin ,hümik asitlerin ne demek olduğunu işin uzmanları zaten biliyor. Ama biz kısaca Leonardit toprakla buluşunca neler yaptığını size anlatmak istiyoruz?

Nerelerde Kullanabilirsiniz?

* Ektiğiniz Biber, domates, salatalık, kabak ve benzeri tüm sebzelerin dip toprağına karıştırabilirsiniz. Verim artar, bitki topraktaki doğal besinler kullanılabilir hale geldiği için , organik yollarla beslenir. Leonardit %100 doğal ve organik olduğu için insan sağlığına hiçbir zararı yoktur. Toprak altında sıkışmış organik maddelerin 100'lerce yıl çürümesi ve maden haline gelmesi ile oluşmuştur.

* Tüm çiçekli ve soğanlı bitkilerinizde dip toprağına karıştırın. Asla kökleri yakmaz aksine köklenmeyi artırır. Sağlıklı bitki bol çiçek demektir unutmayın.

* Tohum ekerken, 1 ölçü tohuma 1 ölçü leonardit karıştırın, ya da tohum ekim topraklarınıza katın. Çimlenme ,içindeki humik asitler nedeni ile artacak, filizlenme ve ilk kök sürümü sağlıklı olacaktır.

Leonardit , doğada yüz binlerce yılda oluşmuş,tamamen doğal organik bir malzemedir. Türkiye gibi toprağı kireççe zengin topraklara karıştırıldığında , toprağın yapısını düzenler. Başka bir deyişle , toprağın içinde yıllar içinde birikmiş, ama atıl vaziyette bulunan ve bitki tarafından emilemeyen besinleri , kullanılır hale getirir.

Hümik asit seviyesi %40-50 düzeyinde olan Leonardit, bu sayede bitkinin kök salmasını, vitaminleri almasını sağlar. Öyle ki , tohum ekerken, 1 ölçek tohuma 1 ölçek Leonarditi bire bir karıştırıp ekerseniz, tohumların çimlenip, filizlenme oranında gözle görülür artış olur.

Bu kadar güçlü bir ürün , tamamen doğal olduğu için, üzerine tohum ekseniz dahi,kökleri yanmadan filizlenebilir. 1000 metre kare alana sadece 20 kilo karıştırmanız, toprağı düzenlemeye yetecektir.

Her türlü organik ve kimyasal gübreyle kullanılabilir.

Kullanımı çok basittir. Toz halinde , öğütülmüş ve kalın elekten geçmiş ürünü, hazırladığınız saksı topraklarına karıştırmanız yeterli. Örneğin evdeki çiçekli saksılarınızdaki bitkilerinizin, topraklarını havalandırırken, topraklarına karıştıracağınız , 1-2 kaşık Leonardit , bugüne kadar toprağın içinde koyduğunuz kullanılmaz durumdaki tüm gübreleri , bitkinin kullanımıza hazır hale getirmeye yeterlidir.Tamamen organik olduğu içinde ne bitkinize ne de insan sağlığına zarar verir.

Toprak hazırlarken, toprağa karıştırdığınız organik gübrelerin üzerine Leonardit serpip toprağı harmanlayın. Çimlendirme toprağınıza karıştıracağınız az miktar Leonardit, çimlenme oranını artırır. Uzun zamandır açmayan çiçeklerinizin saksılarını büyütmeden, aynı saksı toprağına katacağınız Leonardit, onların doğal yolla tekrar çiçeklenmelerini sağlayacaktır.

unotim1232011-03-23 16:34:13

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.