ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
karahantolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ocak 2006 16:45
Son Ziyaret:
15 Mart 2024 11:34
Toplam Mesaj:
359 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga Karahan
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Antalya
Meslek:
Arkeolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tolga Karahan

SON 10 MESAJI

Reverse Ozmos Kullanımı Ve Sudaki Baloncuklar
O kabarcıkların suda çözünemeyen ağır metaller ve klor olduğunu biliyorum, yanlış olabilir tabi ki benim bilgim bu yönde ama.

Cihaz ise normal değil, Tanganika türleri beslediğim için suya mineral ve yüksek ph versin diye mineral ve alkali kartuş ekledim cihaza.
Reverse Ozmos Kullanımı Ve Sudaki Baloncuklar
Herkese merhaba,

.5 sediment
Blok karbon
Granül blok karbon
Mineral
Alkali

Sırasıyla olmak üzere ro cihazı aldım. Fotoğraflarda görülebileceği üzere suyu gayet ince ve sakin bir şekilde akvaryuma iletiyorum fakat yine de suda baloncuk olduğunu gözlemledim. Forumdaki diğer konularda bu şekildeki bir sıralamayla yüzde yüze yakın şu değişimleri sorunsuzca yapılabilir şeklinde yazılar okuduktan sonra bu cihazı almıştım fakat şimdi durum böyle olunca kuşkulandım. Balıkları suya direkt koymak gibi bir fikrim yoktu ama şu değişimlerinde bir sorun yaratır mı diye danışmak istedim. Bu arada kabukçul besliyorum ve bazı türlerim şu değerleri konusunda oldukça hassas.

Yardım ederseniz sevinirim.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8021/020420222224361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/8021/020420222224461.jpg[/IMG]
Su Değişimlerinde Reverse Osmoz Kullanımı Hk.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Su katkıları kullanıyorum hali hazırda, Seachem Stability ve Seachem Prime ayrıca sumplarda Seachem Purigen, Seachem Carbon ve Seachem Carbon Matrix'te var fakat akvaryum çok olunca ve su değişimlerinde de pratiklik ve daha fazla değişim isteyince böyle bir sistem kullanışlıysa hemen geçeyim diye düşünmüştüm ama demek ki çokta gerekli değilmiş.

Düzenleyicileri ekleyip dinlendirmeye devam o halde.

Teşekkürler tekrardan.
Su Değişimlerinde Reverse Osmoz Kullanımı Hk.
Herkese merhaba,

Uzun yıllar sonunda dönüş yaptığım hobide danışmak istediğim bir konu var.

Tanganika Gölü balıkları için yapılan su değişimlerinde reverse osmoz kullanımı ne şekilde olmalıdır?

Ben setlerimde su değişimi ve buharlaşan suyun tamamlanması için bir damacana içerisinde su dinlendiriyorum fakat bu şekilde birden fazla akvaryum olduğu için pek pratik olmuyor.

Ayrıca su değişimlerinde suyun ısısını kolayca ayarlayabiliyor olmama rağmen Tanganika Gölü balıkları beslediğim için ihtiyacım olan en önemli unsur sudaki klorun temizlenmesi.

Osmoz cihazıyla bunu sağlayabilir miyim ? Yani sudaki elementleri ve suyun iletkenliği ile Ph'ını değiştirmeden sadece klor filtrelemek için hangi filtreleri ve hangi ürünü alıp ne şekilde kullanmalıyım ? Yoksa ne yaparsam yapayım klorun uçması için ozmos cihazını kullandıktan sonra da suyu dinlendirmem şart mıdır ?

Yardımcı olursanız sevinirim.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Herkese merhaba,

Uzun bir aradan sonra tekrar hobiye dönüş yaptım ve birkaç setlik ufak bir hobi alanı yaratabildim evimde.

Asıl beslemek istediğim balıklar ise killifish türleri olduğundan elinizde bulunan ve satmak istediğiniz türler varsa hepsine talibim :)

Bu konuyla ilgili irtibat sağlarsanız çok sevinirim.

İlerleyen günlerde bir tanıtım konusu açacağım, elimdeki türleri paylaşacağım umarım kilifishlerle ilgili tür alışverişi yapabileceğimiz birileri vardır.
Akvaryum Seti İçin Raf
Erhan Bey ;

Sanırım profil en mantıklı olanı şu anda. Killifish konusunda ciddi bir çalışma yapmak istiyorum ve ufak boyutlarda çok fazla akvaryum olacak gibi düşünüyordum ama sanırım standart üretim setleri ile başlayacağım. İlginiz için çok teşekkür ederim.
Akvaryum Seti İçin Raf
Harun Bey,

Sök tak işlevi ile birlikte raflar arası yükseklik ayarlaması yapılabilmesi güzel. Ben ufak akvaryumlar kullanacağım ve fazla yüksek olmayacaklar dolayısıyla fazlaca bölme olabilir bu şekilde ama bu fiyatlarla sadece raf yaptırmak mantıksız geliyor şimdilik. En sonunda demirci yolu gözükecek gibi eğer birisi çıkıpda o rafların kullanılabilir olduğunu söylemezse :) .
Akvaryum Seti İçin Raf
Merhaba, uzun bir aradan sonra akvaryum hobisine dönüş yapacağım. Hazırlayacağım Killifish seti için raf modelleri arıyorum. Hobihanelerde gördüğüm raf sistemleri için bugün bir kaç yeri aradım fakat 570 tl gibi bir fiyat çıkarttılar fotoğrafta ki raf için. Bunlara Hafif Rack sistemleri deniliyormuş. Acaba doğru model için mi fiyat istemişim. Bu sistemleri kullananlar yardımcı olabilirler mi acaba ?

[IMG]http://www.artirafsistemleri.com/resim/urunler/arsiv/hafif/hafif_b00001.jpg[/IMG]

Benim istediğimse bu fotoğrafta ki modeldi, bu modelin maksimum her katında 60 kg taşıyacağını söylediler.

[IMG]http://www.artirafsistemleri.com/resim/urunler/arsiv/celik/celik_b00006.jpg[/IMG][EDIT]MaviYesil,2016-09-03 14:56:01[/EDIT]
Buluşma zamanı gelmedi mi ANTALYA?
[QUOTE=ersin07]

Tarihi ayarlamaktansa herkes şu tarihler arasında müsaitiz diye yazsın ortak bir karar olsun. Sonra   3-5 kişi ile toplanmayalım.

[/QUOTE]

+1

Ayın 10'undan sonra müsaitim.
Buluşma zamanı gelmedi mi ANTALYA?
Evet,tarih konusu biraz esnek olursa daha iyi olur hem bu bizim Antalya'daki ilk toplantımız olacak,katılmayı çok isterim.Buradaki arkadaşların bir çoğuyla tanışamadık halen. karahantolga2011-01-15 13:17:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.