ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kervanbekçisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2009 16:59
Son Ziyaret:
26 Haziran 2016 18:30
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil İbrahim Menteş
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1973
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
Endüstri Mühenrisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil İbrahim Menteş

SON 9 MESAJI

Balıgım Hastamı?
Günaydın Tayfun bey,
 
Sadece parlak ve bir kenarda öylece duruyor diye hemen telaşlanmayın. Hastalıkların başka belirtilere de olur. Dikkatlice izleyin durumunda veya hareketlerinde daha başka gariplikler olursa bu belirtileri yazdığınız takdirde ve hatta net bir resim de eklerseniz tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olurlar.
Strafordan Arka Fon Yapımı
Alt taraflara kaya yerleştirdim ama yine de yeterli olmadı. Dikkat ederseniz boyutları akvaryumun arka duvarına tam oturacak ölçülerde yaptım. İki yan parçayı yerleştirdikten sonra ortadaki parçayı yerleştirdiğimde sıkıca duruyordu.
Kocaeli/Gebze Buluşması
Hafta sonu olmalı fikrine katılıyorum.
Kirizalar tek tek ölüyor

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Alt yüzgecinin yanında siyah küçük bir çizgi şeklinde leke

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Demasoni, Sarı Prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8 civarı

Filitrasyon: Dış filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 40 lt dip çekimi

Bir kaç gün arayla 6 aylık kirizalarımı tek tek kaybediyorum. Fark edebildiğim kadarıyla halsizlikle birlikte alt yüzgeçlerinin bir tarafında küçük bir kesik şeklinde siyah bir leke oluşuyor. Yem yemiyor ve 8-10 saat sonra ise ölüyor. Bu şekilde 6 tane balığımı kaybettim. Bu konuya bir çözüm önerisi olan varsa şimdiden teşekkürler. 



Strafordan Arka Fon Yapımı
Sevgili dostlar,
Beğeni ve görüşleriniz için teşekkür ederim. Şu an elimde başka kaya olmadığı için ön taraf şimdilik böyle oldu. İlerde daha güzel bir şekil verebilirim. Önemli olan benim için arka fonun görünüşü. Çok şükür istediğime yakın bir çalışma oldu. Bir de ev sahipleri rahat ederse seyretmesine doyum olmaz.
Strafordan Arka Fon Yapımı
Sevgili Serkan, fon üç bölümden oluşuyor ve sabitlenmemiş durumunda. Gerektiğinde çıkarılabilir durumda yani. Üstelik balık yakalamak için fonu bozmadan bazı yöntemler var arkadaşlarımızında kullandığı. Detaylı arama yaptığında bulabilirsin. Teşekkür ederim.
Strafordan Arka Fon Yapımı
Renk konusunda öncelikle beyaz renk olmasını istedim. Açık renkli bir kum ile birlikte bir hafta sonra ev sahibi olacak kirizalar için güzel bir ortam oluşturmaya çalıştım. Daha sonra da reklendirme imkanımız olur. Önce beyaz olarak kalsın bir süre bakacağız.
250 lt'de Malawi
Benim favorim red cheek. Kazaya kurban giden tankımda bir adet vardı ve atmış balık içinde en beğendiğim oydu. Bu türe olan bağlılığımdan dolayı tropheusa geçmeye karar verdim. Şu an tankım hazır ve kirizaları da sipariş ettim. Bunun yanına afra coube ve saulosi yeterli olur.
Strafordan Arka Fon Yapımı
Merhaba arkadaşlar. Forumdan öğrendiklerimlerimden yola çıkarak strofordan fon yapmaya yaklaşık bir ay önce karar vermiştim. Sonunda tamamlamak nasip oldu. Sizinle özelliklerini ve yapımını paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.
 
İstediğim birinci özellik gerektiğinde çıkarılabilir bir fon olmasıydı. Bunu sağlamak için kayıtlı akvaryuma yerleştirebilmek için üç parçadan oluşan bir fon yaptım. Forumda gördüğüm fonlardan daha fazla üç boyutlu olmasını istedim yani derinliği daha fazla olması için çalıştım. 5 cm'lik altı adet straforu yapıştırarak kademeli yükselen 30 cm'lik bir blok oluşturdum. Straforlar arasına ve alt tarafa gelecek şekilde üç farklı yerine orta büyüklükte kaya koydum. Fonun dipte durmasına yardımcı olması için. Üç parçaya ayırdım. Kalemle kabaca bir çizim yapıp bir kaç oyuk açtım. Bu aşamada aşağıdaki gibi bir görüntü elde ettim.
 
 
Oyma işlemi bitip havya ile şekil verme bir hayli zamanımı aldı. Böylece aşağıdaki fonu elde etmiş oldum.
 
 
Derz ile kaplamak da çok uğraştırdı beni. Dört kat uygulama yaptım. Uzun uğraşlardan sonra istediğime yakın bir çalışma oldu. Fonun son hali de şöyleydi.
 
 
Akvaryumun içinde duruşu da şu şekilde
 
 
Son olarak sahur vakti bir de videosunu çektim. Tüm görüntülemeler cep telefonu ile olduğu için istediğim netlikte olmadı ama umarım beğenirsiniz.
 
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xemm53_akvaryumumdaki-strafordan-yaptyyym_animals[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.