ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tar216
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2009 12:20
Son Ziyaret:
05 Aralık 2022 14:04
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarkan Gültepe
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1969
Yaş:
54
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tarkan Gültepe

SON 10 MESAJI

Bahçede Cennet balıkları
Gerçekten imrenilecek bir çalışma. Kolay gelsin. Sağlıklı balıklar ve bitkiler dilerim.
Bakımı Kolay Bitki Klavuzu
Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş.
Dış Filtre Önerisi
Ekol 15 ve eğer bulabilirseniz Ekol 17' yi tavsiye edebilirim. Ekol 15 'i dolu ve musluklu olarak 80-100 TL. arası sıfır olarak alabilirsiniz. Sağlıklı balıklar.
tar2162013-10-08 16:22:13
pimapen camından akvaryumda yeni bir fikir
Öncelikle kolay gelsin.Aynı camlardan benim vardı. Biraz sorup soruşturduğumdan kullanılmış olan siyah silikonun suya salınım yaptığını ve zehirli olduğunu öğrendim.Benim yapacağım akvaryum küçük olduğundan ( 30*30*30 ) iki camı birbirinden ayırdım. Tek camı keserek yaptım. Silikon maket bıçağı ile kabaca temizleniyor fakat kalanların temizliği için ben tiner kullandım. Sonrada düzgünce yıkayıp temizleyince bir problem kalmadı. Ama büyük hacimlerde patlama riskinin olacağı kanısındayım. Sağlıklı balıklar.
LEPİSTES BALIKLARININ
Teşekkür ederim benim için çok faydalı bir tez.
İzmir Akvaryumcularının İçler Acısı Hali (Bilimsel Makale)
Gayet faydalı bir makale olmuş yazanın eline sağlık. Teşekkür ederim.

Akvaryumcu mu, Camcı mı?
Bende akvaryumumu Emin Cam a yaptırdım işçiliği gayet iyidir zamanında tertemiz teslim eder. Siyah silikon kullanır farklı renk isterseniz belirtmeyi unutmayın. Akvaryumun şeklini ön ve arka net olarak belirtin elektrik kablosu, filtre hortumları, hava hortumlarının vb. akvaryum içine sağdan mı soldan mı gireceklerini net olarak belirtin usta kayıt kuşakları ona göre ayarlayıp ömürlük yapar. Aynadan kapakta yapar. Fiyat konusunda birşey diyemem ama biraz daha pazarlık yapabilirsiniz sanırım. Ama bu ölçülerle aldığınız fiyat bana uygun gibi geldi. Ucuza kaçayım derken halıdan ölü balık toplamasıda var bu işin.
MELEK HAKKINDA BILGI LUTFEN
Daha önce melek beslememişseniz hemen damızlık boyda balık alıp bu işe soyunmayın derim çünkü melek balıkları sağlıklı balık olsalarda su sertliği,beyaz benek,çeşitli mantar hastalıklarına karşı hassasdırlar.O yüzden onların doğasını anlayana kadar illa ki kayıp yaşayacaksınız.Melek balıklarını gövdeleri 1 TL. biraz büyük alırsanız onları hem daha doğru besleyip ebat, form en önemlisi sağlıklı bir şekilde, kontrollu sizin elinizde olarak yetişkin olacaklardır.Kısacası damızlık balık alacağınıza uygun kuru ve canlı yemlerle birarada büyüteceğiniz melek balıkları yavru veriminde ve uzun ömürleriyle sizi uzun yıllar mutlu edeceklerdir.
Melek balikları koloni balığı değil toplu olarak yaşayan balıklarıdır.Fakat yavrulama zamanında yalnız kalmak isterler ve bir bölgeyi sahiplenirler.
Akvaryumunuzun ebatlarını belirtmediğinizden net birşey söyleyemem ama ben 120X60X40 ebatlarında bir akvaryumda iki çifti üretiyordum.Akvaryumum bitkiliydi onuda belirtmek isterim.
Tekrar kısacası dersek yavru iken alıp, uygun bir şekilde besleyip eş tutanları kendi beğenimize göre elde tutarak melek balığı beslenip sağlıkla üretilebilir.
Son olarak forum dili Türkçedir.Klavyenizde W harfi olması onu Türk alfabesine dahil etmez, Türk dilinde kullanılabileceği anlamına gelmez.Lütfen dilimizi daha dikkatli kullanalım.
Sağlıklı balıklar.
Silis kum temizliği !...
Silis kumu kullanan biri olarak bende aynı dertten şikayetçiyim.Ben çözümü taş ve taban bitkisi kullanarak çözdüm.Dip çekimini de bir parmak kalınlığdaki bir hortumla yapıyorum.Ama benim yöntemim 650 lt. lik bir akvaryum pek geçerli olmayacak sanırım.
Dere kumu sizce nasıl önerilerinizi bekliyorum
Ekonomik açıdan en uygunu dere kumu inşaat malzemesi satan yerlerde farklı renk ( Hagen kadar tatmin edeci olmasada) kum bulabilirsiniz.Silis kumunun geniş bir yelpazede olmasada farklı renk ve kalınlıkta olanları var.Her ikiside oldukça uygun fiyatta bulunabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.