ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat Tuncer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2009 11:46
Son Ziyaret:
13 Kasım 2018 21:52
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MURAT TUNCER
Doğum Tarihi:
03 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

20x60 İç Yan Sump (140x60x60) bu tasarım olur mu?
Bence de o kadar bölmeye gerek yok geniş bir malzeme bölümü yaptırın, malzeme aralarına bio sünger koyarsınız, Lütfi Bey'in dediği gibi ben de 2-3 ayda bir elyafın altında kalan katı temizliyorum ve çok da memnunum. Yine suyun sump'a dökülme yeri yukarıdan olsun suyun ilk geldiği yere yani kaba pisliği tutacak ilk göze elyaf koyarsanız -ki ben de öyle tavsiye ederim- ve su allttan sumpa girerse tüm sumpı boşaltmanız elyafı değiştirmeniz ve tekrar malzemeleri dizmeniz gerekir. Şöyle düşünün kule sump modelleri görmüşsünüzdür -ki forumda da kullanan ve resimlerini paylaşan arkadaşlar var- oradaki mantıkla aynı, kafa motorunu da 1000'lik veya 650'lik olarak düşünmeyin en az 2000-2500'lük olsun derim. Sağlıklı balıklar.
 
 
Lütfi (zimdaldil) Bey ben de yandan sumplı akvaryum kullanıyorum. benim sumpımda da 3 bölme var malzeme kısmı geniş sadece şelale yapabilmek için malzeme ile motor bölümü arasına 3 cm'lik bir bölüm yaptırdım. Sizin tankınızdaki sumpı merak ettim fotosunu çekip paylaşabilirseniz sevinirim.
 
Camları Konuşturan Adam Reef Savvy
Temiz iş çıkarmış ve gerçekten harika bi akvaryum olmuş. Akvaryumu yapan kim Balıkesir'de bi usta mı?
Sump için bilgi
Arkadan sump müdahale bakımından çok sıkıntılı olacaktır bence. Yandan sump öneririm hatta alttan sump olursa işte o zaman tadından yenmez. Umarım gönlünüzce olur.
Endler l201
Harika olmuş. Teller de kapandığı zaman daha da güzel olacağı kesin, elinize sağlık.
 
Yasin Bey motor çıkışına taktığınız aparatı çok aradım ama bulamadım ismi nedir, nereden temin edebilirim bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
120.40.50h High Tech ve Güney Amerika balıkları
Buğra Bey, Harika bir tank ve harika balıklar. Ellerinize, emeklerinize sağlık.
Tropheus & Tül Kuyruk Albino Vatoz
Benim tankımda da 13 tane tropheusum var yaklaşık 9-12 cm civarlarındalar. Yanlarında 8 tane L144 var 6-7 cm civarlarında, troplarım vatozları ilk tanka saldığımda meraktan biraz yokladılar sonra vazgeçtiler şimdi mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar. Tabi baskın erkeğin bölgesine girdiğinde oradan uzaklaştırılıyorlar ama sert bir müdahale olmuyor. Ama bu senin balıklarının merak durumlarına ve müdahalelerin sertliğine göre değişecektir. Ben yaptım oldu demek doğru olmaz. Senin balıkların rahat vermez vatozlara sert davranabilirler. Ancak göze alabilirmisin bilmiyorum - yönlendirmek de istemem - deneyip görebilirsin, Sağlıklı balıklar.
El yapımı Bir sump yada dış motor nasıl olusur
Akvaryumda delik açtırmak istemiyorsanız, Over Flow Box kullanabilirsiniz. Hazır satılanların yanında, el becerinize güveniyorsanız ve malzemeleri temin konusunda sıkıntı yaşamam diyorsanız Sitede birçok Pvc borudan over flow yapımı var. Hatta bakın işinizi kolaylaştırayım http://www.akvaryum.com/forum/overflow_oneri_k622518.asp daha bunun gibi birçoklarına ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Pul Yem Atma Makinesi
Pul yemde kullanılabilir mi bilmiyorum yem makineleri ancak granül yem de sıkıntı yaşamazsınız. Bir de yem makinesi fazla neme maruz kalırsa granül yemleriniz de topaklanmalar olacaktır. Ya yemler topaklar halinde tankınıza düşecektir ya da yem haznesinin ağzını tıkayarak hiç dökülmeyecektir. Eğer neme maruz kalır diyorsanız Sera marka olanda yem haznesine hava pompası bağlayabiliyorsunuz ve yemlerinizin kuru kalmasını sağlayabiliyorsunuz. Sera biraz pahalı ama diğer cihazlarda bu özellik varmı diye bir araştırmak lazım. Umarım faydası olur.
Geophagus Altifrons ve Red Tapojoslarım
41 kere Maaşallah. 

İnsanın bu türleri mi beslesem acaba diye aklından geçiyor. Harika balıklar, sağlıkla beslemenizi dilerim.
"Cem bey'in 20 kere izledim doyamadım." cümlesinin altına ben de imza atarım. 

Cenk Bildir2013-08-01 21:56:45
Geophagus Altifrons ve Red Tapojoslarım
Faruk Bey artık video zamanı gelmiş. Fotolara gıptayla bakıyorum (41 kere Maaşallah). Bir video paylaşırsanız bizimle çok sevinirim. Sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.