ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Solit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2010 17:01
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2012 20:35
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Akoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağrı Akoğlu

SON 10 MESAJI

Daniolarda Sürü Psikolojisi ?
Tank yeterince bitkili , balıklarda sürekli bir kovalaşma çiftleşme çabaları var ama hala formasyon sağlanamamış durumda. Akvaryum küçük olduğu için (30lt) bir adet betta eklemeyi düşünüyorum
krebensis
Kribensisler tek eşli balıklardır yavru halde alıcaksanız 5 6 tane alıp aralarından bir eş çıkınca diğerlerini ayırmanız gerekir. Normalde barışçıl balıklardır ama üreme dönemlerinde akvaryumdaki çoğu canlıya kök söktürebilirler.

Neonların sürü halinde yani en az 5-6 adet bakılması uygundur.

Tetra ve çiklit istiyorsanız amerikan çiklitlerinden bir çift edinip yanlarına tetra eklemeniz benzer bölgelerde yaşadıklarından daha uygun olur. 
80X40X40 akvaryuma kaç kg dere kumu
8 cm civarı düşünüyorsanız standartların biraz üstünde rakamlar söyleyebiliriz. O ölçülerdeki bir akvaryuma normalde(5 6cm kum kalınlığı için) 10-13 kg yeterli gelir ama 17 18 kilo koyarsanız bahsettiğiniz  kalınlıkta bir taban elde edebilirsiniz.
Daniolarda Sürü Psikolojisi ?
Selamlar

Bitkili akvaryumuma 6 adet kırmızı zebra danio ekledim ama eklediğim gibi sürü formasyonunu bozup kafalarına göre takılmaya başladılar. Oysa ki akvaryumcudayken bile sürü halinde hareket ediyorlardı. Sürüyü bozmalarının nedenleri nedir? Doğal hareketlerini sergilemeleri için bu ufaklıkların sürü güdülerini nasıl tetikleyebilirim?

 İlk olarak akıntılı yerlerde yaşadıkları için  hafif akıntılı bir iç filtre eklemek geldi aklıma ama akıntıyla oynamak dışında hiç bir şekilde etki etmedi. Yanlarında 1 cüce vatoz , 1 lepistes ve bir kaç tane de rahat bırakmadıkları kiraz karidesi var. 
Brichardi Ve Albino Brichardi
Bütün lamprologus ailesi balıkları "dweller" yani ikamet eden anlamındaki sıfatla adlandırılır. Bu ailenin mensuplarının davranışları benzerdir. Ufak türler kabuklar içine yumurta yapıp sahiplenerek kabuk sakini , kabukçul gibi isimlerle adlandırılırken. Daha büyük leleupi, brichardi, regani gibi balıklar ise bölgeci balıklar olup kayalıkların arasındaki mağaralara veya kayaların dibini kazıp oluşturdukları boşluklara sığınıp sahiplenirler.
Brichardi Ve Albino Brichardi
Kayalık alan oluşturmuşsunuz iyi güzel fakat taşların stonehenge biçiminde durması brichardiler için bir anlam ifade etmez. Kayaları doğal bir şekilde üst üste yığarak mağaralar oluşturmanız lazım aksi taktirde üreme dönemlerinde taşların dibini kazıp altlarına kendi oyuklarını oluşturmaya çalışacaklardır. Dik duran bir taşa da bunu yaparlarsa sonuçları pek hoş olmaz. Ve mağaralarla saklanma alanlarını çoğaltırsanız bir çiftten fazlası da rahatlıkla barınabilir.
Filtreme tavsiyeniz
Suyu daha berrak bir hale getirmek için filtrenize zeolit veya kısa bir süreliğine( 1 hafta gibi) aktif karbon ekleyebilirsiniz.
Cabomba ile ilgili ...
Cabomba yüksek ışık gereksinimi olan bir bitkidir lt başına watt hesabı ışığın olması gelişimi için gereklidir yoksa sürekli ışığa ulaşmak için yukarı doğru uzar.

Stem yani gövdeli bitki olduğu için yeterli uzunluğa gelince gövde boğumlarının ortasından bölerek çoğaltabilirsiniz.Dikmeden önce böldüğünüz kısmın dibindeki yaprakları temizlemelisiniz.

 İğne gibi olduğu için çürüyen yaprakları kendiliğinden kopar ve akvaryumda dolaşmaya başlar hatta bazen can sıkıcı hale gelebilir cabomba yapraklarını toplamak yapısı itibariyle.
Nesli Tüken(miş)mekte Olan Türler(F0'a Boykot!)
Akvaryumlarımızda beslediğimiz balıkların doğadaki durumunu bi kaç belgesel ve youtube videosu dışında ne kadar biliyoruz?Durum derken çoğumuzu ilgilendiren nerde nasıl yaşadığı ve ne yediği değil tabi ki. Bugüne kadar hiç düşündünüz mü doğadaki popülasyonlarını veya hala vahşi hayatta var olup olmadıklarını? Akvaryum ortamında beslediğimiz balıkların bir kısmı şu anda çoktan vahşi hayatta tükenmiş durumda.

2007 de yapılan bir araştırmada çiklit türlerinden 156'sı her an tehdit altına girebilecek olarak gözükürken 109 tür ise tehlike altında olarak gözükmektedir. 39 tür ise(çoğu Victoria gölü Haplochromis türlerinden) 90'ların başında tamamen tükenmiştir.

WWF'nin belirttiği bu ve bu gibi türlerin yok olmaması için bizden istenilen şey oldukça basit ve tek:

"Bir akvaryum balığı alırken her zaman doğal ortamından yakalanıp getirilmediğine yani akvaryumda üretilip yetiştirilmiş olduğuna emin olun."

Buna dikkat etmediğimiz sürece insanoğlunun tatminsiz zevkleri ve istekleri karşısında doğanın yapabileceği hiç bir şey yok! Ve akvaryumlarımızda taklit ettiğimiz habitattan tek bir damla bile kalmadığında bunun farkına varmamız hiç bir şeyi değiştiremeyecek ve artık bu hobi de anlamını çoktan yitirmiş olacak.

Aşağıda vereceğim listeler bana göre sadece semboliktir F0 ticareti yapılan bütün balık çeşitleri çoktan tehlike altına girmiştir bile.

Burda sadece doğada tükenmiş ama akvaryum vb. yerlerde bakılan balıkların ufak bir kısmı gözükmekte

http://en.wikipedia.org/wiki/IUCN_Red_List_extinct_in_the_wild_species#Chordata

Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için ise bu linkleri bir inceleyin isterim.
http://wwf.panda.org/what_we_do/endangered_species/cichlids__east_african_/
http://www.iucnredlist.org/initiatives/freshwater

Daha önce bu konu ile ilgili bir başlık açılmış ama biraz yüzeysel kalmış ve bir kaç yorum dışında ilgi
görmemiş. Son olarak söyleyebileceğim tek şey, lütfen biraz daha bilinçlenelim!
Astronotlar İçin Tavsiyeleriniz Nelerdir ?
Demasoni bitkisel beslendiği, farklı habitatların balıklarıyla birlikte olduğu  hem de hızlı büyüyen astronotlar ve Piranha kısa bi süre içerisinde rahatsız edebileceğinden o tank için uygun bir balık olmamış.

Piranha ise sürü balığıdır tek başına ve başka türlerle beslenmesi balığın davranışlarını sergileyememesine neden olur ve tek tür olarak bakılması gereken bir balıktır.

Tavsiyem akvaryumda sadece astronotları bırakman zaten büyüdükçe o 3 astronota bile küçük gelecektir 240 litrelik tank.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.