ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wessemeth
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2010 00:45
Son Ziyaret:
02 Mart 2023 15:44
Toplam Mesaj:
1280 [0.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre BAŞARAN
Doğum Tarihi:
11 Temmuz 1988
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre BAŞARAN İzmir/Karşıyaka Nano Low-Tech Bitkili

SON 10 MESAJI

Yeni pico reef
Arkadaşlar merhaba.
Öncelikle son durumdan haber vereyim. 10 günlük süre ile apar topar yurt dışına çıkışım nedeni ile akvaryumu dağıttım. Bu zamana kadar herhanhi bir sorun ile karşılaşmadım.

Şimdi yeni pico kurmak isteyen arkadaşlara tavsiyem şekil olarak daha küp bir akvaryum kursunlar. Mesela 25x25x25 olabilir. Çünkü yer çok dar olduğundan rahat hareket edemiyorsunuz. Şöyle söyleyim kayanın bile yerin ilerine oynatmak istediğimde başaramamıştım.
Saygılar...
lepistese hangı yemden alayım?
Ben karışık yem kullanıyorum. Nls there A ultima super krill, sera spurilina tablet, açılmış artemiyayı ezerek toz haline getiriyorum. Baya severek yiyorlar.
Hamile Lepistes
[QUOTE=balıkçı001]

ben bakıyorum  bir sorun yok saklanma yerleri olşturdum balıkları ayırmaya gerek yok balıkçı onyladı balıklarım sağlıklı tavsiye ederim görüntü güzel balıkları aç bırakmasam birbirlerine bir şey yapmıyorlar yinede sağol



[/QUOTE]
 
Arkadaşım madem akvaryumcun onayladı burada ne işin var soruyosun?? Sen bu şekilde devam et. Japon ve melek lepisteslerin yavrularının %90nını mideye indirecekler. Sen istediğin kadar yem ver.
Lepistes için Ph değeri
Mango kökü, lav kayası kullanman yararına olacaktır.
Bitkili Akvaryum Maden Suyu Kullanımı
Ben dozajın az olduğunu düşünüyorum. Ben 15 litrede 3 gün 1 yarım şişeden biraz kullanırdım. Ayrıca çalkalamadan kullanırdım ve bu sayede fotosentezi çok rahat izlerdim. Ancak bir defasında yarım değil 1 şişe kullandım ilk defa karideslerimden birkaçını ölü olarak görmüştüm. Bence her şekilde çalkalamamak lazım. Neden kullanıyorsunuz siz bilmiyorum ancak ben CO2 ve mineral için kullanıyorudum(kullanıyorum)
12-16 lt arası yeni kuracağim pico için
Şuanda ben böyle bir sistem yürütüyorum. Filtrasyon şelale filtre içinde aktif karbon. Aydınlatma çok şeçeneğin yok zaten ya mini t5 ya pl flo yada power led. Şuana kadar hiç bir sıkınıtı görmedim. 3 günde bir %10 su değişimi yapıyorum...
compact sistem tuzlu su
Selam arkadaşlar. Şuanda elimde 10 litre net hacime sahip pico resifim var. Ancak çok az daha büyütmeye karar verdim. Aslında hiç bir sıkınıtı yok hatta  baya yer coralin bile kapladı. Ama ben derli toplu olması adına hazır sistem alacağım.
Neyse derdime geleyim. Bugün akvaryumcuda es kaza dolaşırken 2 adet tank gözüme çarptı.

İlki klasiık hazır sistem akvaryum suyu yukarı basıyor oradan elyaftan geçtikten sonra akvaryuma geri iniyor.30 litreden biraz fazladır tahminimce.(70 TL)

Diğeri Resun dms 400 t5 sistem hoşuma gitti zaten öncedende ilgilendiğim bir akvaryumdu.PS yoktu. (250TL)

Yorumlarınızı alabilirmiyim arkadaşlar...
wessemeth2012-01-15 21:30:50
Flower Horn Çeşitleri
Berkant bendeyken o ufakken bile ele karşı çok meraklıydı. Elini falan ısırıyormu? Isırıyorsa napıyor? :)
Flower Horn Çeşitleri
Selamlar.Ben montananın ilk sahibiydim ve Berkant kardeşime bu balığı israrla tavsiye etmiştim. Balığın genleri güzeldi yavruykenden beri belliyidi ama Berkant ona öyle güzel baktıki bu boyuta bu şekile getirdi. Tahminimce montananın yemek listesine bu forumdaki çoğu balık sahip değildir...
40x30x40 cm lik Akvaryumum.
[QUOTE=mehmetoncal2001]Hayır... Bence sen akvaryumu büyüt veya melekleri elden çıkar. Benim bildiğime göre melek başın 150L hacim düşüyormuş. Aslında mükemmel bir betta veya karides akvaryumu olur muş.[/QUOTE]

Hacimle ilgili bilgi gayet yanlış. Melek başına 150 litre ayıran bir hobiciyi ne gördüm nede duydum. Siz nereden duydunuz acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.