ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hussame
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2010 01:04
Son Ziyaret:
03 Mart 2022 19:29
Toplam Mesaj:
355 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Kara
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nano Bitkili...br /br /Hüseyin Kara

SON 10 MESAJI

Nano Bitkilide İlk Günler
Arkadaşlar merhaba,

yaklaşık 20 gün önce kurduğum nano bitkili akvaryumumdaki son değişiklikleri sizinle paylaşmak istedim. Akvaryumda yapılan küçük değişikliklerle birlikte son durum aşağıdaki gibidir. Sol arka köşedeki Alternanthera Reinecki'ler çıkarıldı ve yerine micralar yerleştirildi. Biraz daha büyüdükten sonra micralar sol arka köşeyi kapatacak şekilde budanacaklar.

Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.


yeşil yumurta
Kiraz karideslerin yumurtaları zaten bu şekildedir. Hatta yavrular ilk çıktığında şeffaf olacaktır. Renklerini büyüdükçe alacaklardır. Gayet normal bir durum.
bitki ve çöpçü
Bitkilerinizin köklenip toprağa sağlam bir şekilde tutunduğundan emin olduktan sonra her hangi bir zarar vermeyeceklerdir. Unutmayın ki bu balıklar zaten dip balığıdır ve toprağın arasındaki kalıntılar ile beslenir. Bir miktar toprağı karıştıracaktır ancak sağlam köklü bitkilere bir şey yapmayacağı kanısındayım.
Akvaryumu Kurdum Akvaryum Tuzu Atmalı Mıyım
Akvaryum 1 hafta boş çalıştıktan sonra herhangi bir şey katmaya gerek olmadan balıkları alıştırarak ekleyebilirsiniz. Su değişimlerinde de eğer Japon balığı besleyecekseniz tuz kullanımına gerek yok. Dinlendirilmiş suyu akvaryuma yavaşça eklediğiniz taktirde sorun yaşamazsınız.

Sağlıklı hobiler...
Nano Bitkilide İlk Günler
Merhaba,
bitkili akvaryumu kurulumunu gerçekleştireli 6 gün oldu. 4. günden itibaren de Ferhay Bey'den (CERKUTAY) aldığım CO2 sistemi ile akvaryuma saniyede 1 damla karbondioksit veriyorum.

Bitkilerimde henüz bir gelişme görmedim. Bunun sebebinin adaptasyon süreci olduğunu düşünüyorum. 
Gübreleme konusunda ise Ferhat Bey'in hediye ettiği potasyum, excel ve nitrat gübrelerini kullanacağım. Ancak bu konuda forumda yaptığım araştırmalardan temiz bir sonuç bulamadım. 37 ltlik bir nano tankta gübrelemeyi nasıl yapabilirim. İlgili konu için link verebilecek bir arkadaş olursa memnun olurum.

Ayrıca aydınlatma konusunda hazır armatürün üzerinde gelen 20wattlık bitki akvaryumu için üretilen bir ampul kullanıyorum. Gözlemlediğim kadarıyla bu aydınlatma yeterli gelmiyor. Uygun bir armatür bulamadım 45cm akvaryum için. Aydınlatma için önerilere de sonuna kadar açığım.


Riskli akvaryum dekoru değişimi!
Merhaba,

su seviyesini düşürüp kayaları kenarlarda topladığınız taktirde balıkları rahatça yakalayabilirsiniz. Ayrıca gece ışıklar kapandıktan sonra balıklar 15-20 dakika içinde hareketsizleşeceklerdir. Işıkları açtığınızda da hareketsiz kalırlar. Kolayca yakalayabilirsiniz.

Sağlıklı hobiler...
Nano Bitkilide İlk Günler
[QUOTE=ASLAN]Tebrik ederim güzel bir çalışma olmuş..
Tasarımla ilgili naçizane bir kaç önerim olacaktır.
Öncelikle parvulaları biraz daha ayıklayıp dikim yaparsanız daha iyi olur görüşündeyim.Çok toplu gözüküyor.
Kayalarınız çok güzel onlara micra yerine beğendiğiniz moss çeşitlerinden sarabilirsiniz.Mesela fissidens fontanus moss gibi.Çünkü Co2 ile micra diğer bitkilerden daha hızlı büyüyüp gelişen bir bitkidir.Zaten kafanızda tasarım tam oturana kadar çok değişim yaparsınız.Şimdiden kolay gelsin.Sağlıklı hobiler dilerim.
Saygılar..

[/QUOTE]

Micraları sık sık budayacağım sanırım, yoksa önüne geçemeyeceğimi biliyorum. Parvulalara gelince, herhangi bir akvaryumcu deseydi dikkate almazdım da Yıldırım Bey'in(aqua botanic) önerisi toplu dikmem yönünde olunca, bu şekilde uyguladım.
Nano Bitkilide İlk Günler
Arkadaşlar merhaba,

akvaryum hobisi ile yaklaşık 7 yıldır uğraşıyorum. Malawi, bitkili, tropheus derken nano bitkili akvaryum kurmaya karar verdim.

Öncelikle akvaryum dolabını aramakla işe başladık. Akvaryumun boyutu az çok belliydi. Ancak sorduğum her yer saçma sapan fiyatlar verdi. Bizde çözümü Bauhaus'ta bulduk. Ölçülerimizi belirleyip kesim için seçtiğimiz beyaz mobilyayı teslim ettik. Sonunda 80 TL ye 45x60x30 boyutlarında bir dolap elde ettik. 

Fotoğraf: 



Boyut (cm): 45x28x30

Kapasite (litre): 37 lt

Canlılar: Henüz canlı eklenmedi. Akvaryum oturduktan sonra Kardinal Neon eklenecek.

Malzemeler: Fondovivo zemin malzemesi, hagen ve oliver knot karışımı toprak, JBL Florapol zemin gübresi, gnays kaya, şelale filtre.

Kullanılan Bitkiler: Kaya dipleri için Hemiantus Micra, zemin ve ön plan için Parvula, arka planda farklı bir renk olması için az miktarda Alternanthera Reinecki(Fazla yayılmamaları için sürekli budanacaklar.) Kayaların üzerine ise moss eklemek istiyordum ancak bugün Aqua-Botanic'e gittiğimde Yıldırım Bey  elinde moss olmamasından dolayı farklı bir tür önerdi ki açıkçası daha fazla hoşuma gitti.
  
Akvaryum Bakımı: Şu an için herhangi bir katkı maddesi kullanmadım ancak bitkileri bugün diktim. Bir süre sonra sıvı gübre kullanımına başlayacağım.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Co2 olarak Ista'nın el ile sıkılarak kullanılan sistemlerinden aldım. Umarım kullanışlı olur. Olmadığı taktirde normal bir CO2 sistemine döneceğim.

Akvaryumda şu an için ısıtıcı bulunmuyor. Ancak akvaryum sıcaklığını ölçtüğümde 20-22 derece arasında değişiyor. Mutlaka ısıtıcı olmalı mıdır?

Yorumları için herkese şimdiden teşekkür ederim.




Yerlibitki.com hakkında?
Yine bir alışveriş yaptım ve yine sorunsuz hallettim. Öncelikle gönderdikleri bitkiler gayet kaliteli ve sağlıklılar. Bunun yanında siparişten 2 gün sonra elime geçti. Daha önce de bu konuya yazmıştım ve şikayetleri görünce yine yazma gereği hissettim. Dürüst ve işini düzgün yapan bir satıcı yerlibitki.com 
Discus Reloaded - Yeni resimler eklendi
Çok sade ve güzel bir discuss akvaryumu olmuş bence. Işıklandırmanın, akvaryumun ortasında yoğunlaştığı akvaryumları da ayrıca çok seviyorum. Burada da gizemli bir görüntü oluşturmuş. Güzel ve sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz inşallah balıklarınızı.

Sağlıklı hobiler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.