ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emerson
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2010 17:06
Son Ziyaret:
30 Haziran 2014 16:59
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uzay Bora
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Öğretim Üyesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Moss türü teşhisi konusunda aydınlatıcı bir çalışma
[QUOTE=ajbek]Pek çok moss türü eksik olsa da güzel bir çalışma. Teşekkür ederiz.
Eksiklerden ilk etapta aklıma gelenler:
Stringly moss, monoselenium tenerum ,Riccardia graeffei, Cladophora aegagrophilla, windelow.  [/QUOTE]
 
Tabi çalışmanın amacı Java Moss ve ona karıştırılacak kadar benzeyenlerin nasıl ayırdedildiğini anlatmak olduğu için o türlerle sınırlı kalmış. Zaten yazıdakilerin genus adları da Taxiphyllum ve Vesicularia ile sınırlı. Dikkat ederseniz, sizin listeledikleriniz yazıdakilerle karıştırılmayacak türler (dördüncüsü bitki değil zaten alg topu). Bu "stringy moss" çok değişikmiş, yazdığınız için teşekkürler; nereden bulabiliriz acaba


[QUOTE=fatihcaner]Merhaba arkadaşlar, türler konusunda detaylı bilgi alabileceğiniz iyi bir sitede ben önermek istiyorum;

www.aquamoss.net

Saygılarımla, 
[/QUOTE]
 
Hepsi çok güzel, peki bunları sağlayabileceğimiz site biliyor musunuz?
Moss türü teşhisi konusunda aydınlatıcı bir çalışma
Singapurlu araştırıcıların Java Moss ve benzeri moss türlerinin teşhisi ve adlandırılması konusunda ayrıntılı fotoğraflar içeren bir yazılarının linkini paylaşmak istedim:
 
 
 
Kör Balık ?
Tekrar geçmiş olsun. Umarım çözümü bilen biri kısa sürede yardımcı olur.
Kör Balık ?
Geçmiş olsun.
Tamamını çevirip foruma yollamayı düşündüğüm bir yazı vardı, "Sağlıklı Balık Satın Almanıza Yardımcı Olacak Tüyolar" konusunda (http://www.aquariumpros.com/articles/fishtips.shtml)
(Konu çok ele alınmış bir konu, ancak bazı çok değinilmeyen maddeler içerdiği için yararlı olabileceğini düşünmüştüm. Yine de çok ciddi bir konuda espritüel olmaya çalışan bir yazı olması nedeniyle tereddütüm var.)
 
[QUOTE=f.torres]Akvaryumlarda balıklar uyurken vatoz veya corry'ler yaklaştığında bile balık yaklaşan balık olduğunu algılar ve yer değiştirir büyük ihtimal ile görmüyordur bu durumda.Ama elinizle yakalayabilmeniz ve öteki balıkların yanına geldiklerini fark etmeyişi birazda bende hastalık veya başka sorunu çağrıştırıyor.
[/QUOTE]
Yazıdaki şu ikinci madde alıntı yaptığım yorumu destekliyor gibi:
"Balık diğerleri yanından geçerken etkileşimde bulunmalıdır, daha "dominant" bir balık yaklaştığında yolundan çekilmek gibi. Kendisinin itilip kakılmasına izin veren balık kendisini iyi hissetmiyor demektir."
 
Yani belki sorun "görmemesi" değildir
Nitrite karşı tuz
Kaynağınız için bir link varsa yazabilir misiniz?
BU HOBİDEKİ EN SİNİR OLDUĞUNUZ ŞEY?
Göründüğü kadarıyla, yalnızca erkeklerin ilgilenmesi ve kadınların sanki doğa yasasıymışçasına bu hobiye ilgisiz olmaları, bunu paylaşamamaları, anlayamamaları
42 Lt Mobilyalı - bitkili YENİ RESİMLER EKLENDİ
[QUOTE=yesevi] 
Anaçları öldü yavruları var :)
[/QUOTE]
 
Başınız sağolsun.
 
Betalar gibi canlı mavi tonlarında olmuyorlar galiba, değil mi?
42 Lt Mobilyalı - bitkili YENİ RESİMLER EKLENDİ
Şu "Blueplaty"yi merak ediyorum. Fotoğraflarda mavi bir platy arıyorum, göremiyorum. Var mı?
Yanıtlanamayan (!) cam sorusu
[QUOTE=aksan]Merhaba
Extra clear cam lamine olduğu zaman saydamlık değişmez
sağlamlık iyi olur
Bir soru akvaryum ölçünüz nedir bunu bilirsek lamine cam gerekirmi gerekmazmi size yardımcı olalım
[/QUOTE]
 
Düşündüğüm ölçü  80 x 32 x 48h
 
Ancak camın kırılma olasılığını yalnızca su basıncına bağlamak istemedim. Birşey taşınırken cama çarpması, hattaa birinin ayağı takılarak üstüne düşmesi de kırabilir sonuçta. İçindeki canlılar kaybedilecek. Ek olarak, yerdeki parkelere vereceği zarar bakımından ise, herhalde 19 lt'lik su damacanalarının bile boşalması istenmez. Bu açılardan, boyuta göre işlevi ortadan kalkmaz gibi geliyor.
 
Bununla birlikte cam kalınlığı hesaplamaları (örneğin sitedeki) normal cama göre yapıldığı için, lamine için kalınlık nasıl hesaplanıyor, bilgisi/deneyimi olanlar tavsiyede bulunabilir mi?


Yine birkaç yorum ekleyeceğim:

Kalınlık konusu çözümsüz kalmayacak birşey tabi, daha kolay.

Netlik konusunu ise biraz genişletmek istiyorum:

Ben İzmir'deyim, buradaki az sayıda akvaryum imalatçısına sorduğumda "önceden bilemem, ama sonuçta arada eritilen plastik bir tabaka var, bir fark yaratabilir" yanıtını alıyorum. Bu forumda daha önce açılmış konularda da sık sık şöyle mesajlar yazılmış: "... bey kardeşim, sen beni dinle ön camı lamine yapma!" (ardından +1 diyenler furyası).

(Bir de kişiden kişiye konuya yaklaşım hassasiyeti farklılığı var, herşeyde olduğu gibi. Örnek: gri-yeşil camdan akvaryumu gösteren satıcı, kapaktaki ışıkları yakıp "işte pırıl pırıl görünüyor ya içindekiler" diyebiliyor. Konu anında kapanıyor tabii.)
(Mehmet Bey, bu örneği sizin yanıtınıza gönderme yapmak için vermedim. Hattaa web sitenizden konunun çok içinde olduğunuzu sanıyorum, aşağıdaki soru üzerine sizin de yorumunuz olursa çok sevinirim.)

Şimdi bu aradaki tabaka eğer tam şeffaf olursa, bir sakınca yaratmayacaktır gibi geliyor. Burada eksik olan soru şu galiba: Laminasyon işleminin ve araya konulacak malzemenin daha kaliteli ya da kalitesiz olması herhalde mümkündür, değil mi? -Keşke bunlar hazır olarak satılsaydı da görerek seçebilseydik.

Suyum kireçli
[QUOTE=rengarenk]Suyu kaynatın.Kireç dibe çökecektir.[/QUOTE]
Evet, kireç dibe çökecektir. Hangi kireç? Buharlaşan sudan kalan. Dolayısıyla ne kadar kaynarsa -çökenlerin bir miktar içine karıştığını da düşünürsek- sertliği o kadar artar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.