ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kyunkul
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Haziran 2010 23:09
Son Ziyaret:
20 Eylül 2023 17:44
Toplam Mesaj:
111 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadir yünkül
Doğum Tarihi:
25 Mart 1969
Yaş:
55
İl:
Kayseri
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/94779.jpg[/img] kadir yünkül

SON 10 MESAJI

L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
Merhabalar;

2 dişi 1 erkek L 144 tül vatozlarımdan erkek olan vatozumun kuyruk erimesi olduğunu takip ediyorum. Yem yeme konusunda problemi yok. Diğerlerinde de kuyrukta problem yok görünüyor. Ancak TEMMUZ 2013 tarihinde yavru aldığım bu koloniden bir daha yavru alamadım. Isı 25-26 derece, 2 adet mango kökü, dış filtre ile döngü mevcut, akvaryum boyutu uygun standartta. Bu konuda vatozumun durumu ile ilgili(Hastalık, tedavi yöntemi vb.)tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkür ederim.

L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
Ertan bey merhaba. 1 çift dişi. 1 adet erkek  L 144 Blue eye  vatozum var. Yaklaşık  8 ay önce yavru aldım. Ancak o tarihten sonra  bir daha yavru alamadım. Akvaryumum yavru aldığımda   70*30*40h boyutlarındaydı. Yaklaşık 5 aydan beri 60*40*45h ebatlarında yeni akvaryuma geçtim. Diğer akvaryumdaki ortam aynı, yeni akvaryumumda sadece ısı derecesini 29'a yükselttim. Geçen süre zarfında erkek vatozumun dişilerden daha zayıf ve küçük kaldığını görüyorum. Yavru aldığım diğerine göre büyük dişi vatozum erkeği hırpalıyor sanırım.  Yüzgeçleri ve kuyruğu hırpalanmış durumda. Canlılarımın eski durumuna gelmesi için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Erkeğin eski sağlıklı durumuna gelmesi için dişilerden ayırmam fayda sağlarmı, yavru almam için ne yapmalıyım. Tşk ederim.
Karides akvaryumuna kum seçimi
akadama kum deneyin. Memnun kalacaksınız..
L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)

Ertan Bey; 70cm boy 35 cm en ve 40 cm yükseliği olan akvaryumda 6-7 cm. boyunda 1 e 2 d  L 144 blue eye besliyorum. Aynı akvaryumda karides beslemem sorun yaratır mı?

Straforu nereye koymalıyım?
Semih kardeşim sehba ile akvaryum arasına dıştan koyman gereken strafor denge unsuru yada tampon  oluşturur. Camın sert zeminle temasını önler. Bu olmazsa olmazlardandır. Diğer konu içeriden konulacak strafor, kaya veye kumun direk cama temasını önler. Özellikle büyük kaya dekorun varsa düşme veya yıkılma tehlikesine karşı önleyici amaç için akvaryum içinde kullanılabilir. Salınım yapmayacağı için balıklar açasından tehlike yoktur. Başarılar
Bu akvaryumda SP beslenirmi? [RESİMLİ]
Değerli kardeşim resimdeki akvaryum şimdilik besleyeceğin balık için (3 dişi 1 erkek sp.) yeterli gelir. Ancak bir müddet sonra bu balıklardan sıkılıp tür değiştirmek istersen bu akvaryum yetersiz geleceği için elin kolun bağlı kalacaktır. Bence daha büyük, yerin uygunsa 250 lt ve üstü bir akvaryum tercihin olsun derim. Başarılar.
Agresif Brichardı Katonga Erkek
Mustafa bey öncelikle seçtiğiniz koloni gerçekten özel bir tür, tebrik ederim. Sorunlu erkek için benim fikrim de baskın erkeğin sahipleneceği bölgenin kayalık alanını fazlalaştırın. Görüşmek üzere...
TROPHEUS IŞIK SEÇİMİ
Ümit bey gün ışığı kesinlikle tercihiniz olsun. Mavi ışıktan kaçının stres yapar.Ayrıca iç filtre tabiki olsun, çünkü dış filtre ile iç filtrenin görevleri farklıdır.Başarılar..
Akvaryum Son Adımlar
Yiğit bey öncelikle kesinlikle deterjan kullanmayınız. Akvaryumunuzu alınca bolca kaya tuzu ile ılık suyu akvaryumunuza doldurun ve 24 saat bekleyin. Ertesi gün komple boşaltın ve temizleyin, sonra da dinlendireceğiniz suyu doldurabilirsiniz. 
Dekor tavsiyesi bekliyorum..Haydi gelin beraber yapalım

Selim kardeşim arka fonu açık renkli bir fonla (tek ton mavi renk olabilir) değiştirip, arkadaşların belirttiği üzere mağara türü kayalıklardan bir yerleşke yaparsanız güzel bır dekor oluşturabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.