ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
__murat__
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ağustos 2010 20:38
Son Ziyaret:
24 Mart 2016 13:29
Toplam Mesaj:
177 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Cıngıllı
Doğum Tarihi:
15 Şubat 1981
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



125*55*65 İkola Kaiser

SON 10 MESAJI

Göz Fungusu
Mesut bey

İlgilendiğiniz için tesekkür ederim aksam ilk işim filtreleri temizleyip su değişimi yapmak . Şu anada akvaryumun suyunda metilen mavisi var tavsiye etmiş olduğunuz ilacıda kullanacağım . İki ilacın bir arada kullanılması ters bir etki yaparmı balıklarda?
Göz Fungusu
Mesut bey

Bilgilendirme için teşekkürler zaten her su değişiminde kaya tuz ilavesi yapıyorum .Dediğiniz gibi filter temizliğini 2 haftada yapacağım birde bu hastalık bulaşıcımıdır.Dipte fazla organik artık olmuyor .

Saygılar
Göz Fungusu
Herkese merhaba

140.40.40 ölçülerinde sumplu tankımda başıma bela olan göz fungusu hastalığından kurtulamıyorum.Tankımda 15 adet yunus kaldı son 2 aydır nerdeyse her hafta 1 yunusumu bu hastalık yüzünden kaybettim halada 2 balığımda var.Formda söylenenlerin hepsini uyguladım(mavi metilen banyosu,göze krem çalma,kaya tuzu)fakat fayda etmiyor.Haftada bir %20 su değişimi ayda bir filitre temizliği yapıyorum fakat bitti derken bir anda tekrar çıkıyor bu lanet hastalık.Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yapabileceğim başka bir şey var ise tavsiye bekliyorum.
500 Lt Chchlid Akvaryum
Merhaba

Silis kumunda pislikler kumun üzerinde kaldığı için güzel yalnız sump sisteminde ve dış filtrede sorun olabiliyor ince kum olduğu için filtreme sistemi çok çabuk çekiyor.
Cüce Vatoz Seçimi İle Üretimi Nasıl Yapılır
Merhaba

Akvaryumun içine cüce vatozların saklanması için bol kaya ve küp koyarsanız yumurtlar ama çıkan yavrular yunuslar tarafından kolaylıkla avlanabilir.Ayrıca seksen litrelik bir tank yunuslar için çok küçük.
[EDIT]__murat__,2016-01-28 10:40:16[/EDIT]
3 gündür yavru kaybı yaşıyorum :/

Akvaryumda iç filtre varmı var ise fazla devir daimde yavruları yorup kayıplara sebep olabilir resim yükleme şansınız var ise daha fazla bilgi alabilirsiniz.

VATOZ.. KATLİYAMI
3 malavi tankımdada cüce vatoz yıllardır var ben hiç böyle sorunla karşılaşmadım tabii vatozların saklanacağı kaya ve testiler var.
İlk akvaryumum tecrubesizim
Gözünüz korkmasın Halil beyinde söylediği gibi bende zamanında çok kayıplar yaşadım arasıra halada yaşıyorum  yapacak bir şey yok ama   gerçekten çok güzel bir hobi ben gece saatlerinde akvaryumun suyunu çok değiştirdim sizde zamanla ustalaşırsınız.
İlk akvaryumum tecrubesizim
Belkide aldığınızda balıklar hastalıklı idi ve fazla balık sayısıda bu hastalığı tetiklemiş olur lütfen bu olaydan dolyı hobiden soğumayın balıkların hepsini kaybetseniz bile yeniden yardımla güzel bir akvaryum kurabilirsiniz.
tropheus akvaryumunda tuz kullanımı
Evimde ve işyerimde toplam 5 adet tank var her su değişiminde mutlaka tuz kullanırım şimdiye kadar hiç bir zararını görmedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.