ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
altayagan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ekim 2010 18:05
Son Ziyaret:
07 Ağustos 2012 21:21
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
altay ağan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

İlk Akvaryum Deneyimim (İlk Hafta Yeni Resimler)
[QUOTE=hedayse]Altay Bey bitkileriniz arka plana yerleştirirseniz çok daha iyi olur, ön plan açılır ve tanka derinlik katar ferahlık verir. Mavi dayligt dediğiniz ışık ile gelişim görmeniz şaşırtıcı doğrusu. Bir süre sonra tankınızda besin eksikliğinden yosunlanma yaşayabilirsiniz. NPK ve mikrelement gübresi takviyesi daha iyi olacaktır. Ayrıca tankınızdaki makrakantalar elma salyangozlara zarar vermiyormu?[/QUOTE]

Ben de istiyorum fakat dediğim gibi sazlar dipten yayıldı ve sökmeye korkuyorum  Hakan Bey. Gübre olarak potasyum yanında yine seachem'in tabletlerini kullanmaya başladım bir de 15 günde bir sıvı gübre veriyorum. Makrakantalar kesinlikle salyangozlara zarar vermiyor, hatta salyangozlar hiç çekinmeden makrakantaların kendi bölgeleri olan akvaryum köşesine girip çıkıyorlar. Işık konusunu uygun bir florasan bulana kadar çözemeyeceğim (çünkü ışıklandırma sistemi akvaryum kapağında hazır şekilde bulunuyor) şimdilik biri mavi diğeri ise daylight olarak geçen iki adet 24 watt florasan ile idare ediyor.
İlk Akvaryum Deneyimim (İlk Hafta Yeni Resimler)
25.10.2010 Akvaryumun son hali:

Bitkiler çok gelişti neredeyse başedemiyorum
Tebessüm Budamama rağmen bu haldeler. Bir de bodur saz diye satın aldığım bitkiler sanırım bodur saz değil. Ön plana dikmek hata oldu. Şimdi de yanlardan genişlemeye başladı kaldırmaya cesaret edemiyorum. Neyse dediğim gibi ilk defa böyle bir şey denedim, acemiliğimize geldi diyelim. Bu arada şimdiden daha büyük bir tank için hazırlıklara başladım, çok hoşuma gitmeye başladı bitkili akvaryumla ilgilenmek.











Elma Salyangozu Kumun İçinde
Elma salyangozum birkaç saattir kendisini resmen kuma gömmüş durumda, neredeyse yarısı akvaryum kumunun içinde kaldı. Acaba çıkarmalı mıyım yoksa normal mi kendisi çıkar mı?
Bitkili Tanktaki Balıklara En Uygun Yem N
Merhabalar şu anda bitkili akvaryumumda 2 makrakanta, 3 sae, 10 neon, 5 kiraz karides ve 3 elma salyangoz bulunuyor. Bu canlılar için ortak kullanabileceğim yemler var mıdır ya da hangi yemleri bir arada kullanmam gerekir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. altayagan2010-10-14 20:10:24
İlk Akvaryum Deneyimim (İlk Hafta Yeni Resimler)
[QUOTE=erozdem]Tebrikler ama ışık en azından biri grolux olmalı [/QUOTE]

Teşekkürler Ergün Bey, ışıklandırmada sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Resimleri çekebilmek için yalnız mavi olanı açıyorum bir adet de daylight var onu kapatıyorum böylece akvaryumun rengi resimlerde daha güzel gözüküyor. Yoksa aydınlatma yeterli bence bu tank için.


[QUOTE=blues]İyi bir başlangıç olmuş elinize sağlık çok güzel görünüyor fakat makrakantalar Elma salyangozuna zarar verebilir dikkat edin.[/QUOTE]

Sağolun Kıvanç Bey. Makrakantalar ile salyangozlar 5-6 gündür bir arada bir sıkıntı çıkmadı şimdilik. Öneriniz üzerine daha dikkatli şekilde gözlemleyeceğim. Bu arada bugün neonları ve sae'leri de akvaryuma bıraktım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.
İlk Akvaryum Deneyimim (İlk Hafta Yeni Resimler)
[QUOTE=wildmalawi]Akvaryumun suyunu yeni koyduysan bulanık olması normal, bir yada iki güne büyük olasılıkla kendiliğinden düzelecek. Ayrıca aramıza hoşgeldin.[/QUOTE]

Teşekkürler Erdem Bey. Dediğiniz gibi akvaryum bir iki gün sonra gerçekten düzeldi ve şimdi daha hoş bir hal aldı. Bir hafta olmasına rağmen gelişim oldukça güzel.
Çınar ve Zeytin Budaması Nasıldır?
[QUOTE=orcrist]Her iki bitki içinde geçerlidir... Yalnız ışık şiddeti bana az geldi, ne kadarlık akvaryumda kaç watt lık ışık veriyorsunuz?[/QUOTE]

Büyük ihtimalle fotoğrafı çekmek için bir ışığı(mavi) açtığımdandır yoksa yeterli ışıkları var. Akvaryum 60lt , bir daylight ve bir mavi olmak üzere iki adet 24'lük su florasanına sahip.
Çınar ve Zeytin Budaması Nasıldır?
[QUOTE=orcrist]Gövdesinden kesip dikebilirsiniz, yanlarından dallar verdiyse bunları da kesip ekebilirsiniz ancak gövde daha güçlüdür, kestiğiniz yerden yeniden filizlenme olmaz büyüme yanlara doğru devam edecektir.

Dikeceğiniz kısımda kum altında kalacak yaprakları almanızda fayda var, kısa sürede diktiğiniz kısım gövdesini kuma salacaktır...


[/QUOTE]

Teşekkürler Hakan Bey, bu işem çınar için mi, zeytin için mi, yoksa her ikisi için de geçerli mi?
Çınar ve Zeytin Budaması Nasıldır?
Akvaryumumda bulunan çınar bitkisi çok fazla uzadı ve dalların diplerinden yeni filizler veriyor. Bunları ne yapmam lazım? Çınarı gövdesinden mi yoksa dallarından mı kesip dikmem lazım?

Zeytin bitkisinin ise yapraklarının dibinden kökler çıkmaya başladı ince ince, onları ne yapmalıyım, kesip atılmalı mı yoksa oradan kesip dikim yapılabilir mi?

Bu iki bitki dışındaki bodur saz ile xingu bitkilerinde yapılacak bir şey yok xingu zemini sarmay başladı bile.. Fakat çınar ve zeytinde ne yapacağımı şaşırdım. Resimleri aşağıda.




altayagan2010-10-11 23:21:44
Fermante Sistemde Bukadar co2 Çözünürlüğü Nasıl?
[QUOTE=Acemi_Malawici]Sorduğunuz sorunun cevabı akvaryumunuzdaki bitki yoğunluğu, aydınlatma yeterliliği gibi değerlere göre değişiklik gösterir. Bu bilgileri verirseniz daha doğru cevaplar alabilirsiniz. (Genel bir akvaryum fotoğrafıda güzel olurdu...)

NOT: Seramik tabanlı Co2 difüzörleri fermante sistemler için pek uygun değidir. Sebebi; Fermante sistemler genelde pet şişelerle kurulur. Seramik tabanlı difüzörler yüksek basınçla çalıştığı için pet şişenin patlama riski yüksektir. Bunlara dikkat etmenizi ve forumda küçük bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

[/QUOTE]

Kapasitesi 60lt akavaryumun. İçerisinde Zeytin(5), cabomba(5), çınar(2) ve zeminde bodur saz ile xingu var. Pet şişeyi sürekli kontrol ediyorum ve şişenin içerisinde basıncın şişeyi patlatması olası değil çünkü dışarıdan sıktığımda dahi şişe içerisindeki basıncın çok fazla olmadığını anlayabiliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.