ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Lawax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2010 11:16
Son Ziyaret:
30 Ekim 2017 23:16
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Doğrusoy
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Doğrusoy

SON 5 MESAJI

Ista 3in1 CO2 difüzör sorunu
İlk önce Tetratec 50 hava motoru sonda tetratec 100 hava motoru ile denedim ikisindede sonuç alamadım. Mayalı sistemin, 2.denediğim büyük hava motorunun uyguladığı basıncı dahi yenebileceğini hiç sanmıyorum. Bir ihtimal zar zor yense dahi dediğiniz gibi basınç çok tehlikeli düzeyde olacaktır. Sanırım ben de bu aparatı ileride tüplü sisteme geçersem kullanacağım. Şimdilik sizin makyaj pedi veya pamuktan yaptığınız uygulamayı düşünüyorum.
Ista 3in1 CO2 difüzör sorunu
Merhaba; 70lt. lik akvaryumumda mayalı sistem ile kullanmak üzere ISTA 3in1 CO2 difüzörü satın aldım fakat kullanım ile ilgili ciddi bir sorunum var. Öncelikle mayalı sistemi henüz kurmadım ve difüzörü sadece nefes ile deniyorum. Sorun şu ki; aletin içindeki küçük seramik parça hiç bir şekilde hava geçirmiyor. Cihazın içine su doldurup kapağını tam sıkarak kapadıktan sonra ne kadar üflersem üfleyeyim hiç bir hava çıkışı olmuyor(üflenmiyorda zaten), aleti bir de hava motoru ile denedim. O da 1 tane bile kabarcık çıkarmayı başaramadı. Aletin kapağını hafif gevşettikten sonra seramiği saran plastiğin çevresinden hafif kabarcıklar çıkmaya başlıyor(hatta kapak ne kadar gevşek olursa o kadar çok kabarcık) fakat zannediyorum olması gereken fakat olmayan şey; CO2 nin bu seramik parçanın içinden parçalanarak çıkması. Acaba seramik parça yerine yedek bir plastikmi koydular diye baktım fakat öyle bir durumda yok. Bu difüzör aparatının kullanımı ile ilgili neyi yanlış yapıyorum? Daha ben üfleyemezken 3-5 gün sonra mayalı sistem patlamazmı bu alet sayesinde?

Teşekkür ederim.
Havalandırma ile ilgili bir sorum olacak
Bir tavsiyem olacak. Bende yeni sayılırım bu hobide ve birkaç ay önce 75 lt. lik akvaryumuma sizin gibi bir iç filtre koydum. Daha sonra biraz okuyup araştırdıktan sonra lepisteslerim için akıntının çokda iyi olmadığını öğrendim. Onca para verip aldığım iç filtremi 7-8 liralık pipo ile değiştirdim ve sonuç benim için çok güzel oldu. Plati ve kılıçların akıntıya karşı tepkisini bilmiyorum fakat lepistesler için 50 lt. de pipo filtre tavsiye edebilirim size. 
Yavruları toplamak
Bendeki kepçe yavru toplayabilecek kadar sıkı yapılmış. Bir petshoptan bunun gibi yavru kepçesi alabilirsin.
Java Moss için ışıklandırma
Merhabalar;

50x30x50 ebatlarındaki akvaryumumda lepistes bakıyorum. Şu an sadece 12 adet 1 aylık yavrular var. Yakın zamanda daha büyük bir tanka geçip şu anki 75 lt. lik tankımı yavru tankına çeviricem. Mevcut tankımda 2 hafta kadar gül ve çınar baktım ama herhalde tecrübesizlikten bitkilerim çürüdü ve attım. Akvaryumu tamamen temizledikten sonra java moss almaya karar verdim ve sonunda zar zor 1 pet bardağın 3/4 ü kadar moss bulabildim. Akvaryumumun ortasındaki tek kütüğe bunu sarmayı düşünüyorum. Forumlardan incelediğim kadarı ile bu bitki bol ışık istiyor fakat bol ışık aynı zamanda bol yosun demek sanıyorum. Bunun önüne geçmek için ışıklandırmayı doğru ayarlamam gerekecek herhalde. Benim akvaryumumda 1 adet 15w Gro Lux florasan bulunmakta. Akvaryumun bulunduğu oda da güneş ışığını çok çok az almaktadır. Bu sistemde java mossun sağlıklı büyümesi ve yosun miktarının minimumda kalması için ışıklandırma süresi günde kaç saat olmalıdır ve bu süreyi gün içinde nasıl dağıtmalıyım? Her halukarda oluşacak yosunlar için 2-3 adet cüce vatoz yeterli olurmu?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.