ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekullu
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ekim 2010 13:29
Son Ziyaret:
15 Ağustos 2022 17:13
Toplam Mesaj:
981 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ergin Küllü
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Makina Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/99804.jpg[/img] Bekleme modu ;)

SON 10 MESAJI

Tabanda Kıl Kurdu Benzeri Canlılar
Haraket ettiklerine, bitki kökü olmadıklarına eminim. Vücutlarının bir kısmı kum altında bir kısmı üstünde. Sürekli bu şekilde durmuyorlar. Su değişiminin üzerinden birkaç gün geçince tamamen kuma gömülüyorlar. Balıkların bunları yiyebileceğini sanmıyorum.
Tabanda Kıl Kurdu Benzeri Canlılar
Hayır bunlar bitki kökü değil [:)] Hareket ediyorlar. Yukarıda da dediğim gibi su değişimi sonrası kum üstüne doğru yöneldiler.
Tabanda Kıl Kurdu Benzeri Canlılar
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/99804/310820171956051.jpg[/IMG]
Hastalık Belirtileri: Akvaryum tabanını yoğun bir şekilde kaplamış canlılar.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 125 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Kiraz karides, salyangoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25 °C
Filitrasyon: Dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz hiçbir kimyasal kullanmadım.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Yaklaşık iki hafta önce su değişimi sonrası fark ettim. Değişim sonrası kumların üzerine kadar çıkmış kurt benzeri canlılar. Ayrıca kumların arasında hava kabarcıkları oluşmaya başladı. Çözümü için tavsiyelerinizi rica ediyorum.
10 TL'ye CO2 Tüp !
[QUOTE=ityo39]Tüpün içinde kısmen sıvı halde değil mi CO2? Yatırınca regulatöre sıvı halde gider ve türlü türlü sorun yaratır diyenler var...kulağa mantıklı geliyor...bilemedim açıkçası. BKS firmasına sordum bakalım ne yanıt gelecek...[/QUOTE]

Merhabalar,
Konuyu baştan sona okumadım son birkaç yoruma baktım. Ancak nedense forumda belli başlı konular (CO2 tüp tehlikesi, bedava filtre kullanımı vb) şehir efsaneleri ve araştırılmadan yapılmış yorumlarla dolu (Cem Bey sözüm size değil yanlış anlamayın).

Özellikle benim anlamadığım bir konu var. Herhangi bir markanın ürettiği (standartlar dahilinde olması koşulu ile tabii ki) küçük boy evinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir tüp ile sanayi tipi bir tüpü ya da örneğin yeme içme yerlerinde kullanılan bir tüpü ele alalım. Küçük boy dediğim evde kullanımı önerilen tüpün boyu dışındaki artısı nedir diğerlerine göre?

Kimisi "amaann sanayi tipi almayım mahvolursunuz " diyor kimi "ailenizi riske atmaya değmez üç kuruş daha verin adam gibi bir ürün alın" diyor. Yahu arkadaş sizin ailenizin değeri çok da (elbette Allah kaza bela vermesin) bir fabrikada çalışan adamın değeri yok mu? Ne alakası var risk ile ikisi de aynı standartta üretilir ikisi de "arkadaş bu zımbırtı patlamamalı" düşüncesi ile tasarlanır. He derseniz ki 3 kglık tüp ile 20 kg lık tüpün patlaması aynı olur mu. Doğrudur olmaz ama evde sizin için 3 kg tüpün patlaması da yeterli olur. Sonra zaten ne gibi bir şey yapmak niyetindesiniz ki o tüp patlıyor? Bunu da sormadan geçemeyeceğim. Örneğin ocağın üzerine mi koyacaksınız? Pek sanmam!

Kısacası bana kalırsa standartlar dahilinde üretilen bir tüpü alırkan boyuna posuna rengine endamına baksanız yeter gerisini fazla kurcalamaya gerek yok.

Cem Bey, sizin sorunuza gelirsek. CO2 uygun sıcaklık ve basınç altında elbette sıvı olarak bulunur ancak tüp içinde kaç atm basınçta olduğuna emin değilim sıvı - gaz karışımı olarak bulunabilir. Yalnız bu durumda da -ters tutmanız halinde dahi- regulatör içinde basıncı hızla düştüğünden ortamdan ısı emip aniden gaz fazına geçecektir. Bu durumun ekipmana zarar vereceğini sanmam.

Tüpün duruş şekli ile ilgili en iyi bilgi sanırım iş güvenliği uzmanları ve tüp üreticilerince verilebilir. Açıkçası kesinlikle dik durması gerekiyorsa nedenini bende merak ediyorum.
Sonsuz Döngü Motorsuz
Böyle şeylerle vakit kaybetmeyin, kafa yormaya değmez. [;)]
Dophin Cf Serisi Dış Filtreler
Filtreyi Evcilal'dan aldım dün elime geldi. İlk görünümü gayet iyi içini açıp incelemedim henüz. Ancak yukarıda da yazdığı gibi 3 yıl değil 2 yıl garantili olduğu yazıyor garanti belgesinde! Bu arada evcilal garanti belgesine kaşe imza yapmamış umuyorum ki bundan dolayı ileride sıkıntı yaşamam.
Akvaryum Cam Kalınlığı
100x40x50 için 6 mm idealdir. Kayıt kuşak varsa sorun olmazdı esasında.

12 mm camın elbette ekstra ağırlığı olacaktır. Düz mantıkla 6 mm'e göre 2 kat daha ağır olacaktır. Fotoğraftaki masa sağlam görünüyor göz kararı ama yakından gören olarak siz daha iyi anlayabilirsiniz bunu bence.
Yemin İçindeki Paket.
Üzerinde de yazdığı gibi o silica gel'dir. Türkçe karşılığı olarak nem alıcı denilebilir. Nemi emerek hapseder. Yem içinde kullanılma amacı tazeliğini koruması içindir.
Sera Siporax
Serkan Bey,
Bunlar siporax'ın farklı malzemeler ile kıyaslanması. Vasil Bey orjinal ambalajındaki siporax ile açık satılanın farklı olduğunuğu / olabileceğini söylüyor. Ben ise siporax ile (yukarıdaki teste göre) benzer sonuçları olan daha ucuz ürünler mevcut diyorum.
Sera Siporax
[QUOTE=Va_sil]Ben kapali kutuda satilan sera siporax,substart,matrix gibi seramikleri ,fuzuli masraf saymiyorum.[:)]

Cuvallarda satilan yemler,siporaxlara emanetim yok tur.

Zaten Sera kendisi kutudaki urunu icin ,kac metre kare su filtrasyonu yaptigini yaziyor

quik nedir?

[/QUOTE]

Tabii elinize gelen ürünün ne olduğu size gelene kadar nasıl bir elden geçtiğine karşı şüpheleriniz varsa fuzuli masraf sayılmaz.

Evet elbette kendi kutusundaki ürün için bu garantiyi verir ama aynı kutudan çıkınca durum değişmez dediğim gibi bence mesele istediğiniz ürünün size gelip gelmemesi ile alakalı.

Quik Türkiye de yerli bir marka. Ne kadar yerli, nasıl yerli derseniz -bildiğim kadarı ile- ticaret kısmında yerli yoksa çinde ürettiriyor malzemelerini. Esasında bu konuya kendileri daha iyi cevap verirler elbette. Bahsettiğim muadil üründe de ancak yukarıdaki test ile aynı sonuçları verdiğini söyleyebilirim aksi yönde başka bir kıstas varsa göz önünde bulundurabilirim.[EDIT]Heisenberg,2015-11-30 14:13:10[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.