Molly yavrusu!


Bursalı_adamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 592
Bursalı_adamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2010 14:31
Arkadaşlar hobideki ilk yavrumu aldım. Thumbs%20Up Şu an yavrular için ayrı bir tankım yok. Ana tankımda, yavrulukta besliyorum. Yavru dün gece doğdu sanırım. Bu sabah bitkilerin arasından aldı onu babamla. Asıl mesele şu:
1-Ayrı tank şart mı?
2-Hangi yemleri vermeliyim?
3-İlk 1 hafta yumurta sarısı vermeyi düşünüyorum. Ana tanka yumurta sarısını sıksam diğer balıklar için sorun olur mu?
 
Gelecek cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2010 14:37
Molyler için yumurta sarısına gerek yok. Toz haline getirilmiş yemler uygundur. Ayrıca yumurta sarısı normal akvaryumda su için çok iyi olmaz. Ayrı bir akvaryum ufak da olsa iyi olurdu ama iyi bitkilendirilmiş bir akvaryumda yavruları ayırmadan da bakılabilir. Yavrular saklanabilirse çok daha iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maksimtrÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 46
maksimtrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2010 14:40
Öncelikle yavrularınız hayırlı olsun. Akvaryumunuzun büyüklüğü nekadar, kaç adet ve hangi çeşitlerde balık var. Bunları bize yazarsanız size aynı tankta yavrularınız yaşarmı yaşamazmı daha rahat söyleriz. Eger akvaryumunuz yeterince biykiliyse salın yavrularınızı. Yavrulukta kesinlikle olmaz.
Yem olarak normal pul yemleri iyice ufalayarak verebilirsiniz. Benim yavrularım büyüklerle birlikte hep. Yumurta sarısını da haftada bir, dipçekiminden birgün önce, veriyorum. Yumurta sarısının suyu çok çabuk bozdugunu okumuştum forumda. Birde Seranın yavru yemi var ondan alabilirsin.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HabitatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 246
HabitatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2010 14:47
Merhabalar,
öncelikle gözünüz aydın olsun. İlk yavrular hep çok mutluluk verir.
Yavrular için ayrı bir tank hep daha iyidir fakat tek veya bir kaç adet yavru için 
yeni bir akvaryum kurmak epey masraflı olur. Bence yavrulukta bakmaya devam edin. Belli boyuttan sonra akvaryuma salabilirsiniz. Fakat yavruluk içindeki su sirkülasyonunun devamlılığını iyi sağlamanızda fayda var  . Lütfen çok yem vermeyin. Zaten balık çok küçük olduğu için akvaryumdaki mikroskopik canlılarla beslenebilir. En büyük risk akvaryuma yumurta sarısı vs gibi organik maddelerden çok vererek su kirletmeniz ve yapısını bozmanızdır. Yumurta sarısı verirsenizde toplu iğne başı büyüklüğünü gecmesin. Sera nın yavru yemleri var yada erişkin yemlerini iki kağıt arasında sert bir cisimle ezerek toz haline getirip verebilirsiniz. Ama önemli olan ne verirseniz verin çok az olmasına dikkat edin. Tekrar hayırlı olsun.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir