Ne Yapmalıyım ? Tavsiye ?


MaviNemoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 56
MaviNemoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2015 13:28
Diğer konularıma bakarsanız çok kötü bir talihsizlik yaşadım. 6 senedir japon balığı bakan biri olarak lepistese geçiş yaptım fakat başıma gelmeyen kalmadı.. Eski akvaryumum küçük gelmeye başlayınca yeni akvaryum aldım kurdum fakat ciddi kayıplar verdim ve bu hobiden soğuttu beni bu kadar üstüste gelen talihsizlikler.. Şimdi 20 tane lepistes yavrumdan 2 tane kaldı. Anca biraz büyüdüler çok şükür. Anaçların hepsi toplu öldüler zaten o olaya girmiyorum bile.. Her neyse şimdiki sorum akvaryumumu boşalttım yeniden doldurdum. Ve katil yati kökümün kimyasal salınımını yok ettim. Şimdi balık cinsi değiştirsemmi ?değiştirirsem akvaryumu nasıl değiştirmeliyim neye göre değiştirmeliyim ? Melek balığına biraz aklım yatıyo çünkü lepisteslerden gerçekten çok canım yandı [:(] Yani akıntıdan çok etkilenirlermi melekler filtresi nasıl olmalıdır ? ıstıcı vs. bilgi verirseniz sevinirim [:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkviristÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 499
AkviristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2015 13:49
Akvaryumunuz 150 litreden büyük ise ve yükseklik 40 cm ise melek besleyebilirsiniz. Filtrenizin az akıntı yapması lazım. Akintiyi sevmezler. Bunun için şelale aparatıni kullanabilirsiniz. Isıtıcı lazım. 26 dereceye getirin. Melek balıkları çok hassas değildir. Sadece şu temizliklerini aksatmayin protein merkezli yem verin. Geri kalani önemli değil. Bir de melekler sürü balığı en az yavru 6 tane veya 2 es tutmuş melek olmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviNemoÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 56
MaviNemoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2015 22:45
[QUOTE=Akvirist]Akvaryumunuz 150 litreden büyük ise ve yükseklik 40 cm ise melek besleyebilirsiniz. Filtrenizin az akıntı yapması lazım. Akintiyi sevmezler. Bunun için şelale aparatıni kullanabilirsiniz. Isıtıcı lazım. 26 dereceye getirin. Melek balıkları çok hassas değildir. Sadece şu temizliklerini aksatmayin protein merkezli yem verin. Geri kalani önemli değil. Bir de melekler sürü balığı en az yavru 6 tane veya 2 es tutmuş melek olmalıdır.[/QUOTE] Hayır 80 litre akvaryumum. Olmazmı ? Vede normal iç filtreye şelale aparatı varmı ? Yani akıntılı filtreyi akıntısız hale getiren falan ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir