Sorularım var ..


sanalmahqumÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 186
sanalmahqumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 16:20
Merhaba

3 d 2 e lepistesim var dişilerden biri hamile ve karnı fena şiş yavruluğa koydum bugün ölü doğum yaparmı ?

Ayrıca yaprak yem var işte bu da resmi



özellikle hamile yavruluktaki dişim ağzına bile sürmedi az buz yiyolar hasta olmasından şüphelenmıyorum geziyorlar kur yapıyorlar akvaryum 10 15 lt büyütücem yavru aalıyım .
lepistesler için yeterlibi büyüklük 5 adet lepistes için yavruluk resmide bu




hamilem çok hareketsiz diğerlerinden ayr geziyor ilk geldiği gün diğerleriyle gezer kur yapardı hamilelikten kaynaklı değil mi ?

yem yememe sorununa bi yardım lütfen
doğum için neler yapabilirm ?
akvaryumda bitkim yok sadece denniz tasları kum ve hava motoru düzenli dinlenmiş su ekliyorum 1 haftada bir felan şuan su 25 26 C  oda sıcak çünkü balıklar diri ama yem yemiyolar fazla ...

dişimin resmini çekicem birazdan koyucam yardımlarınız için sağolun



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TrRonarkÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 102
TrRonarkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 00:09
Şimdi Yem sorunundan başlıyalım, eğer akvaryumu yeni kurduysanveya balıkları sarstıysan falan korkmuş olabilirler o yüzden bi süre yem yemeyebilirler. Çok bariz bi hastalıkları yoksa ki sağlıklı olduklarını söylüyorsun ozmn genelde iştahsızlık yapmazlar. Diğer bir ihtimalde yemi beğenmemiş olabilirler yeni bi yem alabilirsin mesela seranın vipan yemini alabilirsin ben sera vipan , vipagran ve birde sırf bitkisel lepistes yemini karıştırıp veriyorum afiyetle yiyorlar.

Hamile balığına gelince ben balığımı nezmn yavruluğa koysam kesin 5 tane yavru doğuruyorsa 5 tanede yumurta doğuruyor bunun nedenide stres. Stresten daha hazır olmayan yumurtalarıda salıveriyor. Akvaryumda bitki yoksa rafya kullanarak bi kısmını yavruların saklanacağı gibi dizayn edebilirsin ozmn hamile balık strese girmez ve hiç yumurta doğurmaz en azından en aza indirmiş olursun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir