Sülük beslenirmi?


akunakiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2010
İl: Gaziantep
Mesaj: 413
akunakiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2011 14:19
[QUOTE=berk.][QUOTE=akunaki] [QUOTE=Zuckar]Sülük asalak bir hayvandır yapışıp emmeden hayatta kalamaz. Sivri sinek larvalarını doğada suda gezinirken yakalayabilirler fakat temel besin kandır. Bu yüzden günde bi defa yapışacak başka bir canlı bulmanız lazım. [/QUOTE]
Günde bir defa çok fazla degilmi  bir çok yapıştıran tanıyorum bir sülügün en son yemektten sonra kan emmeye hazır hale gelebilmesi için 1 veya 3 ay gibi bir süre geçmesi gerekiyor yani bişey emmiyor diye biliyorum..
Ayrıca sülükte bünyesinde mikrop bulundurabilir bu sebeble temiz yerlerden alınması şiddetle tavsiyemdir..Medikal hastanelerin bazılarında tedavi amaçlı kullanılmakta oradan almanızı öneririm temiz ve steril üretim yapılmakta orada..Ama sülük deyip geçmemek gerekir etkisi kanıtlanmış bir tedavi özelligi bulunmakta..
[/QUOTE]
Evet günde bir defa çok fazla emdiği kanı kusması için  hergün su değişimi+zaman gerekiyor bu şekilde tekrar kan emmeye hazırlanır.[/QUOTE]
Bir sülügün emdigi kanı kusturmak çok yanlıştır ve genelde sülük ölür ölmesede 1 haftada emmeye hazır sülügün eskisi gibi etki göstermedigi bilinmekte..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir