Tanganyika akvaryumu kurulumu


Deepblue82Çevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 35
Deepblue82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 20:32
[QUOTE=mustafa beşer][QUOTE=YYILDIZ51]Filtre yeterlidir.Bu tür akvaryuma demir profil olmadan yaptırmanızı önermem.Ben 300 litrede bile demir profilli yaptırmışken size hiç tavsiye etmem.Problem olursa geri dönüşünüz olmaz. 70-80 tl'ye yaparlar zaten.
 
Balık türlerindeki seçiminizden frontozayı elemelisiniz.Akvaryum hacminize göre büyük kalırlar.Brichardi balığı 1e 3 dişi şeklinde olmaz. Eğer eş ise 1e 1d olur.Calvuslarda aynı şekildedir.Eğer çok eşli balıklar olsun diyorsanız malawi türlerine veya tropeus türlerine yönelmelisiniz.
Quartz kum öneririm.Beyaz,bej renk olabilir.Balık renklerine göre zıt renkte kum seçmelisiniz.Aydınlatma için beyaz renk şerit led lambalardan öneririm.Isıtıcı içinse atman bt-400 ısıtıcı öneririm.
Sağlıklı huzurlu bir ortam ve balıklar dilerim.
[/QUOTE]
 
Ben bu yoruma katılmıyorum, sonuçta 150 cm'lik bir akvaryum yaptırıyorsunuz, frontosa beslemek için evin içinede havuz yaptırcak halimiz yok, bence gayet yeterli 2 e 5 d frontosaya bile bakılabilir bu hacimde, frontosa besleyecekseniz eğer alabilirseniz koloni alın damızlık forumda güzel ilanlar var uygun fiyata 400 tl ye bulabilirsiniz sağlıklı balıklar
[/QUOTE]


Akvaryumum şuan yapılıyor, bi aksilik olmazsa 1 hafta içinde elimde olacak. Ölçüleri biraz daha büyültüp 150*60*70(h) olarak istedim. 12mm cam olacak ve 40mm demir profil, sump sistemli olacak. Sumpın yanında da sump a bağlı 50*40*40 yavru bölümü olacak. Akvaryum gelsin fotoğraflarını sizlerle paylaşırım. Bu arada kafamda ki bütçenin oldukça üzerine çıktığım için almayı düşündüğüm frontoza moba yavrularını bulmakta zorlanacağım gibi duruyor. Gelişmeleri paylaşacağım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir