Tilki Kuyruğu küflenme ve erime


KargaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
KargaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 11:29
Merhaba,
 
Çok yeni amatörün amatörü bir akvaryumcuyum. Geçen hafta site aracılığıyla tilki kuyruğu almıştım. Alır almaz da diktim. Kökleri olmadığı için direk saplarını diktim. Fakat bir kaç yaprakta görmüş olduğum küf gibi olan şey (örümcek ağının bir yerde toplanıp kararması gibi de tanımlayabilirim) yayılarak bitkilerin %80 ini kapladı. Elimle gidermeye çalıştım ama, muvaffak olamadım. Bulaştığı yapraklar formlarını kaybediyor ve yumuşuyorlar. Suyun üstüne uzamış kısımlarda ise bir problem sezmedim.
 
Bu etapta akvaryumumla da ilgili bilgi vereyim. 65*26*35h lik bir akvaryumum var. Yaklaşık 2 hafta evvel aldım. dipte 6 cm kadar hagen kum var. Bitki olarak bir dev nilüfer, subululata, saz ve adını bilmediğim bir şey var. diğerlerinde bir problem yok.  3 tane mangrow köküm, 5 tane yavru cüce siyah ve albino vatozum mevcut. Pazar günü 30 kadar kiraz karides almıştım. onların da 10 a yakını mefta oldu. İki tatlı su midyem var. Bir tane iç filtrem var. Çin malı olduğundan açıkçası çok da güvenemiyorum kendisine. Su değişimi 10 litre kadar yaptım ama, daha bakteri üremeden çok fazla değişim yapmak istemedim. Bitkilerin dibine toplamda iki tane misket gübre koymuştum.
 
Bugün kısmetse 8-10 rasbora koyacağım içine. Eğer kolay bir çözümü varsa, onu uygulayayım. Yoksa kötü kısımlarını keseceğim bitkilerin, bu da beni üzecek açıkçası.
 
Şimdiden teşekkürler.
 
Saygılar, sevgiler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YoshimoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2010
İl: Bursa
Mesaj: 125
YoshimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 15:23
  Anladığım kadarıyla parazit musallat olmuş bitkinize. Şimdilik en kesin çözüm cerrahi müdahale gibi duruyor. Tilki kuyruğu ortamı beğendiği takdirde inanılmaz derece hızla büyüyebiliyor. Haftada 20cm büyüdüğüne bizzat şahit oldum. Bu yüzden kesip biçmekten korkmayın. Kendilerini toparlamaları için kestikten sonra balkona bir leğen içine alabilirsiniz bir süre (ekmeden, suya salık şekilde). Gün ışığı aldıkları zaman fırça gibi oluyor yaprakları.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KargaÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 7
KargaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 16:42
Çok teşekkürler.
 
Neşteri elime alayım akşam.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir