Velifera içe geçmiş karın ve..son durum..Öldü...


nihatcbciÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 127
nihatcbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 15:01
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: içie geçmiş karın ve yüzememe

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes, moly, tetra, kılıç

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Arkadaşlar Bitkili tankım var. mayalı co2 kullanıyorum.. 2 hafta içinde bu 4.balığım.. 2 lepistesim sonra moli şimdi de portakal renkli veliferam... Hepside aynı belirtileri gösterdi. Önce karınları çöküyor, yem yemiyolar, bir kaç güne de ölüm... Veliferam hariç diğerleri dipte oturup o şekilde öldüler.. Şuan veliferam ise su yüzeyinde yüzmeye çalışıyor ama çok güçsüz karnı içine geçmiş yem yemiyor.Bunu olsun kurtarmak istiyor. Benim favori erkek balığımdı.Şimdi baktımda şuan oda dipe atmış kendini.Lütfen Acil ...
nihatcbci2015-06-14 22:00:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 15:07
Yaz geldikçe sudaki bozulmalar daha hızlı oluyor, bir filtre bakımı klorsuz dinlenmiş su olmak şartıyla yüzde 50 hatta daha fazla su değişimi kalan balıklardaki ölümleri azaltabilir. Hasta balıklar için ise bazı tedavileri uygulamak gerekebilir. Balığın dışkısı beyazmı, yahut sümüksü beyaz şeffaf jöle şeklindemi aşırı zayıflama bir iç hastalık belirtisi olabilir. Aşağıdak linkteki drosy-bloat başlığı altındaki konuları okuyabilirsiniz. Ve suya ana tanka bir hava taşı ekleyin varsa hava motorunu çalıştırın oksijen iyi gelir yaz ayları balıkların can simidi bence akvaryuma hava üfleyen hava taşları. Birde tabi bazı balıkları tehdit eden başka balıklar varmı onları stresemi sokuyor yeme çıkamıyorlarmı stres yaratıyormu saldırılar buda bir ihtimal dışlanan saldırıya uğrayan balıkları strese bağlı yetersiz beslenmeden hasta yapabilir. Mayalı Co2 kullanıyormuşsunuz bunuda bir süre ben olsam iptal ederdim kullanmazdım, mayadan gereksiz bir sızıntı oluyormudur suya bilmiyorum. Aşırı Co2 arttırıyormuşdur suda yaz sıcaklarıda geldi oksijen zaten azalıyor suda birde Co2 verince karbondioksit yükü fazla oluyor alibir, yüzeye biraz akıntı verilebilir oksijen kazandırmak için akvrayuma en iyisi hava taşı çalıştırmak. Oksijen sistemini arttırmak balıklara iyi gelirken bitkilere iyi gelmeyebiliyor onun için ben sevmiyorum balıkla bitkiyi bir arada beslemek onun içindir bitki beslemiyorum, ışık balığı rahatsız eder bitkiyi sevindirir böyle ters ikilemler oluyor.

mesutok2015-06-12 15:13:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nihatcbciÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 127
nihatcbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 15:26
[QUOTE=mesutok]Yaz geldikçe sudaki bozulmalar daha hızlı oluyor, bir filtre bakımı klorsuz dinlenmiş su olmak şartıyla yüzde 50 hatta daha fazla su değişimi kalan balıklardaki ölümleri azaltabilir. Hasta balıklar için ise bazı tedavileri uygulamak gerekebilir. Balığın dışkısı beyazmı, yahut sümüksü beyaz şeffaf jöle şeklindemi aşırı zayıflama bir iç hastalık belirtisi olabilir. Aşağıdak linkteki drosy-bloat başlığı altındaki konuları okuyabilirsiniz. Ve suya ana tanka bir hava taşı ekleyin varsa hava motorunu çalıştırın oksijen iyi gelir yaz ayları balıkların can simidi bence akvaryuma hava üfleyen hava taşları. Birde tabi bazı balıkları tehdit eden başka balıklar varmı onları stresemi sokuyor yeme çıkamıyorlarmı stres yaratıyormu saldırılar buda bir ihtimal dışlanan saldırıya uğrayan balıkları strese bağlı yetersiz beslenmeden hasta yapabilir. Mayalı Co2 kullanıyormuşsunuz bunuda bir süre ben olsam iptal ederdim kullanmazdım, mayadan gereksiz bir sızıntı oluyormudur suya bilmiyorum. Aşırı Co2 arttırıyormuşdur suda yaz sıcaklarıda geldi oksijen zaten azalıyor suda birde Co2 verince karbondioksit yükü fazla oluyor alibir, yüzeye biraz akıntı verilebilir oksijen kazandırmak için akvrayuma en iyisi hava taşı çalıştırmak. Oksijen sistemini arttırmak balıklara iyi gelirken bitkilere iyi gelmeyebiliyor onun için ben sevmiyorum balıkla bitkiyi bir arada beslemek onun içindir bitki beslemiyorum, ışık balığı rahatsız eder bitkiyi sevindirir böyle ters ikilemler oluyor.

[/QUOTE]
Balıklarda kovalamaca kavga yok, erkek lepistesleri saymazsak..
Moly yi hatırlamıyorum ama daha önce ölen iki lepistesimde dediğiniz gibi saydam, sümüksü kaka yapmıştı, Ben yumurtalarını atıyor diye düşünmüştüm.. 
Mayalı co2 akşamlarıda açık..Akvaryumun üstü akıntılı 2 gündür bende co2 fazla gelebilir diye akıntıyı arttırmıştım. Bugün balığı öyle görünce hemen akvaryuma hava taşı attım ve co2 yide çıkardım..Şuan veliferayı ayrı bir kaba aldım ve hava taşı ile oksijen veriyorum.yem verdim, yediği yemleri de geri kusuyor.. Bitkili akvaryum kuralı 4-5 ay oldu ama zormuş gerçekten.. Dediğiniz gibi bitkiye iyi gelen balığa zararlı...inş diğerlerine bişey olmaz.. Bu ölenler sanki açlıktan ölüyor gibi hepsi zayıflayıp ölüyor, karınları içe çökük ve alt yüzgeçlerini kapatmışlar
nihatcbci2015-06-12 15:28:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 15:32
Sümüksü saydam yapı sudaki kirlilikten olur genelde su aşırı nitrata doyar çeşitli sudan zehirlenmeler olur zamanla balıklar hastalanır, siz bence birkereye mahsus üstte yazdığım gibi an tanktan fazlaca su çekin bu sudaki olumsuzlukları inceltecektir. ben 50 litre akvaryumumda 5 günde bir yüzde 50 su çeker yerine dinlenmiş klorsuz taze su eklerim filtreler temiz olmalı ayrıca aşırı dışkı biriktirmemek lazım özellikle yaz ayları bozulmalar çok hızlı olur. 5 Günde bir bu aralar su çekin akvaruyumdan o ayırdığınız balığıda tedaviler bölümündeki dropsy-bloat başlığı altındaki konulardaki gibi tedavi deneyebilirsiniz tabi suyunu havlalandırmak gerekir yoksa hareketsiz suda ölür balık. Bir kereye mahsus fazlaca su çekimi yapmak, sonra filtre temizle şimdi aynı anda bu biraz iyi gelir kalan balıklara, balıklar sudaki artan zehirleyici maddelerden aylar içinde yavaş yavaş kan zehirlenmeleri olur siz zannedersiniz balıklar sağlıklı sonra başlar tek tek balıklar ölmeye, su temizliği, filtre bakımı ve oksijen, sonra yemleme önemli balıklarda su değişiminden filtre bakımından korkmayın.mesutok2015-06-12 15:37:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet BayramÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Isparta
Mesaj: 36
Ahmet BayramÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 15:40
Benim bildiğim içe çökük karın iç parazit belirtisi benim akvaryumda da olmuştu sana tavsiyem petshoplarda sarımsaklı yemler satılıyor onlardan kullanman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 17:14
İç hastalıklarda etkiki bir yemde ben söyleyeyim tedavi edici bir yem Sera bakto tabs yemi.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
mesutok2015-06-12 17:15:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nihatcbciÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 127
nihatcbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2015 18:32
[QUOTE=mesutok]Sümüksü saydam yapı sudaki kirlilikten olur genelde su aşırı nitrata doyar çeşitli sudan zehirlenmeler olur zamanla balıklar hastalanır, siz bence birkereye mahsus üstte yazdığım gibi an tanktan fazlaca su çekin bu sudaki olumsuzlukları inceltecektir. ben 50 litre akvaryumumda 5 günde bir yüzde 50 su çeker yerine dinlenmiş klorsuz taze su eklerim filtreler temiz olmalı ayrıca aşırı dışkı biriktirmemek lazım özellikle yaz ayları bozulmalar çok hızlı olur. 5 Günde bir bu aralar su çekin akvaruyumdan o ayırdığınız balığıda tedaviler bölümündeki dropsy-bloat başlığı altındaki konulardaki gibi tedavi deneyebilirsiniz tabi suyunu havlalandırmak gerekir yoksa hareketsiz suda ölür balık. Bir kereye mahsus fazlaca su çekimi yapmak, sonra filtre temizle şimdi aynı anda bu biraz iyi gelir kalan balıklara, balıklar sudaki artan zehirleyici maddelerden aylar içinde yavaş yavaş kan zehirlenmeleri olur siz zannedersiniz balıklar sağlıklı sonra başlar tek tek balıklar ölmeye, su temizliği, filtre bakımı ve oksijen, sonra yemleme önemli balıklarda su değişiminden filtre bakımından korkmayın.[/QUOTE]

  Şuana kadar ana tankın suyunu nerdeyse yarısına yakın kısmını değiştirdim. Co2 yi iptal ettim ve hava taşıyla havalandırıyorum. Tank büyük olunca bu kadar su değiştirmek zor gerçekten. 
  Dış Filtreyi ayda bir bazen 3 haftada bir temizliyorum.. Sanırım benim balıklar co2 zehirlenmesi + nitrat zehirlenmesi yaşadı..
Çok balığım yok aslında ama o kadar çok dışkı var ki toprak üstünde, çok yemlemede yapmıyorum günde bir bilemedin 2 kez..
  Şuan veliferam toparladı kendini gerçekten sudanmış, taze temiz suda kendine geldi.. Biraz önce ana tanka koydum bakalım ne olacak..


[QUOTE=Ahmet Bayram]Benim bildiğim içe çökük karın iç parazit belirtisi benim akvaryumda da olmuştu sana tavsiyem petshoplarda sarımsaklı yemler satılıyor onlardan kullanman.[/QUOTE]


Sarımsaklı demek ilginç..Tavsiye için teşekkür ederim inceleyeceğim..


[QUOTE=mesutok]İç hastalıklarda etkiki bir yemde ben söyleyeyim tedavi edici bir yem Sera bakto tabs yemi.

Sera Bakto Tabs; 275 tablet 22 TL gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.
Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.
Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.
Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.
[/QUOTE]

Evet her hastalık için bir ilaç var ancak asıl mesele teşhiş... Üsteki belirtilerden "iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz ,sallantılı hareketler göstermeleri"

Zaman ayırıp , Tavsiye ve yardımda bulundğunuz için teşkkür ederim 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2015 08:49
Kendinizde sarımsaklı yem yapabilirsiniz, bir diş sarımsağı ezin biraz sulandırın yemleri içine atın bekleyin 5-10 dakika yemler sarımsak suyunu  çeksin atın yesinler. Pond yemler özelilkle bol emici oluyorlar onları tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nihatcbciÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 127
nihatcbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2015 13:13
[QUOTE=mesutok]Kendinizde sarımsaklı yem yapabilirsiniz, bir diş sarımsağı ezin biraz sulandırın yemleri içine atın bekleyin 5-10 dakika yemler sarımsak suyunu  çeksin atın yesinler. Pond yemler özelilkle bol emici oluyorlar onları tavsiye ederim.[/QUOTE]

Allah Allah, sarımsak kokusundan etkilenmeden yiyorlar demek. Mutlaka deneyeceğim.. Bu arada benim Velifera düne göre daha iyi ama çok tebkisiz, yeme karşı çok isteksiz,.. Bu yemden ona yapıp yedireyim bakayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nihatcbciÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 127
nihatcbciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2015 22:01
Arkadaşlar Velifera balığım tam da iyileşti derken  öldü

2 gün önce tankın suyunun %50 sini değiştirip taze su doldurduğum zaman bir şey dikkatimi çekti, benim suyum ne kadar pismiş..Taze suyu doldurunca akvaryumum cam gibi oldu, bir kaç gün önce dikkatimi çekmişti akvaryum karanlık bir hal almıştı ama ben florasanların performansı azalıyor herhalde diye düşünmüştüm Halbüki 10 gün önce %30 oranında su değişimi yapmıştım ve mayalı co2 taktım.. bu kadar kısa sürede suyun kirli olacağı hiç aklıma gelmedi.. Demek oluyorki bu co2 benim suyumu zift gibi yapmış..Başka bir seçenek yok... Karbondioksit suyu kirletirmi sizce...Co2 24 saat açıktı hep.. 
nihatcbci2015-06-14 22:13:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2015 09:02
Bilmiyorumki bir kaçakmı yapıyor Co2 ve kirlilik konuştuğumuz gibi bu aralar sık sık su değişimi yapın 5 günde bir gibi illa büyük oranda değil az az yapın abartmadan eminim sudaki olumsuzluklar gittikçe balıklar kendine gelecektir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun sanki daha iyiye gidiyor durum, böyle sıhhi konulara dikkat ederek devam edin bakalım.

Beğenenler: [T]128923,nihatcbci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir