Yemleme Projesi


hedgingerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2009
Mesaj: 49
hedgingerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 11:47
 Merhaba arkadaşlar değişik bir yem makinası projesi düşündüm. Sizinle paylaşmak istedim. Maksat yeni fikirler üretmek. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akın AKSOYÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 557
Akın AKSOYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 12:44
Suda çözünen poşet yani PVA lar hakkında biraz araştırma yaptım kısaca göl, gölet gibi avlaklarda kullanılıyor fakat su hacmi olarak düşünüldüğünde bir zararının olmadığı yönünde görüş belirtenler olmuş. 


 " 2006 Balık Ve Doğa dergisinden. 

PVA yani Poli Vinil Alkol, bir tutkal türü. 1920’lerde Japonya’da keşfedildi. Balıkçıların eline düşmeden önce eczacılık, tarım, matbaacılık, tekstil alanlarında kullanıldı. İşlenmemiş hali beyaz, kristal toz şeklinde. Bir katman olarak bir yüzeye sürülüp çıkardığınızda şeffaf yakın bir film oluşturuyor. İki filmi üstüste koyup yapıştırdığınızda PVA poşet, iplik gibi ördüğünüzde PVA iplik ve bu ipliği file naylon çorap misali dokuduğunuz da da filesi ortaya çıkıyor. PVA’nın kalınlığı, ürünün suda çözünürlüğü ve dayanıklılığı tamamen kalınlığına bağlı. PVA’nın çevre açısından olası etkilerini merak edebilirsiniz, PVA’nın kimyasal formülü CH2-CH2-OH ve suda erime özelliğine sahip en basit polimer. Özetle, çevre açısından herhangi bir zararı yok. " (Alıntıdır)

Fakat akvaryumlarımızdaki su hacmi söz konusu göl ve göletlere oranla damla kadar azdır. Zararlı olmaz denemez gözümüz gibi baktığımız canlıları bu tür bir riske atmaya değmez.

Peçetede yine PVA gibi akvaryumda salınım ve çözünme yapacağı için kullanılamaz bence.

Ancak bu model yemlemede tablet yemler kullanılabilirliği daha yüksek gibi görünüyor. İpe takılan tablet yemlerin mesela  günde 1 kez akvaryuma girecek şekilde ayarlandığında işe yarayacağını düşünüyorum.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hedgingerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2009
Mesaj: 49
hedgingerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 17:52
Tablet yemler sadece canlı doğuranlar için var biliyorum.  Cichlid türü besliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir