Yeni Akvaristim Önerilerinizi Bekliyorum.


HephaestusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 422
HephaestusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 15:13
Merhaba arkadaşlar ben bu işe yeni başladım bir arkadaşımın bana iki tane fanusta japon balığı hediye etmesiyle bu işe merak sardım ve profesyonel bir şekilde yapma kararı aldım. Fakat akvaryum ve balıklarla ilgili hiç bir bilgim internette sorularıma cevap ararken siteyi keşfettim ve daha çok şey öğrenip bilinçli bir şekilde balıklarıma bakmak ve bu işi geliştirmek istiyorum bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

1. Balıklarım bana fanus un içinde geldi yemi ile birlikte biri dişi biri erkek olarak zamanla fanusda yaşayamadıklarını ve akvaryum almam gerektiğini öğrendim. Fakat akvaryum alma konusunda kararsızım çünkü bu işi profesyonel bir şekilde yapmak istiyorm ve uygun boyutlarda bir akvaryum almak istiyorum bütçem en fazla 100 tl arkadaşlar.. İnternette ve gittiğim akvaryumcularda bir çok akvaryum gördüm fakat  karar veremedim ve acelede etmedim bu konuda danışıp fikir almadan. Önerilerinizi bekliyorum

Bu da resmi : http://i.imgur.com/V9kxL.jpg
Hephaestus2012-10-16 15:21:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ClffÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 341
ClffÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 15:43
Sadece bu iki japon içinse 40-50 lt lik bir akvaryum alıp rahatça bakabilirsiniz.Tabi sadece boş akvaryumla bitmiyor işimiz bazı gerekli ekipmanlarada ihtiyacın olacak.
*İç filtre veya Şelale filtre(Akvaryumunuzun hacmine göre uygun olan)
*Isıtıcı(100w)
*Kum
*Dekor (Plastik bitki vs olmamalı doğal dekorları kullanabilirsiniz.)
100 Tl ye bunları temin edebilirsiniz diye umuyorum..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 15:52

Ufuk bey kardeşim merhaba,

"Bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorum" demişsin. Profesyonel olarak yapmak demek bu işten para kazanmak istediğin anlamına gelir. yani üretip satacaksın ki para kazanabilesin ve bu işten hayatını geçindirebilesin. Bunun için bazı gereksinimler var :)
1. Ekonomik olarak bir üretim seti oluşturacak güce sahip olman gerekir. Bir de Japon balığını küçük akvaryumlarda çoğaltman çok ama çok zor. Bu yüzden sadece besleyeceğim, yavru almayacağım, balıkların hakettiği hayatı onlara vereceğim diyorsan o zaman sana 60 ila 80 cm arasında bir akvaryum almanı öneririm. zemine biraz kum, bir tane iç filitre ve ısıtıcı işini görür. 100 liraya sanırım böyle bir tank alabilirsin. bence forumda ilanlar kısmında ikinci el akvaryumlarını satanlar var onlardan araştır istersen.
2. Bir konuda Profesyonel olmak ise amacın, o işin en ince detayına kadar bilgi edinmen gerekir. Bu konu balıklar ise şayet, hastalıkları, su koşulları, sıcaklık koşulları, yemleme koşulları, bakım koşullarını en ince detayına kadar öğrenmen gerek. Bunun için de forumu baştan aşağı okuman gerek. ben 450 litrelik tankımı bundan 3 yıl evvel kurmadan önce tam 6 ay boyunca geceleri sabahlara kadar internette yerli ve yabancı site ve forumları okuyarak hangi balık hangisiyle yaşar/yaşamaz, su koşulları nasıl olmalı, su kimyası nasıl ölçüler, hangi yemler daha iyi verim verir, üreme esnasında balıklara ne gibi işlemler uygulanır gibi konuarı araştırdım. Balık türümü tespit ettim ve işe öyle başladım. Amazon balıkları ağırlıklı bir 450 litrelik bitkili tankım var. Çok nadiren balık ölümü ile karşılaşıyorum. Hastalıklara müdahele etme yöntemlerini öğrendim, gerekli tüm ilaçlara sahibim (sahip olmadıklarımı da akvaryumcumdan hemen alabilirim) Öyleyse neymiş, iyice okuyup araştırıp işin özünü bulmak gerekiyormuş.
3. Profesyonel olarak balık üreteceksen, üreteceğin balığın ekonomik değerini de bileceksin. Hangi balık ne kadar yavru verir, yavruları kaçtan satabilirim, buun için de balık piyasasını da bileceksin. Ben örneğin özel varyete tabir edilen lepisteslerin üretimi ile ilgileniyorum, bir de karides ve kerevit türleri yetiştirip üretiyorum. Normal akvaryumcudan aldığın 3 liralık lepistes değil beslediklerim. tanesi en az 20 lira olan balıklar. Sattın mı da iyi para kazandırıyorlar. Fakat yavruların anne babalarından kurtarılması, canlı artemia ile düzenli olarak beslenmesi, günlük ve haftalık su değişimleri derken, bir de bakıyorsun ki zaten sen bir balığa o kadar masraf etmişsin. yani çok üretip satmalısın ki masraflarını karşılayıp bir de üstüne para kazandırsın. Bunun için de setler yaptırman lazım. beim şu an irili ufaklı 9 tane tankım var ve hala cebime iyi para girmiyor :)
4. Profesyonel olmak demek, sektöründe insanlrın seni tanımaları gerek, gerek üretim tekniklerinle, gerekse balıkları pazarlama tekniklerinle, balıklarının ve canlılarının sağlıklı olmasıyla belli bir zaman sonra piyasada isim yaparsın. Bu da elindeki canlıları hakettikleri parayasatabilme imkanı sağlar. balık sektöründe marka gibi olursun. Derler ki "UFUK ERSOY'un üretimi bu balıklar, çok sağlıklı ve de güçlü balıklar eee parası da ona göre pahalı"  . :) Profesyonel olmak bu yukarıda saydıklarımın yanında bir de dürüst tüccar olmayı gerektirir. Burayı sakın yanlış anlama , sen dürüst değilsinidr demek istemiyorum. Piyasada bazı dürüst olmayan insanlar varmış da onu belirtmek için söyledim.
 
Uzun sözün kısası önce amatör olarak başla, o balıkları yaşatmaya , hayatta tutmaya bak ki, Japon balıkları en kolay türlerden biridir :) ondan sonra göz zevkine uygun balıklara geçersin ve onlardan yavru alırsın. Bu arada Japonların üretilmesi için ufak bir akvaryum yetmez. en az 500 litrelik bir tankın olacak bir de bu balıklar eş seçici davranış segileyebilirler. Bu durumda elindeki iki balık birbirleriyle çiftleşmeyebilirler. Bu zaman üreme dönemi geldiğinde sağım yapmak durumunda kalabilirsin. Onunla ilgili youtube da videolar var. KOI Fish breeding diye arat karşına çıkar.
 
Neyse biraz karamsar bir tablo çizdim sana ama başlangıçtan işin zorluklarını bilmende fayda var.
Umarım dediğin gibi profesyonel bir üretici olursun ve ben de ileride senin ürettiğin balıkları alı beslerim.
 
Yeni başladığın bu hobide kolaylıklar dilerim sana. :) bana sormak istediğin sorular olursa ÖM olarak yazabilirsin.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HephaestusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 422
HephaestusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 16:04
Uzun yorumun için çok teşekkür ederim abi öncellikle. Senin dediğin gibi başlamayı umuyorum abi ilk önce balıkların hakettiği bir ortamı hazırlayıp göz zevkimede hitap edecek şekilde tasarlayıp büyütüp daha sonra edindiğim bilgilere göre bir rota çizmek istiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 16:11
Ufukcuğum umarım gönlünce bir tank olur. Doğukan bey kardeşimin de dediği gibi yapay bitki ve aksesuar kullanma, her şey doğal olsun. Bu istek ve azimle umarım kısa sürede hedeflerine ulaşırsın.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertChiclidÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2012
İl: Izmir
Mesaj: 14
MertChiclidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2012 17:14
Ben derimki isterseniz fanus değilde akvaryumla işe başlamanız ve sabırlı olmanız zaten gerisi inş. çorap söküğü gibi geliyor ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir