250/60/100 Karma beğeninize sunulmuştur...


HOCA41Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 32
HOCA41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 18:46
    Tecrübe konusunda çok haklısınız kemal bey, gerçi dünyanın en zor varlığını eğitmeye çalışan bizler, akvaryumumuzun huzurunu da en iyi şekilde ayarlarız siz rahat olun :)
  Gelelim konumuza karma akvaryumun etkilerinden en göze çarpan aç kalacağını hisseden mobanın o ağır tavırları bırakıp yem kapmak için sudan fırlama çabasıdır. Bi kaç moba kolonim oldu, tabi o zaman en kral yem tetra discus onuda iştahla yedirene kadar akla karayı seçerdik. Yaptığımız mamalar falanda cabası :) 
   Ama bu karışık akvaryumda gözlemlediğimi paylaşmak istiyorum. Mobaları aynı batın alıp iki akvaryuma böldük, o akvaryumunda ölçüleri hatrı sayılır oranda, ve bakımları hatasız yapılıyor. Ama ilginç olan şudur ki bu akvaryumdaki mobaların büyüme hızı diğer akvaryumdaki balıklara oranda 2 kat fazla. 
    Eğer frontosalar huzursuz olsalardı, bu beslenme ve psikolojilerini bozar, büyümelerini olumsuz yönde etkilerdi diye düşünüyorum. Böyle bir sorunla karşılaşmadım. Keza akvaryumdaki tropheusların kesinlikle protein yemleriyle beslenmemesi gerektiği hakkındaki görüşleri çürüterek sırf etcil ağırlıkla beslenen duboisilerimde düzenli yavru verdikleri görülmektedir.
    Yine forumda izlediğim videolardan birinde frontosalarla beraber göl kefali besleyen bi arkadaş gördüm, akvaryumdaki kefallerin hızlı hareketleri beni de endişelendirmişti. Ama bu durumun frontosalarda stres yarattığını düşünmüyorum. 
     Sistem konusunda söyleyeceklerim;. Balıklar huzurlu gelişimlerinde hiçbir sıkıntı yok, hastalık yok, kavga yok. Türlerde üremede sıkıntı yok. Ali ağaoğlu'nun bi lafı gibi oldu bu :)
Yaptım olacak :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DubologÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2009
İl: Hatay
Mesaj: 179
DubologÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 20:20
Maşallah.Akvaryumun ebatları ciddi bir şekilde hacimli

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERHAN 26Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 322
ERHAN 26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 19:24
Son derece güzel bir akvaryum tebrik ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir