ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
king james
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Kasım 2010 21:40
Son Ziyaret:
01 Şubat 2012 14:14
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali sarı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
yüksek mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ali sarı

SON 10 MESAJI

Yem tüketiminde azalma
Arkadaşlar iyi günler;
200 litre akvaryumda karma malawi cichlidi besliyorum. Son 2 gündür yem tüketimlerinde bir azalma söz konusu. Aynı saatler de ve aynı oranda yem atmama rağmen yemin büyük kısmı dibe çöküp kalıyor. Öncede "tropical cichlid gran" isimli yemi kullanıyorum arada da "spectrum cichlid formula" veriyorum. Son iki haftadır sadece spectrum veriyorum. Bu bir sorun mudur? bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim. Teşekkürler.
suyun rengi?
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
suyun rengi?
Arkadaşlar iyi günler. 200 litre akvaryumda 13 tane malavim var. Akvaryum içersin de ki suyun renginde sararma var. 6 aydır akvaryum bende geçen ay suyu komple değiştirdim son bir haftadır da suyun rengi bu şekilde. Neden kaynaklanıyor olabilir? Tetra 700 filtrem var karbonunu da geçen ay değiştirdim ayrıca sudaki ağır metal ve kloru önlemek içinde bir su düzenleyicisi koymuştum.
Malawi için kum ne önerirsiniz?
Arkadaş teşekkürler. Mercan kırığı aldım şimdilik iyi duruyor.
Malawi için kum ne önerirsiniz?
Arkadaşlar iyi günler. Sarı prenses ve ice man besliyorum. 200 lt bir akvaryumum var kumu değiştirmek istiyorum. Forumda biraz araştırdım silis ve kuartz kum genelde karşıma çıktı. Siz hangisini önerirsiniz ve tahmini olarak kaç kg gerekir? ( akvaryum boyutları 100*40*50)
sarı prense demasoni
Vipcioglu çok teşekkürler. Sanırım yapay bitkileri çıkarmam iyi olur. Ayrıca yem olarak da ne derece doğru olur bilmiyorum ama akvaryumcunun tavsiye ettiği spirulina içerikli granül yem kullanıyorum yemi yemelerinde şimdiye kadar bir farklılık göremedim. Bir tek ölen balık bir kaç gün hiç yem yememişti. Ayrıca akvaryumda bir dezenfektan kullanmam gerekir mi? 
sarı prense demasoni
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Akvaryumda 3 demasoi 4 sarı prenses vardı fakat demasonilerden biri çok durgunlaştı ve bir hafta içinde öldü. Balıkları alalı henüz iki hafta olmuştu. Sarı prenseslerden biride gözleri diğerlerine göre aşırı kabarık ve geriye doğru hareket ediyor ne yapmam gerekir kullanabileceğim bir ilaç veya dezenfektan var mı?

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: demasoni sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 C sabit

Filitrasyon: tetra 700 dış filtre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:henüz bi ilaç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Balıkları koyalı iki hafta oldu henüz bir su değişikliği veya temizlik yapmadım.



http://www.youtube.com/watch?v=t56L25yeRPI
Arkadaşlar şimdi çektiğim bir videoyu ekliyorum. Ayrıca suya 35 damla contra-ichthyo damlattım
özkoçak2010-12-27 09:03:15
200 lt için ne önerirsiniz?
Arkadaşla sağ olun. Sarı prenses ve demasoni beslemeye karar verdim. Hatta başladım, fakat bir kaç sorum olacak. Öncelikle bitkisel ağırlıklı bir yem veriyorum bu uygun mu? Bir de demasonilerden  bir tanesi çok durgun sürekli bir yerde saklanıyor yemlerken diğerleri yeme doğru hareketleniyor fakat o bir tepki veriyor bir sorun olabilir mi? Son olarak termometre ile ısıtıcıyı farklı köşelere koydum ye termometrede sıcaklığı 26 dereceye getirmek için ısıtıcıyı yaklaşık 30 dereceye ayarlamak gerekiyor bu içeride bir sıcaklık dalgalanmasına neden olabilir mi? teşekkürler
200 lt için ne önerirsiniz?
Ekullu sağ ol tavsiyen için. Bir şey daha soru cam snow prenses ile sarı prensesi anı akvaryumda besleyebilir miyim
200 lt için ne önerirsiniz?
Kemalist sağ ol inceliyorum verdiğin linkten .Bir de bir şey daha sorayım bu ebat için ortalama kaç balık besleye bilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.