Yurtdışından Omurgasız Siparişi Konusunda Bilgisi Olan Var Mı?


evil_slckÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 182
evil_slckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2012 21:46
Türkiye de çoğu tavşan salyangoz çeşitleri ve farklı karides türleri bulunmuyor. Acaba yurtdışından getirtebileceğimiz yerler var mı, bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ben gibi çoğu kişi de bu hususu merak ediyordur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratellaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 70
muratellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 00:59
Ben bazı internet sitelerini araştırdım;
Bigilerimi paylaşayım. 

      Amerika' daki hiçbir üretici Türkiye' ye gönderim yapmıyor. Ebay de gördüğümüz ilanların da Türkiye ye gönderimi yok.
Almanya ve İngiltere deki satıcılarda, komşu Avrupa birliği üye ülkelerine gönderiyor en fazla.
Uzak doğu satıcıları dünyanın her yerine göndereceğini iddia ediyorlar. Hatta bir site Orta doğu ülkelerine 13 gün de ulaştırıyoruz gibi ilanlar vermiş. Cesaret edip, satın almak yürek ister. (Bu yazdıklarım canlı gönderim ile alakalıdır.) Ayrıca karidesler pahalı (genelde dolar üzerinden), kargo da kesin pahalıdır, sağ salim ulaşabilir mi riski var... 
       Bildiğim kadarıyla bu iş bir kaç yatırımcının toplanmasıyla büyük bir kargo oluşturularak getirtiliyor. Yada bu yatırımcılardan bir tanesi bizzat gidip yurt dışından alıp geliyor. Yol, seyehat, kargo vs gibi çıkabilecek muhtemel masraf paylaşılmadıkça çok zarar yazar diye tahmin ediyorum.             Lakin bu işi bizzat yaşayıp tecrübe etmiş arkadaşlar varsa, onlar bize daha iyi bilgilendirme yapabilirler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utkubayrakkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 197
utkubayrakkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 01:12
[QUOTE=evil_slck] Türkiye de çoğu tavşan salyangoz çeşitleri ve farklı karides türleri bulunmuyor. Acaba yurtdışından getirtebileceğimiz yerler var mı, bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ben gibi çoğu kişi de bu hususu merak ediyordur.[/QUOTE]

Merhabalar,

Yurtdışında ikamet eden karides ve diğer canlıların internet satış sitelerinin bu konuda çok açık bir kuralı var: Uluslararası teslimat uzun süreceği için karideslerin bu durumdan zarar göreceği, hatta en kısa tabiriyle öleceği belirtiliyor. Bu yüzden sadece kendi ülkelerinde satış uygun diye belirtilmekte.

Örneğin ben Shirakura'nın sitesine bir çok kez ağzım sulanarak bakıyorum :) Fakat ne yazık ki Türkiye'ye sadece yem vs.ürünleri gönderebiliyorlar, canlılar konusunda aynı durum söz konusu değil.

Fakat şöyle bir yol var: Ebay gibi alışveriş sitelerinden karides, bitki vs. alma yolu var. Tabii ki bu sizin vicdanınıza kalmış, çünkü gümrük işlerini az çok bilen biri olarak böyle birşeyi canlılar için tavsiye etmem. Telef olacakları kesin. Bitki konusu biraz daha az hassas olabilir, forumda da yurtdışından sık sık getirten arkadaşlar var ve gayet memnun gözüküyorlar.

Yani sonuç olarak sorunuzun cevabı gerçekten imkansız. Gönül isterdi ki internet ortamında gördüğümüz bir çok karides türleri Türkiye'de de görülsün, üretilsin. Yapılacak tek uygun yol Almanya gibi karides üreticiliğinde önde gelen bir ülkeye gidip, kendi siparişini kendin alıp kendin getirmek :)


utkubayrakk2012-11-08 01:15:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

evil_slckÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 182
evil_slckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2012 08:27

Bende yurtdışından elektronik ürünler alırdım 2 haftada falan gelirdi. Karideslerde 2 haftada gelirse zaten hepsi ölür. Türkiye'de ki çeşitler ile idare edeceğiz artık.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir